58950x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van December 2013

9-9: DSVP - QUICK BOYS (1-7)

9-9: DSVP - Quick Boys (1-7)De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar was de oefenwedstrijd tegen DSVP. Er werd een 9 tegen 9 wedstrijd gespeeld. Na vorige week verloren te hebben van Docos was dit dus de mogelijkheid om dit jaar met winst te beëindigen. Van de E4 gingen Stijn en Tim Mol mee. Onder regenachtige omstandigheden werd er om 11 uur afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft oogde Quick Boys wat gemakzuchtig. Er werd te weinig bewogen waardoor we de bal niet bij een medespeler konden krijgen. Daarentegen probeerde DSVP goed te combineren, maar tot gevaarlijke momenten kwam dit niet. Toch was het Quick Boys dat de score kon openen. Sem ging zijn tegenstander op snelheid voorbij en schoot de bal prima tegen de touwen. Lang konden we niet van de voorsprong genieten, want even later was het DSVP die na een corner van ons heel snel omschakelde en 3 tegen 1 kwam. Ze speelde dit goed uit en konden op gelijke hoogte komen. De rest van de helft waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen

De tweede helft een heel ander Quick Boys. Nu tegen de wind in. Er werd goed samen gespeeld en er werd veel bewogen. Zo werd het makkelijker om een vrije man te vinden en kansen te creëeren. Zo konden we ook weer op voorsprong komen. Jeroen werd na een goede combinatie op rechts vrij voor de keeper gezet en faalde niet. En nu wisten we de voorsprong ook verder uit te breiden. Kai kon de bal in het midden opvangen en besloot het van afstand te proberen. De bal was te hard voor de keeper en dus betekende het de 1-3. DSVP kwam nauwelijks meer aan voetballen toe en het was voornamelijk Quick Boys dat aan het aanvallen was. Dan was het wachten op de 1-4 en die zou er ook komen. Juda's schot werd eerst nog geblokt, maar besloot het gelijk nog eens te proberen. Deze bal ging langs iedereen heen het doel in.

Dan de laatste helft. Je hoopt dat de jongens het niveau van de tweede helft weer kunnen halen en de scoren nog verder konden uitbreiden. En dit gebeurde. Een mooie actie van Jeroen aan de linkerkant, die daarna Ibrahim vrij zag staan voor het doel, leverde de 1-5 op. Dat het daarna nog 1-6 en 1-7 werd was de verdienste van het goede spel.

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar dus winnend afgesloten. De eerste helft ging het nog gelijk op, maar de helften daarna waren we zeker de bovenliggende partij en waren er mooie acties.

Verder wil ik mede namens Gerard iedereen fijne kerstdagen toewensen en een gelukkig en sportief 2014 !


We beginnen 6 januari weer met trainen, 11 januari spelen we voor de beker thuis tegen Teylingen. Aanvang 10:30
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 december 2013 | 2 Reacties

DOCOS E1 - QUICK BOYS E3 (3-2)

DoCoS E1 - Quick Boys E3 (3-2)Na de heerlijke doordeweekse wedstrijd tegen Feyenoord in de benen, stond alweer de volgende topper op het programma. Zonder de trainers Vincent en Gerard die van een lekker weekendje Newcastle genoten togen we naar DoCoS. Door de afwezigheid van Ibrahim (zwemdiploma) en Kai (E1) werd Milan van de F1 bij de selectie gehaald.
De blonde aanvaller paste zich moeiteloos aan het niveau en speelde een goede wedstrijd. Om aansluiting te houden met de top van de ranglijst moest er gewonnen worden van DoCoS.

Vanaf minuut 1 begonnen we scherp aan de wedstrijd wat we juist de vorige wedstrijden misten. Tegen het fysieke DoCoS schroomden we niet om de duels aan te gaan en eigenlijk de gehele wedstrijd waren we ook wel de betere ploeg. Veel balbezit en opstomende verdedigers van achteruit werd DoCoS onder druk gezet. De E3 speelde met veel bezieling, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. DoCoS speelde vooral op de counter en hun twee snelle spitsen en kwam daardoor ook op 1-0. De jongens lieten het er niet bij zitten en gingen naarstig op zoek naar de 1-1 en via een bekeken schot van Juda scoorde hij de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, we waren de betere ploeg, en was het wachten op de 1-2. Net zoals in de eerste helft was het uitkijken voor de counter. En men weet het, als je zelf de goal niet maakt, krijg je hemzelf om de oren. Een ongelukkige tegengoal van DoCoS zorgde er weer voor dat we tegen een achterstand aan keken. Het bleef een boeiend duel wat alle kanten op kon. De jongens gaven niet op ondanks dat zo’n wedstrijd veel kracht kost. Met een prachtig afstand schot zorgde Mees voor de 2-2. Daarna ging de E3 vol voor de overwinning, DoCoS wist het even niet meer en deelde een paar flinke overtredingen uit. De kansen kwamen maar we sprongen daar niet goed mee om. Het slim uitspelen van kansen, daar schort het soms nog weleens aan bij ons. En bij dit soort topwedstrijden wordt dat gelijk afgestraft, een corner voor DoCos en je raadt het al, die wordt netjes binnengekopt, 3-2. Weer een tegenvaller maar de jongens gaven zich weer niet gewonnen. Alles werd uit de kast gehaald maar het mocht niet meer baten.

Teleurstelling bij de jongens, zonde dat we hebben verloren maar vooral trots op het vertoonde spel. Jammer dat we de eerste seizoenshelft niet hebben kunnen afsluiten met een overwinning. Complimenten aan de trainers en spelers voor de eerste seizoenshelft. Jullie hebben in en buiten Katwijk diepe indruk gemaakt met jullie vertoonde spel. Ter Leede had het zelfs over een ’’mysterieus voetbalteam’’ ,een beter compliment kan je denk ik niet krijgen. Jullie stralen echt uit dat jullie een vriendenteam zijn, laat dat de tweede seizoenshelft ook zien, dan is het seizoen meer dan geslaagd.
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 december 2013 | 2 Reacties

9-9: QUICK BOYS O10 - FEYENOORD O10 (2-3)

9-9: Quick Boys o10 - Feyenoord o10 (2-3)In het kader van de 9 tegen 9 competitie mochten we het deze keer opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Een wedstrijd die een bepaalde spanning bij de jongens brengt, want je speelt immers niet altijd tegen jongens van Feyenoord. Die spanning moet in de warming up wegvallen en er is één ding wat voorop staat: durven je eigen spel te spelen. Deze taak kregen de jongens ook mee de wedstrijd in. Vooral genieten, maar zeker ons eigen spel proberen te spelen en het Feyenoord zo moeilijk mogelijk maken.

Dan de wedstrijd. Daar waar we in het begin even moesten wennen aan de snelheid van het spel van Feyenoord hebben we het daarna prima opgepakt en keurig tegenstand geboden aan Feyenoord. De 2e helft waren we zeker niet minder dan Feyenoord. Daarin lieten we ook prima aanvallen zien !! We kwamen wel 0-2 achter, maar door een prima vrije trap van Mees konden we verdiend de 1-2 maken. Omdat Matthijs ook uitstekend stond te keepen kon Feyenoord de score niet verder uitbreiden.
De laatste helft hebben we ook weer prima geknokt met zijn allen en hadden we de beginfase Feyenoord onder druk. Daaruit wisten we uit een corner de 2-2 te maken. Dat we vlak voor tijd de 2-3 tegen krijgen is dan jammer, maar wat maakt het uit. Jullie hebben een mooie prestatie geleverd en we zijn aan ons eigen spel toegekomen ! Dat was het belangrijkst.

Nog even een dagje hiervan genieten en dan mogen jullie het zaterdag opnemen tegen DoCoS. Wij zijn er helaas niet bij, maar we hebben er alle vertrouwen in dat wij goed bericht gaan ontvangen !! Veel succes !
Lees verder | Auteur: Vincent | 12 december 2013 | 2 Reacties

QUICK BOYS E3 - OEGSTGEEST E1 (4-1)

Quick Boys E3 - Oegstgeest E1 (4-1)Zaterdag stond alweer de 6e competitiewedstrijd op het programma. Dit keer was Oegstgeest E1 de tegenstander. Een team die we in de bekerpoule ook al tegen zijn gekomen. Vorige week wist Oegstgeest knap te winnen van GHC met 2-1. Oegstgeest zal dus met veel vertrouwen naar Nieuw Zuid komen. Aftrap was om 8:30.

Het plan was om Oegstgeest snel onder druk te zetten en snel op voorsprong te komen. De start was prima en we kregen binnen een minuut al een kans om op voorsprong te komen. elaas belandde het schot van Juda aan de verkeerde kant van de paal. Maar de toon was gezet. Oegstgeest was nog zoekende en loerde op een counter. Maar door goed druk te zetten kwamen ze er in het begin eigenlijk niet uit. De druk bleef op de helft van Oegstgeest en het eerste doelpunt zal niet lang op zich laten wachten. Een corner van Juda werd verkeerd ingeschat door de verdediger van Oegstgeest die de bal achter zijn eigen keeper in het doel zag belanden. Een iet wat gelukkige goal, maar zeker verdiend. Hierna volgde aanval na aanval van Quick Boys maar stond het vizier net niet op scherp of was de eindpass net niet goed genoeg. Ook Oegstgeest wist met hun goede spits wat meer vooruit te komen, maar grote kansen zijn er de 1e helft niet geweest voor Oegstgeest. Quick Boys zou in de persoon van Sem en Juda nog twee goede kansen krijgen op een doelpunt, maar er zal niet meer gescoord worden de eerste helft en dus een ruststand van 1-0 voor Quick Boys.

Een eerste helft waarin we duidelijk de betere ploeg waren en verdiend op een 1-0 voorsprong zijn gekomen. Daarna wat pech in de afronding. Voor de tweede helft vooral zo door blijven gaan, maar ook opletten voor de counters van Oegstgeest.

Ook de tweede helft begon goed voor ons. Meteen was er druk naar Oegstgeest toe en kregen we grote kansen op de marge te verdubbelen. Maar paal, lat en keeper konden dit voorkomen waardoor de voorsprong nog maar minimaal was. En dan is er een voetbalwet die zegt: Als je zelf niet scoort dan.... En dat leek ook te gebeuren. De spits van Oegstgeest besloot het maar eens van ver te proberen. Zijn bal ging hard naar de hoek toe buiten het bereik van Matthijs, maar gelukkig voor ons viel de bal via de binnenkant van de paal het doel uit. Hierdoor leken we weer wat scherper te worden en zou de tweede goal niet veel later vallen. Jeroen kreeg de bal op links aangespeeld en kreeg ruimte om te schieten. Dit deed hij op fantastische wijze en zijn bal verdween hard in de bovenhoek. 2-0! Niet veel later werd de score nog verder uitgebreid. Jeroen omspeelde zijn tegenstander en gaf de bal voor. Doordat de keeper van Oegstgeest dacht dat deze bal achter was leek hij niet scherp en verdween de bal via zijn handen in het doel. Deze keer in ons voordeel, maar dit is zeker ook een goed leermoment voor onze jongens. Je moet altijd blijven doorgaan tot dat de scheidsrechter heeft gefloten !! Wedstrijd leek gespeeld, maar toch kon Oegstgeest nog wat terug doen. De sterke spits kon de bal van achter uit ontvangen en kon te makkelijk doorlopen richting het het doel van Quick Boys. Hij besloot te schieten en de bal verdween door de voeten van Matthijs in het doel. 3-1. Oegstgeest probeerde daarna door te drukken, maar Quick Boys bleef eenvoudig overeind. Het slotwoord was aan Quick Boys die met een prachtig uitgespeeld doelpunt via Mees,Ibrahim en Sem de eindstand op 4-1 bepaalde.

Volgende week onze laatste wedstrijd voor de winterstop in de competitie. Hierin is DoCoS E1 de tegenstander. Wedstrijd begint om 11:30 uit bij DoCoS.
Lees verder | Auteur: Vincent | 10 december 2013 | 1 Reactie

VOLGENDE RONDE BEKER

Volgende ronde bekerDe loting van de volgende ronde beker heeft vorige week plaats gevonden. We zijn gekoppeld aan Teylingen E1. Teylingen speelt net als ons in de 1e klasse.

Wedstrijd is op 11 Januari om 8:30 en word gespeeld op Nieuw Zuid.
Lees verder | Auteur: Vincent | 04 december 2013 | 1 Reactie

VOORSCHOTEN '97 E2 - QUICK BOYS E3 (0-8)

Na vorige week strijdig ten onder te zijn gegaan tegen UDO moesten we deze week uit naar Voorschoten. Voorschoten bezette vooraf de laatste plaats in de competitie en zal er dus alles aan doen om daar van af te komen. Quick Boys zal op hun plaats alles uit de kast moeten halen om het puntverlies van de week ervoor goed te maken. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie pot. Er werd om 8:30 afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

De bedoeling aan het begin van de wedstrijd was wel duidelijk. Quick Boys probeerde Voorschoten onder druk te zetten. Dit leek de eerste fase goed te lukken en dit leverde enkele schoten op doel op die de keeper wist te keren. Ook waren er goede acties over de zijkanten waar net een voet van Voorschoten tussen kwam of de voorzet net niet goeg genoeg voor de voeten van Quick Boys viel. Daarna kwam Voorschoten wat beter in de wedstrijd en oogde Quick Boys wat slapper dan de beginfase. Deze fase was er weinig voetbal en waren er weinig kansen voor beide teams. Toch was het Quick Boys dat eigenlijk uit het niets op voorsprong kon komen uit een goed uitgevoerde aanval. Juda kon de bal vanuit het midden aan de zijkant ontvangen. Hij maakte snelheid naar voren en zag Jeroen keurig voor het doel vrij staan die de bal in het lege doel kon schuiven en daarmee voor de 0-1 zorgde. De periode daarna gebeurde er niet veel meer en dus gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in.

Een eerste helft die goed begonnen werd en het geluk net ontbrak voor het doel. Daarna viel de strijdlust iets weg waardoor Voorschoten door goed werken weinig kansen weg gaf. Toch konden we 0-1 maken wat volgens mij wel verdiend was. In de rust verteld dat we gelijk weer scherp moesten beginnen en veel samen moesten combineren, want dat kunnen we hebben we voorgaande wedstrijden bewezen.

De tweede helft begon dan ook hoe we dit graag zien. Gelijk werd Voorschoten onder druk gezet. Dit resulteerde al snel in een 0-2 voorsprong voor Quick Boys. Kees kreeg de bal terug gelegd van Juda en gaf de bal hoog richting Sem die de bal vlak voor het doel kon verlengen en de bal goed achter de keeper schoot. Een start zoals we ze graag zien. Ook na deze goal bleef Quick Boys de druk houden en mochten we al snel een mooie goal bijschrijven. Ibrahim en Sem gingen samen op het doel af van Voorschoten. Ibrahim was niet zelfzuchtig en gaf de bal prima af op Sem die de bal kon binnen tikken en daarmee voor de 0-3 zorgde. Voorschoten leek geklopt en Quick Boys bleef vooral goed samen spelen en veel kansen creeëren. En wie vaker dit seizoen heeft gekeken weet dat Quick Boys de ideale spelers in huis heeft om kansen in goals om te zetten. Dit gebeurde dan ook. Ibrahim wist met 3 goals (0-4,0-5 en 0-7) zijn uitstekende wedstrijd te belonen. Ook Juda, die de tweede helft vaak zijn tegenstander omspeelde via een kaats, wist met een hard schot te scoren (0-6). Een speler van Voorschoten bracht vlak voor het einde met een eigen doelpunt de 0-8 eindstand op het scorebord.

Een hele goede tweede helft waarin we van het begin tot het eind heer en meester waren. Voorschoten is er nauwelijks meer uit gekomen en Matthijs heeft niet veel te doen gehad. Dat is een groot compliment aan jullie allemaal !

Volgende week spelen we thuis tegen Oegstgeest die dit weekend wist te winnen van GHC. Wedstrijd begint om 8:30 op Nieuw Zuid.
Lees verder | Auteur: Vincent | 03 december 2013 | 2 Reacties