58950x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van September 2013

OEGSTGEEST E1 - QUICK BOYS E3 (1-11)

Een nieuwe bekerpoule. In deze bekerpoule krijgen we 5 wedstrijden om het niveau te testen. Onze eerste tegenstander daarin was Oegstgeest E1. Oegstgeest had uit de eerdere 3 wedstrijden nog geen punten behaald. Aan ons de taak om dat punten aantal zo te houden. Er werd om 8:30 afgetrapt.

Daar waar we voornamelijk tegen leeftijdsgenoten gespeeld hebben, moeten we het in deze poule tegen 2e jaars E's opnemen. Dat betekent dat de duels meer vermeden moeten worden en de bal goed en snel rond gespeeld moet worden. Bij balverlies veranderd er niets. Gewoon druk naar voren en naar de bal toe. Dit kwam in het begin goed over op de jongens. Oegstgeest kwam nauwelijks aan voetballen toe en Quick Boys was de bovenliggende partij. Het was dan ook wachten op de openingsgoal. Die goals zou er ook komen. Ibrahim werd door een mooie pass bereikt, omspeelde zijn tegenstander en kon alleen door op de keeper. Hij scoorde en bracht Quick Boys op een 0-1 voorsprong. Niet veel later was het weer Ibrahim die na keurig voorbereidend werk van Jeroen weer alleen op doel af kon en de 0-2 binnen schoot. Om zijn hattrick compleet te maken schoot Ibrahim bij een corner de 0-3 binnen. Een harde tik voor Oegstgeest dat kort daarna toch de spanning weer een beetje terug bracht. Een tegenaanval die uiteindelijk bij de spits van Oegstgeest terecht komt. Deze schiet de bal hard en hoog onhoudbaar boven Matthijs in het doel. 1-3. Nog voor rust werd de marge weer tot 3 goals gebracht. Ibrahim ging door op links en werd neergehaald vlak voordat hij wilde schieten. Een penalty dus. Deze werd prima benut door Kai.

Quick Boys ging dus rusten met een 1-4 voorsprong.

Dan de tweede helft. Het begin van deze helft ging gelijk op. Beide teams probeerde aan te vallen, maar kregen geen echte kansen voor de keeper. Na 10 minuten in de tweede helft deelde Quick Boys de definitieve tik uit aan Oegstgeest. Mees kreeg de bal in het midden en schoot prachtig in de kruising, 1-5. Niet veel later deed Mees dit kunstje nogmaals en de bal verdween weer hoog in het doel. Oegstgeest was geklopt en Quick Boys werd alleen maar sterker. Het was de verdienste van de keeper van Oegstgeest dat hij zijn team nog enigszins op de been hield. Toch had hij geen antwoord op een van richting verandert schot van Juda die daarmee de stand op 1-7 bracht. Ibrahim mocht zijn 4e van de ochtend maken, en Kai scoorde de 1-9 en de 1-10. Ook een hattrick voor Kai dus. De eindstand werd bepaald door Juda die na goed doorzetten van Sem en Ibrahim de bal vrij voor de keeper in kon schieten.

Na afloop werden de supporters bedankt en ging iedereen weer tevreden richting Katwijk.

Volgende week wacht de derby op 'de Krom' tegen Katwijk E1. De wedstrijd begint 8:30.

(Als er één wedstrijd niet verloren mag worden is dat wel tegen Katwijk. Deze week goed trainen dus en zaterdag 200% geven !!!)
Lees verder | Auteur: Vincent | 30 september 2013 | 4 Reacties

NIEUWE INDELING

Deze week hebben we bericht gekregen van de KNVB dat we heringedeeld zouden worden. Door onze goede prestaties in de bekerpoule (2e klasse) zijn we naar de 1e klasse geplaatst.

In deze klasse zullen we betere, fysiek sterkere tegenstanders treffen dan in de 2e klasse. Hier zullen de jongens alleen maar beter en sterker door worden.

Door onze prestaties zijn we wel geplaatst voor de volgende ronde van de beker.

Zaterdag beginnen we de 1e klasse met een uitdwedstrijd tegen Oegstgeest E1 om 8:30
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 september 2013 | 2 Reacties

UVS E2 - QUICK BOYS E3 (3-12)

De vierde bekerwedstrijd alweer. Na 3 ruime zeges moesten we de 4e wedstrijd uit tegen UVS E2. UVS heeft de eerste 2 wedstrijden verloren maar heeft vorige week hun eerste overwinning behaald tegen Meerburg en ging dus met vertrouwen de wedstrijd in. Om 10:15 werd er afgetrapt.

De intentie van UVS werd vooraf luid duidelijk gemaakt door de trainer: 'Gelijk druk vooruit en laat ze niet voetballen'. Dit probeerde UVS ook, maar veel effect heeft het niet gehad. Quick Boys combineerde goed en begon (in tegenstelling tot eerdere wedstrijden) gelijk goed aan de wedstrijd. De vrije man werd gevonden en bij balbezit van UVS werd er goed druk naar de bal gegeven. Het duurde ook niet lang voor het verschil in goals werd gemaakt. Na ongeveer 10 minuten stond het al 0-4 via Mees, Kai, Juda en Ibrahim. Een start waar de supporters en wij trainers van konden genieten met mooie goals.
Dat we veel energie en snelheid in een wedstrijd willen leggen was al duidelijk. Daarmee neem je soms risico. Hier viel de 1-4 uit. Matthijs onderschepte een lange bal van UVS, zag daarna Jeroen vrij staan en probeerde goed snel het spel naar voren te verleggen. Helaas werd zijn bal onderschept en schoot de speler van UVS de bal goed binnen. Het spelbeeld veranderde niet door deze goal. Het was voornamelijk Quick Boys dat het spel maakte en UVS dat moest tegenhouden. Door een mooie actie/versnelling van Sem, die daarna 1 op 1 met de keeper uitstekend oog had voor Juda, werd de stand op 1-5 gebracht. Niet veel later was de dekking bij een corner niet goed waardoor UVS de 2-5 vrij kon binnen koppen. Nog voor rust maakte Jeroen (met een harde pegel) en Juda er 2-7 van.

Een uitstekende 1e helft met veel goals. Enig kritisch puntje was de 2-5 waarbij een speler helemaal vrij stond tijdens een corner. Voor de rest één van de betere helften van deze bekercompetitie.

Dan de tweede helft. Je hoopt dat het niveau van de eerste helft ook in de tweede helft weer bereikt word. Bij vlagen werd er weer goed gespeeld, maar UVS werd in de tweede helft ook gevaarlijker. Vooral de beginfase ging gelijk op. UVS ging feller de duels in en ging ook beter voetballen. Dit resulteerde in de 3-7. Toen Ibrahim even later de 3-8 maakte leek het verzet van UVS gebroken en werd het voor Quick Boys weer makkelijker om te voetballen. Hier resulteerde nog enkele goals uit. Kai mocht de 3-9 maken, Sem kon de 3-10 en 3-11 op zijn naam zetten en Ibrahim zorgde voor de 3-12 eindstand.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor Quick Boys dat alleen aan kop gaat in de beker competitie.

Woensdag spelen we weer een wedstrijd in de 9-9 competitie uit tegen Jodan Boys om 18:00.
Zaterdag hervatten we de beker met een thuiswedstrijd tegen Blauw Zwart E2. Aanvang 8:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 23 september 2013 | 2 Reacties

QUICK BOYS E3 - RCL E3 (8-1)

Op een regenachtig en winderig sportpark was de 3e bekerwedstrijd thuis tegen RCL E3. RCL heeft net als ons allebei hun wedstrijden weten te winnen. Op papier een mooie wedstrijd dus waar de koppositie op het spel staat. Na eerst de foto's te hebben genomen (te zien op de site, dank Petra) konden we starten aan de warming-up. Om 8:30 werd er afgetrapt.

Al snel was te zien dat Quick Boys meer tegenstand zou krijgen dan de voorgaande wedstrijden. RCL probeerde Quick Boys gelijk vast te zetten. Dit is ook onze speelstijl dus was het in de beginfase rommelig met veel hoge ballen naar voren. Dit leidde voor beide ploegen niet tot kansen. De 1e kans voor Quick Boys was wel direct raak. Sem mocht de 1-0 op zijn naam zetten. Na deze goal werd het veldspel van beide ploegen iets beter en werd het een spannende wedstrijd tussen twee goede teams. RCL kwam vaker op de helft van Quick Boys en ook hun 1e kans werd gelijk een goal, 1-1. Lang kon RCL niet genieten van de voorsprong. Een aanval van RCL liep vast in de hoek, Ryan onderschepte de bal en zag Sem 1 op 1 staan met zijn tegenstander en gaf de bal in de diepte. Door zijn snelheid kon Sem doorlopen naar de keeper en schoot de bal in de touwen, 2-1 ! Met deze voorsprong mocht Quick Boys blij zijn, want in deze fase van de wedstrijd was RCL de bovenliggende partij. Helaas veranderde het spelbeeld niet door deze voorsprong. Het bleef een spannende en gelijk opgaande 1e helft en eigenlijk waren we toe aan de rust. Dit zeker toen RCL vlak voor de rust de opgelegde kans kreeg om de stand gelijk te trekken. Gelukkig voor ons schoot de speler oog in oog met Matthijs naast. Toch was het Quick Boys die nog voor rust een tik uit deelde door de 3-1 op het scorebord te zetten. Een corner van Jeroen werd niet goed verwerkt door de keeper, Sem was er als de kippen bij en mocht zijn 3e van de ochtend binnen schieten.

Met deze stand gingen we rusten. Een eerste helft waarbij we te weinig de bal rond lieten gaan en iet wat slappig begonnen. Dit was dus ook de taak voor de tweede helft. Durven om een bal te vragen, actie maken wanneer dat moet en dan goed kijken waar de vrije man staat.

Dat de jongens dit begrepen hebben was duidelijk zichtbaar. Het Quick Boys van de 1e 2 bekerwedstrijden was weer zichtbaar. Er werd weer goed druk gezet als team en er werd scherp de duels in gegaan. RCL leek hier moeite mee te hebben. Het was dan ook Quick Boys die als eerste een goal mocht maken de 2e helft. Juda schoot de afvallende bal keurig binnen. Het veldspel van Quick Boys werd beter wat ook resulteerde in kansen. Helaas ontbrak de scherpte of stond de keeper van RCL in de weg. Het was eigenlijk wachten op de 5-1. Die kwam er ook, iet wat klungelig ging de bal via Ibrahim, Juda en de verdediger van RCL het doel in. Maar goed, ook die tellen. Doordat Quick Boys steeds volle druk bleef geven en RCL de koppetjes een beetje liet hangen liep de stand uiteindelijk via Ibrahim 2x en Sem op tot 8-1.

Een spannende 1e helft gezien. Niet altijd even goed voetbal, maar als je zonder goed te voetballen en een sterke tegenstander toch 3-1 voor staat getuigt dat van veel kwaliteit. Deze kwaliteit werd in de tweede helft ook in het veld laten zien. Er werd weer goed geknokt en gevoetbalt. Gefeliciteerd met deze overwinning !

Doordat ook Blauw Zwart verloor staan we nu alleen aan kop in de beker. Volgende week gaan we op bezoek bij UVS E2. Aanvang 10:15.
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 september 2013 | 2 Reacties

9-9 COMPETITIE: QUICK BOYS - ARC (9-0)

De start van de 9-9 competitie. Een doordeweekse competitie met leuke tegenstanders als Feyenoord en ADO Den Haag. Het doel van de competitie is om de overstap naar een groter veld volgend jaar makkelijker te maken. De 1e wedstrijd van deze competitie was thuis tegen ARC. Met de gehele E3 en Tim en Stijn van de E4 werd er om half 6 afgetrapt.

De start was goed. Meteen werd ARC onder druk gezet en dit resulteerde al snel in een paar kansen. Lang hoefde de supporters niet op goals te wachten want het was Sem die de 1-0 binnen schoot. Niet veel later gaf Kai de voorzet die de keeper niet vast kon houden. Sem was er als de kippen bij en schoot de 2-0 binnen. Een droomstart voor Quick Boys dus. Quick Boys werd sterker en sterker en bleef kansen creëren. Dit zou ook in goals resulteren. De 3-0 kwam op naam van Tim, Ryan schoot prachtig de 4-0 in de kruising en Mees mocht na een kluts de 5-0 in de touwen jagen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging Quick Boys vrolijk verder en kwam ARC er eigenlijk niet aan te pas. Het was voornamelijk Quick Boys dat de bal rond liet gaan en de kansen creëerde. Het was dan ook wachten op de goals en het was voornamelijk de verdienste van de keeper van ARC dat er nog maar 4 in gingen de 2e helft. Juda mocht de 6-0 binnen schieten. Ryan deed zijn kunstje van de 1e helft nog eens na en schoot de bal van ver hoog in het doel. De 8-0 was voor de supporters, vanaf Matthijs werd er opgebouwd en het was Kai die de bal mocht afmaken na een schitterende aanval. Het slotwoord was aan Juda die goed doorjaagde op de keeper (die de bal niet meer mag pakken bij een terugspeelbal) en de 9-0 binnen schoot.

Een prima start van de 9-9 competitie en natuurlijk het belangrijkste dat er goed gevoetbald werd. Over 2 weken wacht de volgende wedstrijd uit tegen Jodan Boys.

Overige uitslagen 9-9 competitie:
ADO Den Haag – Rijnsburgse Boys 4-2
Feyenoord – Jodan Boys
Lees verder | Auteur: Vincent | 12 september 2013 | 1 Reactie

SJZ E1 - QUICK BOYS E3 (1-10)

De tweede bekerwedstrijd was uit tegen SJZ E1. SJZ had vorige week met 5-0 gewonnen van Meerburg dus we waren gewaarschuwd. Het was prachtig voetbalweer en we speelden op een prima grasmat. Daar kon het dus niet aan liggen deze wedstrijd. Om 8:45 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

SJZ probeerde gelijk druk te zetten. Het leek of onze jongens hier van schrokken. De duels werden verloren en SJZ was een stap eerder bij de bal. Dit resulteerde al snel in een 1-0 achterstand. Hierdoor leek Quick Boys wakker te worden en al snel konden we deze achterstand ombuigen in een voorsprong. Eerst scoorde Ibrahim na een mooie pass van Juda en niet veel later mocht Jeroen de bal binnen schuiven na een mooie actie van Ibrahim. Na deze goals werd het spel van Quick Boys veel beter. Er werd weer goed druk gezet als team en er werd prima over gespeeld. In de eerdere wedstrijden hebben we al gezien dat dit samen veel goals kan opleveren. Dat gebeurde dan ook de 1e helft. De 1-3 kwam op naam van Jeroen nadat Mees de bal onderschept had, de 1-4 en de 1-5 waren voor Ibrahim. Met deze stand gingen we meer dan tevreden rusten.

Na een lange rust gingen we weer van start aan de 2e helft. SJZ probeerde wat meer in de wedstrijd te komen, maar dit liet Quick Boys nu vanaf de 1e minuut niet gebeuren. Gretig gingen ze op zoek naar nog meer goals. Die goals zouden er ook komen. De 1-6 werd gemaakt door Kai die de bal van ver recht in de kruising schoot. Niet veel later dacht Kees: wat Kai kan, kan ik ook. Ook hij schoot de bal van ver recht in de bovenhoek, 1-7! Dat Quick Boys nog steeds goed en overtuigend de duels in bleef gaan was duidelijk te zien bij de volgende goal: Sem zette zijn twee(!) koppen grotere tegenstander opzij en schoot de bal achter de keeper. Diezelfde Sem mocht ook de 1-9 binnen schieten na goed door jagen op de keeper. Dan is het de vraag: Gaan ze de '10' halen? Het antwoord op de vraag is: JA ! Juda kreeg de bal aan de zijkant. Hij passeerde zijn tegenstander en schoot van ver over de keeper heen. Of hij het nou bedoelde of niet, het was een prachtig doelpunt!

Meer goals vielen er niet dus was de uitslag 1-10. Voor de meegereisde ouders/supporters een hele mooie wedstrijd waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Volgende week een thuiswedstrijd tegen RCL E3 die ook 6 punten uit 2 wedstrijden hebben gehaald.
Lees verder | Auteur: Vincent | 08 september 2013 | 2 Reacties

DOORDEWEEKSE 9-9 COMPETITIE

Quick Boys E3 zal dit jaar samen met jongens van de E4 deelnemen aan een schaduwcompetitie. Hierbij zal er op een groter veld (16 meter tot 16 meter) gespeeld gaan worden. Er staat 1 keeper op doel en 8 spelers in het veld.

Het doel van de schaduwcompetitie is om de overgang van E-pupillen naar de competitie 9 tegen 9 beter en makkelijker te kunnen laten verlopen.

Aan de schaduwcompetitie doen zes teams mee. De deelnemende teams zijn:

Sc Feyenoord, Sc Excelsior, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, ADO Den Haag en ARC

Een hele mooie competitie dus. De wedstrijden staan in de agenda aangegeven.
Lees verder | Auteur: Vincent | 05 september 2013 | 0 Reacties

UDO E2 - QUICK BOYS E3 (0-7)

De eerste bekerwedstrijd dit jaar was uit tegen UDO E2. In de voorbereiding troffen we UDO al een keer dus wisten we dus welke ploeg we tegen over ons zouden krijgen. Om verder te komen in de beker moet je bij de 1e 2 teams eindigen en dus zou een eerste overwinning een goede stap zijn. Ook is het belangrijk om de beker goed te spelen, omdat de competitie wordt gemaakt op basis van de bekerprestaties.

Met deze gedachtes begonnen we ook aan de wedstrijd. We wilden UDO gelijk onder druk zetten om zo snel mogelijk de bal in bezit te hebben. Dit was gelijk zichtbaar in het veld en dus waren we vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. De 0-1 liet niet lang op zich wachten. Na goed samenspel kwam de bal bij Jeroen terecht, die passeerde zijn tegenstander en zag Mees vrij staan die keurig de bal binnen schoot. Een goed uitgespeelde goal !! Vlak daarna mocht Kai de 0-2 op zijn naam zetten: een corner werd niet goed weg gewerkt waardoor de bal voor zijn voeten kwam. Hij dacht niet na en schoot de bal keurig binnen. We bleven met z'n allen knokken voor de bal en dit was ook waardoor de 0-3 ontstond. Sem kreeg de bal diep, raakte enkele keren in de slag met de sterke verdediger van UDO. Maar door goed doorzetten kon hij de bal meegeven aan Jeroen die de bal keurig achter de keeper binnen schoot. Ook mocht Mees nog een goal meepikken voor rust waardoor we met een 0-4 voorsprong de rust in gingen.

In de rust de jongens gewaarschuwd voor gemakzucht in de tweede helft. Een 0-4 voorsprong is leuk, maar om de score uit te breiden nog veel leuker. Daarom verteld dat er samen gespeeld moest blijven worden en vooral om een ander ook een goal te gunnen. Dit bleek goed binnen te komen, want er werd uitstekend samen gespeeld. Dit resulteerde in een hoop kansen en ook nog goals. Ibrahim mocht na een dieptepass van achteruit zo door lopen op de keeper en faalde niet. Ook Juda pikte zijn goal mee door goed weg te kappen van zijn tegenstander en de bal binnen te schieten. Het slotwoord was aan Ibrahim die dit keer weg gestuurd werd door Mees en de bal keurig tegendraads via de paal binnen schoot.

Een prima start van de beker ! Met het vertoonde spel en de werklust kunnen wij alleen maar trots zijn. Deze week weer lekker trainen en volgende week wacht de zware klus uit tegen SJZ E1.
Lees verder | Auteur: Vincent | 01 september 2013 | 1 Reactie