60840x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Laatste 10 blogs

QUICK BOYS E3 - RKAVV E1 (8-0)

Quick Boys E3 - RKAVV E1 (8-0)Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. We mochten aan gaan treden tegen RKAVV E1. Bij winst zouden we kampioen van de 1e klasse worden (samen met DoCoS mits zij ook weten te winnen). De afgelopen weken leek er wat spanning in de ploeg te zijn gekomen. In de wedstrijd tegen Blauw Zwart kwamen we pas laat in de wedstrijd tot ons eigen spel, en in de wedstrijd doordeweeks tegen Rijnsburgse Boys (die met 2-1 werd gewonnen) kwamen we ook moeilijk in ons spel door goed strijden van Rijnsburg. Maar we zijn nog steeds ongeslagen in 2014 en we gingen dus met grote vertrouwen richting deze wedstrijd toe. In de kleedkamer heerste er voor de wedstrijd een goede sfeer en hebben we ons wedstrijdplan gemaakt. We wilden RKAVV direct onder druk zetten en in balbezit laten zien dat we een echte kampioensploeg zijn. We moesten RKAVV niet in hun spel laten komen.

De wedstrijd werd om 9:30 afgetrapt. Een hoop toeschouwers hadden zich naast het veld begeven om de jongens van de E3 te supporten richting de overwinning. Dat Quick Boys daar vol voor ging was vanaf de eerste seconde duidelijk. Daar waar we nog wel eens stroef starten was dat zaterdag absoluut niet het geval. Onze jongens gaven goed druk naar voren en RKAVV had hier moeite mee. Dit zou ook een snelle voorsprong opleveren voor de mannen in het blauw-wit. Ibrahim kon de 1-0 binnen schieten na een goede voorzet van Juda. Quick Boys bleef doorgaan met druk zetten en vele aanvallen in de richting van het doel van RKAVV volgde. Dit kwam vooral doordat onze verdedigers hun mannetje stonden en de duels wonnen van de aanvallers van RKAVV. Zo konden we de bal op de helft van RKAVV houden. Na 10 minuten spelen wisten we de score te vergroten. Rian veroverde de bal, speelde 2 man uit en zag Juda vrij staan. Of Juda het nou zo bedoeld heeft of niet, de bal verdween via zijn rechter op zijn linkerbeen en de bal draaide over de keeper het doel in, 2-0! Nog voor rust wisten we onze goede eerste helft te bekronen met doelpunt. Het doelpunt werd gemaakt door Sem, die net ingevallen was en ook voor veel dreiging zorgde met zijn snelheid aan de zijkant. Daarna kregen beide ploegen geen kansen meer en dus heeft Matthijs nog niet veel te doen gehad in de eerste helft.

In de rust hebben we de spelers een groot compliment gemaakt met de wijze waarop er geknokt en gespeeld is. Op deze weg moesten we doorgaan de tweede helft dan zou niet meer mis kunnen gaan. Natuurlijk is een wedstrijd nooit gespeeld totdat de scheids heeft afgefloten, en natuurlijk is RKAVV geen verkeerde ploeg. Maar de wijze waarop er gespeeld werd en de 3-0 voorsprong mochten wij dit nooit meer weg gaan geven de tweede helft.

Bij de jongens was het al snel duidelijk wat de bedoelingen waren. Gewoon verder gaan en RKAVV niet in de wedstrijd laten komen. RKAVV vocht voor wat zij waard waren, maar Quick Boys bleek gewoon te sterk in de duels te zijn. Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was gebeurde dit vlak na rust. De bal verdween na een hard schot via de keeper het doel in wat de 4-0 voor Quick Boys opleverde. Niet veel later werd het ook al 5-0. Daarna volgde wat pech momenten voor Sem en zat het even niet mee. Eerst schoot hij hard tegen de paal en direct daarna trof hij de lat. Nog geen grotere voorsprong dus voor Quick Boys. Die zou er wel gaan komen. Daar waar Sem het geluk niet mee had, had Juda dit geluk wel. Zijn schot verdween via de onderkant van de lat in het doel en betekende de 6-0. RKAVV was gebroken en gaf direct vanaf de aftrap een goede kans voor Jeroen weg. Hij schoot de bal echter naast. Toch zou Jeroen zijn doelpunt gaan mee pikken. Na een goede actie aan de rechterkant kwam de bal voor het doel terecht, daar stond Jeroen goed opgesteld zodat hij de bal in het lege doel kon schuiven. Het slotwoord van deze mooie wedstrijd was weer aan Jeroen en eigenlijk was deze goal een kopie van zijn vorige. Weer stond hij op de goede plek om de bal in het doel te schuiven. Met deze goal zorgde hij voor de 8-0 eindstand.

Door deze goede wedstrijd kunnen wij zeggen dat we op punten aantal de kampioen zijn geworden van de eerste klasse ! Na de wedstrijd werd het feestje gevierd door de spelers. En dik verdiend ! Wat een mooie prestatie om in de hoogste klasse kampioen te worden. Jullie hebben er een heel seizoen hard voor geknokt en we hebben vaak gehoord dat andere teams het ons gunnen vanwege het goede spel dat wij spelen ! Dat is alleen een mooi compliment voor jullie !!
Verder graag alle ouders/supporters die zaterdag aanwezig waren erg bedankt voor de steun !

Deze week spelen wij nog een toernooi bij ARC (woensdag) en gaan we volgend weekend een toernooi spelen in Geldrop.
Lees verder | Auteur: Vincent | 18 mei 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - BLAUW ZWART E1 (4-0)

Quick Boys E3 - Blauw Zwart E1  (4-0)Eindelijk mochten we weer ! Een competitiewedstrijd. De laatste competitiewedstrijd dateerde van 29 maart. Toen werd er op eigen veld met 4-1 gewonnen van Voorschoten '97 E2. Zaterdag was het voor de mannen de taak om de drie punten te pakken tegen Blauw Zwart E1. De uit wedstrijd tegen Blauw Zwart eindigde in een 1-6 overwinning voor Quick Boys. Omdat Quick Boys nog volop in de race is om het kampioenschap zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. De wedstrijd werd om 8:30 afgetrapt.

Het was al snel duidelijk wat de bedoelingen van beide ploegen waren. Snel druk zetten en de tegenstander niet op laten bouwen. Dit resulteerde in veel lange ballen wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Het werd een rommelig begin waarbij er veel duels waren. Doordat de verdedigers vaak de baas waren kwamen beide ploegen nauwelijks in de buurt bij het doel van de tegenstander. En als we in de buurt bij het doel van Blauw Zwart kwamen (door twee goede acties van Juda) wisten we het niet goed uit te spelen waardoor Blauw Zwart de bal nog weg kon werken. Toch wisten we iets beter in de wedstrijd te komen. We werden gretiger in de duels en kwamen iets meer aan voetballen toe. Eindelijk kregen we een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de keeper wist een schot van Sem uit de hoek te keren. Met nog een paar minuten te spelen kregen we een corner te nemen. De vorige corners werden vaak weg gewerkt door de keeper, maar deze bal ging richting de tweede paal waar Kai goed opgesteld stond om de bal binnen te knikken, 1-0 !! Niet geheel onverdiend, want we werden sterker. Niet veel later werd er afgefloten voor het eind van de eerste helft.

De tweede helft probeerde Blauw Zwart op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ze waren in het begin sterker en wilden ons direct onder druk zetten. Doordat er dan ruimte ontstaat moeten wij snel omschakelen naar voren en onze snelheid gebruiken. Dit gebeurde ook. Ibrahim kon vanuit het midden met de bal opkomen en bereikte Sem met een mooie steekbal. Het was voor Sem een koud kunstje om de score op 2-0 te brengen. Na deze goal leek er iets van de jongens af te vallen. Er werd weer beter gevoetbald en er volgde enkele kansen. Soms werden deze niet goed uitgespeeld, andere keren wist de goede keeper van Blauw Zwart de bal uit het doel te houden. Toch zou één van deze betere aanvallen tot een doelpunt leiden. Deze goal kwam uiteindelijk op naam van Jeroen. Wedstrijd beslist. Blauw Zwart zal nog wel een grote kans krijgen om een doelpunt te maken, maar de spits schoot de bal voor open doel (wel met een lastige stuit) over. Het slotwoord was aan Mees. Hij had al enkele keren geprobeerd te scoren, maar moest wachten tot de laatste minuten. De keeper wist zijn eerste inzet nog te stoppen, maar in de rebound had hij geen antwoord. De 4-0 was tevens de eindstand.

Zo weten we deze wedstrijd ook winnend af te sluiten en zijn we in 2014 nog ongeslagen. Als we dit nog een wedstrijd vol weten te houden kunnen we ons met trots kampioen noemen. Volgende week spelen we die wedstrijd tegen RKAVV E1 om 9:30 op ons mooie Nieuw Zuid.
Lees verder | Auteur: Vincent | 07 mei 2014 | 2 Reacties

9-9: TER LEEDE - QUICK BOYS (2-3)

9-9: Ter Leede - Quick Boys (2-3)Omdat er afgelopen week voor ons geen competitie wedstrijd op het programma stond besloten we een vriendschappelijke wedstrijd te regelen. Daarin was Ter Leede deze keer de tegenstander. Het werd een 9 tegen 9 wedstrijd, waardoor Tim en Jason van de E4 meededen. Eerder dit seizoen wisten we in een mooie pot Ter Leede te verslaan. De wedstrijd werd om half 9 afgetrapt.

Vlak voordat de wedstrijd begon zei één van onze spelers nog de woorden: 'Het is toch maar vriendschappelijk.' Deze woorden vielen zwaar en we hebben ze duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd kosten wat het kost willen winnen, zeker om in het positieve ritme te blijven waarin we de afgelopen weken verkeren. Toch zouden we de wedstrijd slap beginnen. Een matige instelling van Quick Boys en het was Ter Leede dat de overhand nam. Dit leidde tot een grote kans voor de spits van Ter Leede die de bal in het lege doel kon schieten. Echter was deze kans niet aan de spits besteed want zijn inzet eindigde over het doel. Je hoopt dat dit een waarschuwing was voor Quick Boys, maar niets was minder waar. Ter Leede bleef de baas in de duels en zal niet veel later verdiend op een voorsprong komen. Een mooie aanval over rechts werd voor gezet en kwam bij de doorgelopen middenvelder van Ter Leede. Deze schoot de bal hard en hoog in het doel en zorgde zo voor de voorsprong van Ter Leede. We kwamen nog steeds moeilijk aan voetballen toe. Daardoor besloten we Kai in de spits te zetten. Toch zou Ter Leede de score gaan vergroten. Matthijs nam zijn achterbal te gehaast waardoor hij de bal in de voeten van de spits schoof. Deze kon daarna simpel de 2-0 binnen schieten. Dan nu wel wakker???? Gelukkig voetbalde we iets beter en was eigenlijk de eerste vloeiende aanval gelijk raak. Rain bereikte Kai, die daarna keurig de bal bezorgd bij Mees die doorgelopen was vanuit het middenveld. Mees kon 1 op 1 met de keeper en faalde niet. Tot de rust zouden beide ploegen geen grote kansen meer krijgen waardoor we gingen rusten met een verdiende 2-1 achterstand.

De tweede helft zouden we toch echt uit een ander vaatje moeten tappen als we deze wedstrijd winnend af wilden sluiten. Gelukkig hadden de jongens dit zelf ook door en werden de duels meer en meer gewonnen. Dit resulteerd dan dat we de bal hebben en dat we ons eigen aanvallende spel kunnen spelen. We zouden dan ook op gelijke hoogte komen. Een goede onderschepping op het middenveld van Mees die daarna schuin richting het doel af gaat. Op het juiste moment vind hij de vrije Juda voor het doel die de gelijkmaker binnen kon schieten. Ter Leede was het even kwijt en we kregen meer grip op de wedstrijd. Zonder echt kansen te krijgen. We leken op voorsprong te komen doordat we met 3 aanvallers tegen één verdediger af liepen. Helaas werd dit niet goed uitgespeeld. Toch zouden we wel op voorsprong gaan komen. Een bal op links kwam bij Ibrahim terecht die direct richting de goal draait. Doordat Sem goed doorloopt en daarmee ruimte maakt voor Ibrahim kon Ibrahim zelf doordribbelen en uiteindelijk uithalen op het doel van Ter Leede. De bal verdween naast de keeper in de hoek. 2-3! Verder kregen beide ploegen weinig mogelijkheden meer waardoor we deze wedstrijd uiteindelijk toch winnend weten af te sluiten.

Al met al een leerzame oefenwedstrijd. Het begin was matig, maar terugkomen van een 2-0 achterstand dan toon je wel karakter. Na de wedstrijd in de kleedkamer werd er plots gevraagd wat DoCoS had gedaan. Owja shit! In de competitie werd natuurlijk ook gevoetbald. Tot onze vreugde bleek DoCoS verloren te hebben waardoor er een klein feestje werd gevierd. We liggen op kampioenskoers, maar zullen daar wel beide wedstrijden voor moeten winnen !! Nog 2 finales, en dan.....

Voor het verslag van Ter Leede:
http://terleedee-selectie.ditismijnteam.nl/blog/608887-ter-leede-e1-quick-boys-oefenenwedstrijd-.html
Lees verder | Auteur: Vincent | 06 april 2014 | 0 Reacties

QUICK BOYS E3 - VOORSCHOTEN '97 E2 (4-1)

Quick Boys E3 - Voorschoten '97 E2 (4-1)Op een zonnige ochtend mochten de mannen van Quick Boys E3 het afgelopen zaterdag opnemen tegen Voorschoten '97 E2. De heenwedstrijd eerder dit seizoen werd vrij eenvoudig met 0-8 gewonnen door Quick Boys. Om kans te blijven maken op het kampioenschap moest deze partij gewonnen worden. Zeker omdat de concurrenten het tegen elkaar op moesten nemen in een onderling duel. De wedstrijd werd om 8:30 afgetrapt.

Het plan was om Voorschoten direct onder druk te krijgen en zo snel mogelijk de voorsprong te nemen. Echter wist Voorschoten zich in het begin van de wedstrijd zich een aantal keer goed onder de druk van Quick Boys uit te voetballen. Het was dus duidelijk dat dit geen makkelijke morgen voor Quick Boys zal gaan worden. Zeker niet toen Voorschoten na 12 minuten op voorsprong wist te komen. Een aanval kwam terecht bij de linkeraanvaller van Voorschoten. Die besloot het eens van afstand te proberen en de bal verdween over Matthijs in de bovenhoek. 0-1. De jongens leken wakker te worden en kwamen wat beter in de wedstrijd. Enkele kansen volgde, maar de keeper van Voorschoten liet zien moeilijk te kloppen te zijn. Toch zouden we de stand nog voor rust in ons voordeel weten te draaien. Een voorzet van Juda werd voor een verdediger van Voorschoten van richting veranderd waardoor de bal in het doel verdween, 1-1. En vlak voor rust maakte Mees met een prachtig schot in de kruising de 2-1 voor de blauw witten.

De tweede helft een ander spelbeeld dan de eerst helft. Het was voornamelijk Quick Boys dat in de aanval was. Matthijs kreeg nauwelijks nog iets te doen. Het was dan ook weer de keeper van Voorschoten die veel ballen op zich af zag komen en zich veel kon laten zien. Dit deed hij goed waardoor we de score nog niet konden uitbreiden. En vaak misten we het overzicht om tot hele goede kansen te komen. Maar met nog zo'n 10 minuten te spelen was daar dan toch de bevrijdende treffer. En één zoals we ze heel graag zien. Kai kon na een goede opening doorlopen richting het doel. Hij bewaarde goed het overzicht en gunde de goal aan Sem die de bal daarna in het lege doel kon schuiven. Niet veel later wist Sem zijn tweede te maken. Met een actie aan de zijkant omspeelde hij zijn tegenstander en met een hard schot in de korte hoek verschalkte hij de keeper en werd de wedstrijd beslist, 4-1. Daarna kregen we nog enkele kansen om de score nog verder uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer.

Het was een lastige wedstrijd. De complimenten gaan uit naar Voorschoten die vanaf het begin tot het eind geprobeerd hebben om te voetballen. Dit maakte de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken. Uiteindelijk kwamen onze kwaliteiten naar boven waardoor we deze wedstrijd wisten te winnen. Omdat DoCoS wist te winnen van UDO zijn we UDO nu gepasseerd en bezetten we minimaal een week de eerste plaats. DoCoS krijgt de komende twee weken de kans om deze plaats in te nemen. Wij zijn de komende weken niet ingepland.
Lees verder | Auteur: Vincent | 27 maart 2014 | 1 Reactie

9-9: ARC - QUICK BOYS (0-11)

9-9: ARC - Quick Boys (0-11)Gisteren hebben we een wedstrijd in de 9-9 competitie gespeeld uit tegen ARC. Er werd hartstikke goed gevoetbald en uiteindelijk wisten we deze wedstrijd met 0-11 te winnen. Hieronder een beschrijving van de goals voor de gene die niet aanwezig konden zijn:

0-1 Na een goede actie van Sem aan de zijkant kon Mylan zijn voorzet binnen tikken bij de tweede paal.
0-2 Een corner van Juda kwam in de kluts voor de voeten van Sem die de bal hard in de touwen schoot.
0-3 Weer een corner die via de kluts voor de voeten van Kees kwam die deze met links binnen schoot.
0-4 En weer een corner, dit keer binnen getikt door Mylan.

0-5 Na een corner van ARC konden we counteren. Ibrahim liep samen met Mylan richting het doel en zette Mylan alleen voor de keeper die daarna keurig binnen schoot.
0-6 Ibrahim haalde de achterlijn en gaf voor. Jeroen kon de bal ontvangen en behield het overzicht. Sem kon daarna de bal in het doel mikken.
0-7 Na een goede opening van Mylan kon Jeroen recht op het doel af en maakte hij de zevende treffer.
0-8 Sem mocht zijn derde goal noteren na een goede een-twee met Jeroen.
0-9 Matthijs was doorgeschoven naar het andere doel bij een corner. Hij leek de bal te gaan ontvangen, maar Sem was hem voor. Sem gaf de bal voor en Ibrahim mocht de bal binnen koppen.

0-10 Een mooie solo van Juda die daarna zijn actie bekroonde met een doelpunt.
0-11 Het slotwoord was aan Kai. Een mooie aanval over links die Mylan voor kon geven en Kai prima binnen schoot.
Lees verder | Auteur: Vincent | 27 maart 2014 | 0 Reacties

KATWIJK E1 - QUICK BOYS E3 (0-4)

Katwijk E1 - Quick Boys E3 (0-4)Zaterdag stond alweer de derde derby van het seizoen op het programma. Voorgaande twee werden gewonnen door Quick Boys. Ook deze keer zal Quick Boys er alles aan doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Verliezen van de noorderburen, dat gaan we ons natuurlijk niet laten gebeuren! Om aansluiting met de koploper(s) te houden, en misschien wel te passeren, moesten de punten behaald worden voor de mannen van Quick Boys. De aftrap van de wedstrijd was om 8:30.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Katwijk niet van plan was om aan te vallen. Er werd gekozen om in te zakken en één speler voorin te houden. Dit was in de beginfase van de wedstrijd lastig voor Quick Boys, omdat de ruimte achterin bij Katwijk erg klein gehouden werd. In de opbouw werd er onzuiver gespeeld. Daarom was het begin wat rommelig. Na een kwartier mochten we toch op een 0-1 voorsprong komen. De individuele kwaliteiten van het team kwamen naar boven doordat Sem een solo begon en niet meer in te halen viel. Hij schoot de bal daarna keurig achter de keeper. Het spel werd na deze goal iets beter, maar het bleef lastig om door de defensie van Katwijk heen te voetballen. We bleven soms iets te lang met een bal lopen en wisten de vrije speler niet genoeg te vinden. Net voor rust leken we de voorsprong te gaan vergroten. Sem kwam op rechts door en ging schuin om het doel af. Hij besloot zelf te schieten, maar zijn schot belandde in het zijnet.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Quick Boys voornamelijk aan het aanvallen en Katwijk dat de score zo laag mogelijk probeerde te houden. Natuurlijk kwam Katwijk er een aantal keer uit, maar Matthijs liet zien een goed meevoetballende keeper te zijn en was een aantal keer eerder bij de bal dan de spelers van Katwijk. Zo'n 10 minuten na rust wisten we wat gelukkig de score te vergroten. Een corner werd verlengd door Ibrahim en de bal belandde via de voet van een Katwijk verdediger in het doel. En niet veel later wisten we het duel te beslissen met een mooie goal. Juda en Kees combineerde er op los aan de zijkant en het was uiteindelijk Juda die de achterlijn kon halen en de bal voor kon geven. Bij de tweede paal was Jeroen goed opgesteld die de bal met zijn rechts in het doel kon schuiven, 0-3. Wedstrijd beslist, maar de spelers hadden nog een toetje voor de toeschouwers met een mooie aanval en een mooie goal. Kai kon Juda weg sturen met een mooie steekbal. Juda zag de opgekomen Mees staan en gaf de bal voor. Uit de lucht controleerde Mees de bal en hij wist de bal zo te controleren dat hij direct uit kon halen en de 0-4 kon binnen schieten.

Zo weten we ook de derde wedstrijd dit seizoen van Katwijk te winnen. Dat zijn zeges die tellen ! Omdat UDO en DoCoS hun wedstrijden ook wisten te winnen blijft het gat even groot. Deze ploegen nemen het volgende week tegen elkaar op. Wij spelen volgende week de thuis wedstrijd tegen Voorschoten 97 E2 en zullen de druk verder op moeten voeren. De wedstrijd is op Nieuw Zuid om 8:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 20 maart 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - DOCOS E1 (4-1)

Quick Boys E3 - DoCoS E1 (4-1)Zaterdag 15 Maart was het dan zover, de dag waarnaar de hele week werd uitgekeken namelijk koploper Docos kwam naar Nieuw Zuid.
Voor ons was het namelijk tijd om revanche te nemen op een eerdere verliespartij tegen Docos en bovendien het gat met de nummer 1 kleiner te maken.

We hebben nog weleens het probleem dat we slap beginnen maar daar was nu niks van te merken.
Quick Boys zat er bovenop en er werd prima gevoetbald, zo waren er leuke combinaties tussen Sem en Jeroen.
De mannen waren er uit op Docos gelijk te laten zien dat er op Nieuw Zuid niks te halen valt voor ze.
De 1-0 viel dan ook terecht, het was Mees die de bal in het midden van het veld oppikte speelde 2 man uit en rondde geweldig af in het dak van het doel.
Maar een paar minuten later kregen we wel een tegenslag want Rian raakte zo geblesseerd dat deze de wedstrijd niet kan afmaken.
Het leek alsof de tegengoal Docos goed deed want de mannen uit Leiden kwamen steeds beter in de wedstrijd en kwam steeds verder van de goal af.
Voornamelijk met hoge ballen van achteruit waren ze gevaarlijk.
De 1-1 viel ook uit zo'n hoge bal, de bal werd achteruit lang gegeven op de spits van Docos en het leek alsof zowel Kees of Matthijs deze bal zouden hebben maar er was twijfel tussen deze 2 en de spits van Docos kon zijn voet tegen de bal zetten en prikte de 1-1 binnen.
Dit was tevens ook de ruststand.

Ook het begin van de 2e helft starten we sterk en zette Docos gelijk onder druk zodat het voor hun moeilijk was.
De mannen van Quick Boys wonnen vaak de duels en ze laten lekker in de wedstrijd.
Dit resulteerde in een corner die door Jeroen genomen werd en door niemand werd aangeraakt en plots bij Ibi voor de voeten viel en die moet je zo'n kans niet geven want dan hangt ie , en inderdaad de stand was weer in ons voordeel 2-1.
We zetten goed door en het duurde ook niet lang of de 3-1 ging ook tegen de touwen , het was wederom Ibi die na een goede actie de bal goed in de hoek plaatste.
Docos kwam er niet vaak uit en dat kwam mede door de uitstekende verdediging die er stond vandaag!
De 4-1 mocht Kai op zijn naam schrijven, de verdediger kopte goed binnen na een goede corner van Juda.
Quick Boys voetbalde de wedstrijd goed uit en kwam niet meer in de problemen.
Zo werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen en de druk op UDO en Docos neemt meer en meer toe!
Niks is onmogelijk!

À.s zaterdag staat de derby tegen Katwijk op het programma!
Lees verder | Auteur: Vincent | 13 maart 2014 | 4 Reacties

OEGSTGEEST E1 - QUICK BOYS E3 (3-4)

Oegstgeest E1 - Quick Boys E3 (3-4)Afgelopen zaterdag stond ons de taak om Oegstgeest E1 te verslaan. Mochten we nog kans willen maken op het kampioenschap zullen we al onze wedstrijden moeten winnen en hopen dat UDO en DoCoS meerdere punten laten liggen. De thuiswedstrijd tegen Oegstgeest werd eerder dit seizoen met 4-1 gewonnen. De omstandigheden waren zaterdag prachtig: zonnetje, weinig wind en een prima veld. Daar kon het dus niet aan liggen. Om 10:45 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd begon van rommelig. Het was stil op het veld en beide ploegen slaagden er niet in om bij het doel van de tegenstander te komen. Dit kwam vaak doordat het te druk in het midden werd en de flanken nauwelijks bezet waren. Uit het niks wisten we eigenlijk op 0-1 te komen door Sem die met een laag schot in de hoek de keeper wist te verschalken. Hierna werd, mede door het inbrengen van Jeroen, het spel beter en beter. Het veld werd weer breed gehouden waardoor er meer ruimte ontstond om te voetballen. En dat de jongens goed kunnen voetballen werd de rest van de eerste helft heel duidelijk. We wisten ook op 0-2 te komen door Juda. Het spel ging voornamelijk richting het doel van Oegstgeest en er zaten een paar hele goede en snelle aanvallen bij! Matthijs hoefde de eerste helft maar 1 keer in actie te komen en deed dat prima. We zouden de score voor rust nog iets verder uitbreiden. Door een goede actie van Jeroen mocht Juda nog voor rust de 0-3 binnen schieten.

De tweede helft begon zo als de eerste helft geeindigd was. Quick Boys in de aanval en Oegstgeest vooral aan het tegenhouden. We moesten de score nog verder uitbreiden, maar hadden wat pech in de afronding. Zo stuitte Ibrahim 2x op de keeper en zag Mees een prachtige uithaal recht op de kruising belanden. Daar waar wij de kansen niet wisten om te zetten in doelpunten, was het voor Oegstgeest de eerste kans wel gelijk raak. Ze wisten de stand terug te brengen tot 1-3. En niet veel later wisten zij ook de 2-3 te maken door een afstandschot over Matthijs heen. We hebben deze pot dus nog niet gewonnen en zullen alles uit de kast moeten halen. Het spel werd minder goed en Oegstgeest kwam wat beter in de wedstrijd. Geheel onnodig, want we hadden de wedstrijd in handen en hadden met 0-6 voor kunnen staan. Toch wisten we weer uit te lopen (2-4) doordat Juda zijn 3e van de ochtend wist te maken door wederom een goede actie van Jeroen binnen te schieten. De wedstrijd leek nu wel beslist, maar niets is minder waar. Oegstgeest wist weer dichterbij te komen door weer een prachtige goal over Matthijs heen. Toch weer oppassen dus. Zeker toen Oegstgeest in de laatste minuut (was het niet al tijd?) een vrije trap kreeg. Ze besloten om allemaal mee naar voren te gaan dus was het maar afwachten waar de bal zou gaan vallen. Gelukkig voor ons verdween de bal over het doel en floot de scheids niet veel later af.

Een wedstrijd waarin we uitstekend voetbal lieten zien, vooral de laatste 20 minuten van de eerste helft was een lust voor het oog. Helaas wisten we de kansen de tweede helft niet te benutten en hebben we het ons zelf nog moeilijk gemaakt. Ondanks dat een mooie overwinning. DoCoS en UDO wisten hun wedstrijden ook te winnen waardoor we niet dichterbij konden komen. Maar volgende week krijgen we zelf de kans om dichterbij te komen. DoCoS komt op bezoek. De wedstrijd begint 8:30. We kunnen alle steun gebruiken dus komt allen !
Lees verder | Auteur: Gerard | 07 maart 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - FC RIJNVOGELS E1 (6-2)

Quick Boys E3 - FC Rijnvogels E1 (6-2)Vandaag stond de wedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma.
Dit was ook een weerzien met verschillende vriendjes bij de tegenpartij.
De vorige wedstrijd werd overigens op de Kooltuin met 3-5 gewonnen.

Met een topfitte groep konden we aantreden tegen Rijnvogels.
We begonnen de wedstrijd en de intenties van FC Rijnvogels waren ook duidelijk, ze wilde ons gelijk vastzetten achterin om zo moeilijker aan voetballen toe te komen.
FC Rijnvogels speelde fel en kwam gelijk voor de goal bij ons wat resulteerde in een corner en deze kwam voor de goal van Mathijs en kon worden binnen gewerkt door een speler in een Rood shirt.. 0-1 dus na 3 minuten, niet het ideale begin waar je op hoopt.
Het leek erop of de jongens hier zelf ook van schrokken en plots werd er voor elke meter gestreden en bij vlagen prima samenspel vertoond.
De volgende goal viel gelukkig wel aan de goede kant en het was er 1 ''uit het boekje'' zoals ze zo mooi zeggen. Kai kwam vrij in het midden,hield het overzicht, gaf een prima pass op Juda,die de bal in 1 keer klaar lag op het hoofd van Sem die prima binnen kopte.
Het spel was leuk van beide kanten en golfde op en neer.
Toch was het Sem die de volgende goal op zijn naam mocht schrijven,
Hij kwam prima vrij schuin voor de goal en schoot hem prachtig in de bovenhoek,keeper zat er niet meer aan 2-1 dus!!
Dit zou ook de ruststand zijn.

De 2e helft was het vooral Quick Boys wat de betere ploeg was en zette goed druk vooruit.
Doordat we vooruit druk zette kon FC Rijnvogels er alleen uitkomen met de snelheid van hun spitsen.
Dit leverde ook de 2-2 op die prima werd afgerond door de spits van Rijnvogels.
Quick Boys was vooral gevaarlijk via de zijkanten alleen het laatste zetje ontbrak vaak.
De 3-2 kwam op naam van Ibrahim die na een goede individuele actie zichzelf vrij speelde en knap de bal binnenschoot.
Zo konden de toeschouwers weer iets rustiger toekijken.
Op dat moment was het een periode wat het Quick Boys was dat aan het aanvallen was en het perfecte moment was om de score te vergroten.
Dit gebeurde ook en de 4-2 kwam op naam van Jeroen die attent reageerde op een afvallende bal en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek.
Het was vaak Jeroen die zijn tegenstander op links opzocht en zo een aantal corners eruit haalde.
Uit 1 van de vele corners zou uiteindelijk gescoord worden en het was Ibrahim die attent reageerde en tikte binnen 5-2.
Het zou uiteindelijk 6-2 worden en wat voor 1.. Het was Kees die een de bal prefect voor Juda in de diepte speelde en Juda ging 1 op 1 met de keeper en zette de keeper met een schijnbeweging op het verkeerde been en kon zo de bal binnenlopen.

Al met al leuk voetbal gezien en ook complimenten aan FC Rijnvogels wat een stugge tegenstander was en prima bleef voetballen ondanks de achterstand!

a.s Woensdag spelen we een wedstrijd in de 9-9 competitie tegen Jodan Boys, aanvang is 17:30
Lees verder | Auteur: Gerard | 04 maart 2014 | 0 Reacties

BLAUW ZWART E1 - QUICK BOYS E3 (1-6)

Blauw Zwart E1 - Quick Boys E3 (1-6)Zaterdag moesten we een inhaalwedstrijd uit tegen Blauw Zwart spelen. Door de hevige regenval enkele weken terug kon deze wedstrijd niet door gaan. Gelukkig kon de wedstrijd deze keer wel doorgaan, ondanks het zware veld. Om nog kans te willen maken op de titel moet Quick Boys er alles aan doen om de wedstrijden winnend af te sluiten. Te beginnen bij Blauw Zwart dus. Die ploeg bezet de 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd werd om 11:00 afgetrapt.

Eigenlijk was het spelbeeld vanaf het begin duidelijk. Quick Boys probeerde gelijk druk te zetten en Blauw Zwart had hier moeite mee. Mede doordat onze verdedigers veel duels wonnen werd de eerste helft voornamelijk afgespeeld op de helft van Blauw Zwart. We kwamen dan ook al snel op een 0-1 voorsprong. Ibrahim kon de bal ontvangen in het midden, dacht niet na en schoot de bal hard en hoog in het doel. We bleven doorgaan met aanvallen en dat zou ook de 0-2 opleveren. Het was Ibrahim die zijn 2e mocht maken uit een corner. Voetballend kon het misschien nog iets beter, vooral de juiste keuzes proberen te maken, maar de jongens werkte hard voor elkaar en wilde absoluut winnen. We kregen enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar deze schoten misten net het doel of de keeper wist de schoten te keren. Toch zouden we nog voor rust de wedstrijd beslissen. Ibrahim wist zijn hattrick compleet te maken met een harde schuiver, en even later was het weer Ibrahim die de 0-4 op zijn naam wist te zetten doordat de keeper niet helemaal goed in zijn doel stond en Ibrahim daar handig gebruik van maakte. Dit was tevens de ruststand.

Een eerste helft waar we tevreden over kunnen zijn. Er werd bij vlage goed gevoetbald en er waren enkele mooie aanvallen bij. De 0-4 voorsprong was dan ook geheel terecht. In de tweede helft proberen om nog meer de ruimte te zoeken in balbezit en vooral om samen te spelen (samen aanvallen en verdigen).

De tweede helft eigenlijk het zelfde spelbeeld als de eerst helft. Natuurlijk moeten we Blauw-Zwart niet te kort doen en heeft Matthijs ook enkele keren op moeten treden, maar het was voornamelijk Quick Boys dat de bal had en aan het aanvallen was. Over Matthijs gesproken, hij voetbalde zaterdag uitstekend mee en probeerde met de bal aan de grond een vrije verdediger te vinden. Een positieve ontwikkeling waardoor we nog meer ons eigen spel kunnen spelen. We wisten de score in de tweede helft iet wat gelukkig te vergroten. Kees wist op te komen aan de rechterkant en probeerde het met een schot op doel. Deze wist de keeper te keren, maar doordat zijn eigen verdediger gehaast de bal tegen zijn hoofd aan schoot verdween de bal alsnog in het doel en werd het 0-5. Daarna mocht Blauw Zwart een eretreffer maken doordat we even niet op staan te letten achterin. We kregen nog enkele goede kansen om te scoren, maar deze werden niet omgetoverd in goals. In de laatste minuut besloot Mees een solo door het midden op te zetten en dit deed hij met succes. Hij schoof de bal achter de doelman en bracht daarmee de eindstand op 1-6.

Een mooie overwinning tegen een hard werkende tegenstander. Het was niet allemaal perfect, maar er waren genoeg positieve dingen te melden. De volgende wedstrijd voor Quick Boys E3 is volgende week thuis tegen Rijnvogels E1. Wedstrijd begint om 8:30
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 februari 2014 | 1 Reactie | 38 foto's