58934x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van Oktober 2013

UDO E1 - QUICK BOYS E3 (3-3)

UDO E1 - Quick Boys E3 (3-3)De laatste bekerwedstrijd moesten we uit tegen UDO E1. Wie de stand goed bestudeerd heeft kon zien dat dit een absolute kraker ging worden. Beide ploegen wisten alle voorgaande wedstrijden te winnen en dus zal er minimaal 1 ploeg voor het eerst punten laten liggen. Op een lastig bespeelbaar veld werd om 10:45 afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Quick Boys begon de wedstrijd zoals het altijd de wedstrijd wil beginnen. Tegenstander snel onder druk zetten en zelf proberen van achteruit op te bouwen. Dat 1e lukte aardig, maar de opbouw verliep niet zoals het hoort. Daar waar we vorige wedstrijden met veel strijd begonnen, werd er vandaag een beetje slapjes aan de wedstrijd begonnen. Natuurlijk werd er hard geknokt, maar vaak kwam UDO als winnaar van de duels uit de strijd. Doordat Quick Boys te vaak de duels op zocht ontstond er enige druk van UDO op het doel van Quick Boys. De 1-0 viel dan ook niet geheel onverdiend. Matthijs probeerde Jeroen bereiken met zijn uittrap. Deze bal werd onderschept door de verdediger die daarna zag dat Matthijs nog te ver bij zijn doel vandaan stond en keurig scoorde. Na de goal bleef het voor Quick Boys zoeken naar het spel en was UDO iets sterker zonder echte kansen te creëeren. Met nog zo'n 5 minuten te spelen leek Quick Boys een goede kans te krijgen op de gelijkmaker. Ibrahim leek alleen op de keeper af te gaan maar werd tegen gehouden door zijn verdediger. Helaas vond de scheids dit geen overtreding waardoor UDO uiteindelijk makkelijk kon weg verdedigen. Hierdoor leek er weer wat geloof te komen bij Quick Boys. Met een vrije trap van Mees, 2 corners en een goede actie van Sem kwamen we al wat gevaarlijker bij de goal, maar de 1-0 stand zou tevens de ruststand zijn.

In de rust werd aan de jongens verteld dat de laatste 5 minuten waren zo als het moet. Er moesten zo weinig mogelijk duels opgezocht worden en dus vooral de bal samen rond laten gaan. Dan kon er zeker nog een goed resultaat behaald worden. Dat ze erin geloofde was duidelijk te merken op de manier waarop ze de kleedkamer weer verlieten. Iedereen pepte elkaar nog eens op en dan maar hopen dat het op het veld terug te zien is.

Die tweede helft begon een stuk beter. De duels werden ontweken en er werd goed geprobeerd om door samen te spelen naar voren te komen. Het resulteerde niet in grote kansen, maar er was duidelijk vooruitgang ten opzichte van de 1e helft. Toch was het weer UDO dat kon scoren. Doordat Quick Boys de bal in de opbouw uiteindelijk verloor (helaas, maar zeker de goede bedoeling !!) kon de speler van UDO op Matthijs af en verschalkte hem met een schot in de korte hoek, 2-0. Dat onze jongens de koppen niet lieten hangen was duidelijk te merken. Snel gingen ze op jacht naar de aansluitingstreffer en die zou er iet wat gelukkig ook komen. Een corner van Juda werd niet goed verwerkt door de keeper en via Kees/keeper ging de bal uiteindelijk net over de doellijn. 2-1 dus ! Een goal die zeker niet onverdiend was. Helaas konden we niet lang van deze goal genieten, want eigenlijk direct na de aftrap was het weer de rechtsbuiten van UDO die Matthijs nu met een hard diagonaal schot de baas was. Een domper, maar het geloof in een resultaat bleef zichtbaar op het veld. Er werd hard geknokt en goed samen gespeeld. Vanaf dit moment was het vooral Quick Boys dat voorin te vinden was en UDO dat vooral aan het verdedigen was. Toch kreeg UDO nog een grote kans, maar deze werd uitstekend gepakt door Matthijs. De laatste 10 minuten waren aangebroken en dus begon de tijd te dringen voor Quick Boys. Gelukkig viel de 3-2 al snel. Sem kwam goed door op rechts en kon de goal maken. Dat was er één, nu nog één te gaan voor minimaal een gelijkspel ! Er volgde enkele momenten waarbij Quick Boys vergat te scoren. Toch werd de strijd en het goede spel de 2e helft beloond. Met nog 3 minuten te gaan omspeelde Ibrahim zijn tegenstander en kon schuin op het doel af. Hij schoot en via de paal en een verdediger was het dan toch 3-3 ! Gelijk werd de bal gepakt, want Quick Boys rook de overwinning. Daar kregen ze ook nog een goede mogelijkheid voor, maar deze werd helaas gemist. Daarna besloot de scheids af te fluiten.

Een goede 2e helft waarbij de inzet en het spel uiteindelijk beloond werd met een punt. Beide teams konden terug kijken op een spannende en leerzame pot. Volgende week begint de competitie en mogen we het opnemen tegen GHC E1.

De wedstrijd is op Nieuw zuid en zal 8:30 beginnen.
Lees verder | Auteur: Vincent | 28 oktober 2013 | 2 Reacties

INDELING COMPETITIE 1E KLASSE

1e klasse 07

1 RKAVV E1 10:00
2 DoCoS E1 12:15
3 Oegstgeest E1 08:30
4 Voorschoten'97 E2 08:30
5 Katwijk E1 09:00
6 Quick Boys E3 08:30
7 GHC E1 09:00
8 UDO E1 10:45
9 Blauw-Zwart E1 11:00
10 Rijnvogels E1 08:45
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 oktober 2013 | 4 Reacties

QUICK BOYS E3 - NOORDWIJK E1 (5-2)

Quick Boys E3 - Noordwijk E1 (5-2)Vorige week werd wel duidelijk dat het niveau van deze bekerpoule goed voor ons was. Er moest hard geknokt worden om Ter Leede uiteindelijk met 3-0 te verslaan. De verwachting was dat deze zaterdag minstens zo lastig zou gaan. Noordwijk E1 was namelijk de tegenstander. De Noordwijkers hadden tot dan toe een doelsaldo van +21 en hadden pas 1 keer verloren. Een mooie uitdaging voor de mannen van Quick Boys om de ongeslagen reeks voort te zetten. Om 10:30 begon de wedstrijd.

Dat beide ploegen voor de winst gingen was snel duidelijk. Beide partijen lieten de tegenstander niet opbouwen en dus waren de keepers vaak genoodzaakt de lange bal te spelen. De spelers vonden elkaar moeilijk en dus was het een rommelig begin. Wel werd er door beide ploegen hard geknokt waardoor het spannend en toch leuk werd om naar te kijken. Zonder echte kansen gecreëerd te hebben was het Quick Boys dat eigenlijk uit het niets de score opende. Mees kwam, na prima werken Juda, vrij in het midden en besloot het maar eens van afstand te proberen. Door de lastige stuit bleef de bal buiten het bereik van de keeper waardoor Mees de 1-0 op zijn naam kon zetten! Hij beloonde daarmee zijn uitstekende spel de 1e helft met een goal. Na de goal kreeg ook Noordwijk een paar mogelijkheden. Vaak doordat de spitsen niet genoeg of te laat mee verdedigde waardoor Noordwijk een mannetje meer had in de aanval. Gelukkig werd dit (soms met wat geluk) goed hersteld door de verdedigers en Matthijs. Zelf kreeg Quick Boys ook een paar keer de mogelijkheid om tot scoren te komen, maar 2x vrije trap en corner leverde helaas geen goal op. Toch zou Quick boys nog met een 2-0 voorsprong de rust in gaan. Na een goede aanval over rechts kon Ibrahim de bal ontvangen. Hij schoot de bal diagonaal aan doel. De keeper kon de bal nog aanraken, maar niet genoeg om een doelpunt te voorkomen.

Een 2-0 voorsprong voor Quick Boys in de rust. Niks te klagen dus eigenlijk tegen een goede tegenstander als Noordwijk. Toch waren er dingen die zeker beter konden. Zo kon er nog meer als team gespeeld worden. Dat betekend samen aanvallen, maar ook zeker samen verdedigen. En moesten we proberen, daar waar het mogelijk was, goed samen over te spelen.

De tweede helft begon zoals je hem kon verwachten. Noordwijk speelde gelijk de 'alles of niets' tactiek en probeerde Quick Boys snel onder druk te zetten. Quick Boys kwam hier moeilijk onder uit en het was wachten op de aansluitingstreffer. Deze zou er ook komen. Een goed schot van afstand ging over Matthijs heen en betekende dus de 2-1. Hierna volgde er enkele benauwde momenten voor het doel van Quick Boys. De bal kwam een aantal keer vlak voor het doel stil te leggen, maar gelukkig was er altijd een Quick Boys speler die zich voor de bal gooide. Er was dus genoeg strijd aanwezig de 2e helft. En als die aan de ene kant niet valt, dan.... juist maak hem zelf maar af. De 3-1 dus voor Quick Boys. Ibrahim legde een actie prima terug op Jeroen die de bal keurig achter de keeper schoot. Door dit doelpunt kantelde de wedstrijd eigenlijk. Quick Boys kon weer meer voetballen en kwam door de strijd vaak als winnaar uit de duels. Dat we over goed spel beschikken was in de voorgaande wedstrijden al duidelijk, maar dat we ook razendsnel zijn in de counter was bij de 4e goal van Quick Boys goed te zien. Sem kon een afgeslagen aanval van Noordwijk op eigen helft oppikken. Hij omspeelde zijn directe tegenstander die daarna alleen zijn hielen kon zien, omspeelde de keeper en schoot uit een moeilijke hoek toch prima de 4-1 binnen. Wedstrijd beslist ! Daarna volgde aanval na aanval van Quick Boys en bracht Sem met een mooi doelpunt de stand op 5-1. Dat de score niet verder oploop was voornamelijk te danken aan de keeper die prima redde op een inzet van dichtbij van Jeroen en goed uit kwam toen Ibrahim 1 op 1 kon. Nog vlak voor tijd scoorde Noordwijk de 2-5, maar deze was enkel voor de statistiek.

Een goede tweede helft die wat stroef begon. Maar als je met elkaar blijft knokken komt het goede spel van zelf wel weer. Daarom waren we ook trots met de 5-2 overwinning en hebben jullie dat patatje dik verdiend!

Aanstaande zaterdag wacht ons de moeilijke taak tegen UDO E1. Net als ons heeft UDO al zijn wedstrijden nog weten te winnen. Op papier dus een prachtige wedstrijd waarbij de jongens alle steun (dus ook van Arie ! die het steeds vaker laat afweten !!) kunnen gebruiken. Aanvang is 10:45.
Lees verder | Auteur: Vincent | 22 oktober 2013 | 2 Reacties

ZIEKENBOEG

ZiekenboegMaandag is Cees (Sem zijn vader) geopereerd en heeft een nieuwe heup gekregen.

Namens het hele team wensen wij Cees veel sterkte toe met het herstel !

Ryan is maandag naar de fysio geweest en zal 1/2 weken rust moeten houden vanwege zijn knie.

Zaterdag een nieuwe assistent en tot snel weer op het trainingsveld !
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 oktober 2013 | 2 Reacties

QUICK BOYS E3 - TER LEEDE E1 (3-0)

Quick Boys E3 - Ter Leede E1 (3-0)Na eerder te hebben gewonnen van Oegstgeest E1 en Katwijk E1 was vandaag de taak aan Quick Boys om Ter Leede aan de zegekar te binden. Dat het geen makkelijke klus gaat worden is wel aan de stand te zien. Ter Leede bezet de koppositie en zal er dus alles aan doen om deze koppositie te behouden en misschien wel verstevigen. Aan Quick Boys de taak om de eigen goede reeks door te zetten.

Na een goede warming up (heb ik vanuit de duinen weldegelijk meegekeken) konden we om 8:30 beginnen aan de wedstrijd.

Dat de teams aan elkaar gewaagd waren was in het begin al duidelijk te zien. Het spel golfde op en neer en was dus leuk om naar te kijken. Beide teams probeerde te voetballen vanaf de keeper. Door de goede verdediging van beide teams kwamen er nauwelijks kansen het 1e kwartier. En als er dan een kleine mogelijkheid was dan waren de ballen voor de keepster van Ter Leede en onze keeper (Matthijs). Het eerst echte gevaarlijke moment was van Ter Leede. Een corner werd (al dan niet bewust) in één keer op doel geschoten. Matthijs tikte de bal aan waardoor het leek dat de bal in het doel ging belanden. Doordat Kees goed naar het midden kwam kon hij de bal weg schieten. Of de bal de lijn heeft gepasseerd? We hebben bij de E's geen Hawkeye, maar de jongens waren overtuigd dat de bal nog voor de lijn werd weg getrapt en dus bleef het 0-0. Hierna volgde ook de eerste goede mogelijkheid voor Quick Boys om de score te openen. Juda kwam schuin voor het doel oog in oog te staan met de keepster en probeerde met een schot in de lange hoek te scoren. De keepster wist deze bal goed te keren en omdat de rebound net niet goed genoeg voor de voeten van inlopende spelers kwam konden we deze kans niet promoveren tot een doelpunt. De eerste helft leek af te gaan op een doelpuntloos gelijkspel wat ook een logische stand geweest zou zijn gezien het spelbeeld. Nog één keer mocht Quick Boys een aanval opzetten. Helemaal in eigen hoek werd de aanval begonnen met een uitbal van Kees. Hij gooide Jeroen aan die kaatste. Kees speelde vervolgens naar de vragende Sem in het midden. Sem maakte een actie en versnelde naar voren. Door zijn snelheid was hij meteen alle verdedigers van Ter Leede kwijt, kon hij alleen op het doel af en schoot heel beheerst de bal in de touwen, 1-0 !
Gelijk na de goal floot de scheids voor de rust.

Een flinke opsteker dus voor Quick Boys. Een goal vlak voor rust zorgt altijd voor een tik bij de tegenstander.
In de rust tegen de jongens gezegd dat het zeker niet slecht ging. Een pittige tegenstander van scoren af houden en zelf scoren is een mooie uitgangspositie voor de tweede helft. Wel moesten we meer het veld breed houden in balbezit waardoor we voorin ook ruimte kregen om 1 op 1 op te zoeken.

De tweede helft hetzelfde Quick Boys. Een Quick Boys dat met elkaar op zoek ging naar nog meer goals en met elkaar Ter Leede op eigen helft probeerde te houden. Ter Leede leek hier meer moeite mee te krijgen en dus was er een klein overwicht voor Quick Boys. Het was voornamelijk de uitstekende keepster van Ter Leede die aan het werk gezet werd met nog niet al te gevaarlijke schoten. Als Ter Leede er uit kwam werd de aanval een paar keer goed afgeslagen door prima naar binnen komen van de zijkanten. En Matthijs liet een aantal keer zien dat hij vandaag niet van plan was om een doelpunt tegen te krijgen. Zelf bleef het scoren van Quick Boys ook uit waardoor de wedstrijd spannend bleef. Met nog 10 minuten te spelen werd de wedstrijd beslist. Mees kwam goed door op links en schoot op doel. De keepster keerde (weer) het schot maar dit keer was Jeroen er als 1e bij om de 2-0 binnen te schieten. Ter Leede bleef proberen vanaf de keeper naar voren op te bouwen, maar kwam door goed jagen van Quick Boys vaak niet meer verder dan de eigen helft. In de slotminuten konden wij nog meer tevreden zijn doordat de aanwijzing in de rust tot uiting kwam. Juda zag de ruimte om zijn tegenstander op te zoeken, kwam er prima voorbij en gaf de bal op de vrijstaande Ibrahim die de 3-0 kon binnen schieten. Niet veel later besloot de overigens prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Een goede wedstrijd van Quick Boys. Na afloop werden de ouders/supporters weer bedankt door de spelers voor het supporten.

Door deze winst komen we nu op 9 punten uit 3 wedstrijden hebben (goede stand staat gewoon op onze site!). Volgende week spelen we thuis om 10:30 tegen Noordwijk E1.
Lees verder | Auteur: Vincent | 15 oktober 2013 | 2 Reacties

KATWIJK E1 - QUICK BOYS E3 (1-9)

Katwijk E1 - Quick Boys E3 (1-9)Onze tweede bekerwedstrijd in de 1e klasse was de derby tegen Katwijk E1. Het was heerlijk weer, het veld was vochtig en de vele toeschouwers stelden zich op in het zonnetje op langs het veld. Katwijk had uit de eerdere wedstrijden 2 punten behaald, maar dat zegt natuurlijk niets. De wedstrijden tussen Katwijk en Quick Boys zijn wedstrijden op zich en worden vaak beslist op inzet. Dit gaven we onze jongens dus ook mee in de bespreking. Gelijk fel op de bal jagen, maar vooral ons eigen spelletje spelen in balbezit. Om 8:45 was het begin van de wedstrijd.

Meteen was te zien dat Quick Boys maar voor één ding kwam en dat waren de 3 punten. Katwijk werd onder druk gezet en gedwongen de lange bal te spelen. Deze werd vaak gewonnen door de uitstekend spelende verdedigers van Quick Boys. Zelf kwam Quick Boys er een aantal keer gevaarlijk uit wat kleine kansen opleverde. Toch duurde het niet lang dat Quick Boys op voorsprong kwam. Sem kwam goed door op rechts en schoot de bal keurig achter de keeper, 0-1 ! Niet veel later volgde ook de 0-2, Jeroen ging zijn man voorbij en zag Ibrahim vrij staan voor het doel. Deze laatste faalde niet en breidde de voorsprong uit. Er werd goed geknokt en het veldspel werd met de minuut beter. Zo volgde ook de 0-3. Een goed lopende aanval werd door Katwijk tot corner verwerkt. Deze werd getrapt door Jeroen en prima binnen gekopt door Ibrahim. Katwijk kwam er nauwelijks uit de eerste helft en dus heeft Matthijs weinig te doen gehad. Toch was Matthijs wel betrokken bij de 0-4. Zijn dieptebal werd door iedereen gemist waardoor de net ingevallen Juda 1 op 1 kon met de keeper en prima binnen schoot. Met nog zo'n 5 minuten te spelen was Katwijk eigenlijk wel toe aan de rust en bleef Quick Boys doorgaan op zoek naar goals. Deze goal zou er op iet wat gelukkige wijze ook komen. Ibrahim kon vrij op doel schieten, maar de keeper redde met zijn voeten. Doordat een verdediger de afgevallen bal tegen zich aan kreeg verdween de bal toch in het doel wat de 0-5 betekende. Nog was het niet gedaan, want Juda mocht nog voor rust een van de lat gekomen vrije trap van Mees in de rebound binnen schieten.

Een hele goede 1e helft van onze mannen (want dat waren ze!) die bekroond werd met een 0-6 voorsprong.

Dan de tweede helft. Altijd maar de vraag of je het niveau van de 1e helft kunt halen en misschien nog wel verbeteren. Natuurlijk kwam Katwijk een stuk feller uit de startblokken. En zowaar kwamen ze al snel tot een treffer. De spits van Katwijk kon alleen op Matthijs af en schoot de 1-6 binnen. Quick Boys liet zich niet van de wijs brengen en koos gewoon weer de aanval. Niet zo goed als de eerste helft, maar er kwam genoeg dreiging uit met kansen. Deze kansen werden ook omgezet in doelpunten. De 1-7 werd gescoord door Juda, die na goed druk zetten van Sem alleen door kon op de keeper. Ook mocht Juda daarna zijn 4e van de ochtend maken en de stand op 1-8 brengen. Het slotwoord was aan Kai die een omstreden penalty goed in de hoek schoot.
Al met al een goede tweede helft gespeeld die vaak stil lag voor blessures voor één van de partijen. Hierdoor konden we niet in het hoge ritme komen van de eerste helft.

Een overwinning waarbij de lach dit weekend moeilijk van het gezicht te halen was. Na afloop werden de jongens (en de trainers en ouders) getrakteerd op heerlijke appeltaart en cake. Dik verdiend na zo'n wedstrijd !

Volgende week spelen we thuis om 8:30 tegen Ter Leede E1
Lees verder | Auteur: Vincent | 07 oktober 2013 | 2 Reacties