58934x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van Januari 2014

RKAVV E1 - QUICK BOYS E3 (2-5)

RKAVV E1 - Quick Boys E3 (2-5)De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was gelijk een mooi affiche. We mochten het opnemen tegen RKAVV E1. Deze ploeg staat 4 punten boven ons op de ranglijst. Aangezien wij zo hoog mogelijk willen eindigen zullen we dus een goed resultaat moeten halen om bij te blijven bij de top. Met een fitte selectie konden wij richting RKAVV. Na een goede warming up kon er om 11:30 afgetrapt worden voor het begin van de wedstrijd.

Zoals wel vaker dit seizoen hadden we moeite met het beginnen van de wedstrijd. RKAVV probeerde gelijk vol druk te geven en stevig de duels in te gaan. Quick Boys leek hier even van onder de indruk. Het was dan ook RKAVV dat al binnen 2 minuten de score wist te openen. Na wat slap verdedigen was het de spits van RKAVV die de bal via de binnenkant van de paal achter Matthijs wist te schieten. Dat er wat moest veranderen was wel duidelijk. Gelukkig merkte de jongens dit zelf ook en gingen ze daarna goed de duels aan en wisten aan het voetballen te komen. Zo kwamen we ook beter in de wedstrijd. Al snel wisten we de gelijkmaker aan te tekenen. Ibrahim kon de bal op rechts ontvangen en zag Jeroen vrij bij de 2e paal staan. Jeroen kon de bal in het lege doel binnen schuiven. Quick Boys werd sterker en het was voornamelijk Jeroen die met zijn acties en snelheid voor veel gevaar zorgde. Helaas konden kansen van Jeroen en Ibrahim net niet afgemaakt worden. Ook RKAVV wist één keer gevaarlijk door te komen, maar door goed verdedigen van Kai hoefde Matthijs niet in actie te komen. Wel een corner. Deze corner werd keurig uit de lucht geplukt door Matthijs, die daarna snel het spel voortzetten met een lange bal richting de net ingevallen Sem. Dit wist met zijn snelheid de verdedigers van RKAVV te omspelen en Quick Boys op een voorsprong te schieten ! In deze fase van de wedstrijd niet geheel onverdiend ! Tot de rust zouden beide ploegen geen grote kansen meer krijgen en dus gingen we met een kleine voorsprong de rust in.

Een eerste helft waarin we slap begonnen. Tegen deze tegenstanders moet er scherp begonnen worden. Zoals we zaterdag begonnen zijn kun je het je zelf onnodig lastig maken. Gelukkig werd het al snel opgepakt en wisten we een hele goede helft te spelen.

Dan de tweede helft. Natuurlijk zijn er in de rust wat kleine dingetjes aangegeven die nog beter zouden kunnen. Het belangrijkste was dat de zijkanten gezocht gingen worden en dat er zeker de tweede helft scherp begonnen moest worden. RKAVV zal net als de eerste helft scherp willen beginnen en de aansluitingstreffer willen maken. In tegenstelling tot de eerste helft waren we nu wel scherp vanaf het begin en wisten we RKAVV meer van ons doel af te houden. We konden de score zelfs uitbreiden. 1-3 door Sem die met een hard schot in de hoek de keeper wist te verschalken. Niet veel later leek Sem weer te kunnen scoren, zijn inzet werd nog gestopt, maar Jeroen was er als de kippen bij om de bal in het doel de schieten en zo voor de 1-4 stand te zorgen. Gezien het spelbeeld en de stand leek de wedstrijd beslist, maar in het voetbal weet je het nooit.. Daarom de taak dus om verder te gaan en vooral te blijven aanvallen. Een fase met veel overtredingen volgde en één van de overtredingen leverde een vrije trap op dicht bij het doel van RKAVV. Ibrahim ging achter de bal staan en schoot de bal snoeihard richting de bovenhoek. De keeper wist zijn handen er nog tegen aan te krijgen, maar kon niet voorkomen dat Quick Boys op een 1-5 voorsprong kwam. Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan was dat nu wel het geval. RKAVV wist vlak voor tijd nog wel 2-5 te maken, maar niet veel later floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Een hele goede wedstrijd van onze kant op 2 minuten na, maar dat vergeven we jullie. Iedereen mag tevreden zijn over zijn spel. De verdediging die prima de goede spitsen wisten af te stoppen, de aanvallers die prima acties lieten zien en een uitstekende keeper die steeds moeilijker te kloppen lijkt en met zijn uittrap zelfs voor een assist zorgde. En het belangrijkste: Er werd als team geknokt ! Probeer dit elke wedstrijd vanaf het begin op te brengen, dan weet ik zeker dat het heel lastig zal worden om ons te kloppen.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Blauw Zwart E1. Wedstrijd begint om 11:00.
Lees verder | Auteur: Vincent | 20 januari 2014 | 1 Reactie

BEKER: QUICK BOYS E3 - TEYLINGEN E1 (4-2)

Beker: Quick Boys E3 - Teylingen E1 (4-2)De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten we thuis aantreden voor de beker. De tegenstander was Teylingen E1. Vorig weekend hebben de jongens een teambuilingsweekend gehad en werden er verschillende leuke dingen gedaan. Helaas hebben we uit dit weekend één geblesseerde speler over gehouden. Even de warming-up afwachten dus, maar daaruit bleek al snel dat Kai fit was om te beginnen en dus konden we met een complete selectie dit jaar proberen met winst te beginnen. Om half 11 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Omdat er een harde wind stond besloten we de eerste helft te beginnen tegen de wind in. Aan de spelopvatting veranderd niets. We probeerde Teylingen gelijk onder druk te zetten en zelf aanvallend voetbal te spelen. Dit wierp al snel zijn vruchten af want binnen 5 minuten wisten we op voorsprong te komen. Een voorzet van Juda kon worden binnen geschoten door Sem. Een mooie start voor Quick Boys. Even later leek Quick Boys de score te vergroten maar een kopbal van Sem ging net voor langs. Daarna kwam Teylingen beter in de wedstrijd en wisten zij ook enkele grote kansen te krijgen. Het leek ook gelijk te worden. De spits kreeg de bal achter Matthijs, maar Mees gooide alles uit de kast om de bal uit het doel te houden en wist de bal keurig van de lijn weg te houden. En niet veel later was het Matthijs zelf die met een prachtige safe de gelijkmaker wist te voorkomen. Dit waren echter de enige kansen van Teylingen de eerste helft, want daarna was Quick Boys de betere. En wisten we de voorsprong nog voor rust te verdubbelen via Ibrahim. Hij draaide van zijn tegenstander weg en schoot de bal laag langs de keeper.

De tweede helft met de wind mee. Vaak zie je dat er met wind tegen beter gevoetbald word dan met wind mee. Dit leek er in eerste instantie niet op. Het begin van de helft was weer voor Quick Boys. Teylingen kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Het was dan ook Quick Boys dat als eerste scoorde. Rian kreeg de bal op links en zag ruimte in het midden. Hij speelde de bal op gevoel over de verdedigers heen. Juda was hier als eerste bij en kon de 3-0 op zijn naam schrijven. En niet veel later leek de wedstrijd beslist toen Ibrahim weer met een laag hard schot de 4-0 kon maken. Op dat moment leek Quick Boys weg te zakken en werd Teylingen iets sterker. Uit een corner kon Teylingen de 4-1 maken en daarna met een mooi schot de 4-2. Het werd nog even spannend dus. Er werd wel goed geknokt door de jongens die merkte dat de winst nog niet binnen was. Teylingen probeerde alles wat ze konden, maar verder dan 4-2 kwamen ze niet.

Een goed begin van 2014 dus. Volgende week spelen we weer een competitiewedstrijd. Tegenstander is RKAVV uit. Wedstrijd begint om 11:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 14 januari 2014 | 4 Reacties