58950x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van Februari 2014

BLAUW ZWART E1 - QUICK BOYS E3 (1-6)

Blauw Zwart E1 - Quick Boys E3 (1-6)Zaterdag moesten we een inhaalwedstrijd uit tegen Blauw Zwart spelen. Door de hevige regenval enkele weken terug kon deze wedstrijd niet door gaan. Gelukkig kon de wedstrijd deze keer wel doorgaan, ondanks het zware veld. Om nog kans te willen maken op de titel moet Quick Boys er alles aan doen om de wedstrijden winnend af te sluiten. Te beginnen bij Blauw Zwart dus. Die ploeg bezet de 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd werd om 11:00 afgetrapt.

Eigenlijk was het spelbeeld vanaf het begin duidelijk. Quick Boys probeerde gelijk druk te zetten en Blauw Zwart had hier moeite mee. Mede doordat onze verdedigers veel duels wonnen werd de eerste helft voornamelijk afgespeeld op de helft van Blauw Zwart. We kwamen dan ook al snel op een 0-1 voorsprong. Ibrahim kon de bal ontvangen in het midden, dacht niet na en schoot de bal hard en hoog in het doel. We bleven doorgaan met aanvallen en dat zou ook de 0-2 opleveren. Het was Ibrahim die zijn 2e mocht maken uit een corner. Voetballend kon het misschien nog iets beter, vooral de juiste keuzes proberen te maken, maar de jongens werkte hard voor elkaar en wilde absoluut winnen. We kregen enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar deze schoten misten net het doel of de keeper wist de schoten te keren. Toch zouden we nog voor rust de wedstrijd beslissen. Ibrahim wist zijn hattrick compleet te maken met een harde schuiver, en even later was het weer Ibrahim die de 0-4 op zijn naam wist te zetten doordat de keeper niet helemaal goed in zijn doel stond en Ibrahim daar handig gebruik van maakte. Dit was tevens de ruststand.

Een eerste helft waar we tevreden over kunnen zijn. Er werd bij vlage goed gevoetbald en er waren enkele mooie aanvallen bij. De 0-4 voorsprong was dan ook geheel terecht. In de tweede helft proberen om nog meer de ruimte te zoeken in balbezit en vooral om samen te spelen (samen aanvallen en verdigen).

De tweede helft eigenlijk het zelfde spelbeeld als de eerst helft. Natuurlijk moeten we Blauw-Zwart niet te kort doen en heeft Matthijs ook enkele keren op moeten treden, maar het was voornamelijk Quick Boys dat de bal had en aan het aanvallen was. Over Matthijs gesproken, hij voetbalde zaterdag uitstekend mee en probeerde met de bal aan de grond een vrije verdediger te vinden. Een positieve ontwikkeling waardoor we nog meer ons eigen spel kunnen spelen. We wisten de score in de tweede helft iet wat gelukkig te vergroten. Kees wist op te komen aan de rechterkant en probeerde het met een schot op doel. Deze wist de keeper te keren, maar doordat zijn eigen verdediger gehaast de bal tegen zijn hoofd aan schoot verdween de bal alsnog in het doel en werd het 0-5. Daarna mocht Blauw Zwart een eretreffer maken doordat we even niet op staan te letten achterin. We kregen nog enkele goede kansen om te scoren, maar deze werden niet omgetoverd in goals. In de laatste minuut besloot Mees een solo door het midden op te zetten en dit deed hij met succes. Hij schoof de bal achter de doelman en bracht daarmee de eindstand op 1-6.

Een mooie overwinning tegen een hard werkende tegenstander. Het was niet allemaal perfect, maar er waren genoeg positieve dingen te melden. De volgende wedstrijd voor Quick Boys E3 is volgende week thuis tegen Rijnvogels E1. Wedstrijd begint om 8:30
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 februari 2014 | 1 Reactie | 38 foto's

FORUM SPORT E1 - QUICK BOYS E3 (1-1 FORUM SPORT W.N.S)

Forum Sport E1 - Quick Boys E3 (1-1 Forum Sport w.n.s)Na de goede prestaties in de bekerpoule en de wedstrijd tegen Teylingen mochten we het zaterdag opnemen tegen Forum Sport E1 in de achtste finale van de beker. Forum Sport speelt net als ons in de 1e klasse en bezit daarin momenteel de 3e plek. In deze fase van de beker weet je dat de tegenstand steeds sterker word en dat de teams steeds meer gelijkwaardig zullen zijn. We zullen dus alles uit de kast moeten halen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Om 10:45 was het begin van de wedstrijd.

Net als de voorgaande wedstrijden was er een harde wind die recht over het veld blies. Dit zou het spel van beide ploegen lastiger maken. We begonnen de eerste helft tegen de wind in. Dit ging ons de laatste wedstrijden vaak beter af dan voor de wind.

Aangezien Forum Sport met de wind mee begon, besloten ze Quick Boys onder druk te zetten en de wedstrijd was nog geen minuut oud of de bal lag al in het netje. De centrale verdediger van Forum Sport kon oplopen en wist een vrije aanvaller te bereiken. Deze wist de bal achter Matthijs te schieten. Een valse start van Quick Boys en je hoopt dan maar dat de jongens wel wakker zijn en in het spel kunnen komen. Mede doordat iedereen er hard voor knokte kwamen we al snel in de wedstrijd en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel van Quick Boys werd beter en we kwamen wat vaker op de helft van Forum Sport. Dan toch een kleine tegenvaller. Jeroen kwam hard in aanraking met het stroeve kunstgrasveld en moest het veld verlaten. Ibrahim kwam voor hem in de plaats en kreeg direct de eerste kans om Quick Boys op gelijke hoogte te brengen. Helaas ging zijn inzet voorlangs. Met nog 5 minuten in de eerste helft kwam de tweede domper. Sem werd onderuit gehaald en ook hij moest even naar de kant. Daardoor moest Kai de spits positie invullen. Even alles geven nog tot de rust, want in deze fase waren we de betere ploeg. En we kwamen dan ook verdiend op gelijke hoogte. Het schot van Kai werd nog geblokt door de verdediger, maar Ibrahim was er als de kippen bij om de bal hard en laag in het doel te schieten.

In de rust werd er vooral een compliment gemaakt over de werklust van de jongens. Even was het niet scherp de 1e minuut, maar de rest van de helft werd er prima geknokt en waren er enkele mooie aanvallen bij. Dit moest de tweede helft doorgaan en als er een kans was om te schieten, moest dit zeker gedaan worden aangezien we nu met wind mee gevoetbald ging worden. Inmiddels was Jeroen weer terug met een verband om zijn knie en gelukkig ging het met Sem ook weer beter. Zij konden het laatste kwartier nog invallen.

De tweede helft begonnen we dus weer met Kai in de spits. Quick Boys begon met een overwicht en kreeg Forum Sport onder druk. Toch leek Forum Sport weer snel op voorsprong te komen. Een lange bal van de verdedigers op de spits van Forum Sport. Die liep op Matthijs af, die uit zijn goal was gekomen. Hij schoot de bal langs Matthijs, maar Mees was terug gesprint en kon de bal nog net voor de lijn weg schieten. Daarna waren er enkele goede mogelijkheden voor Quick Boys. Eerst ging een vrije trap van Mees over. Even later was Ibrahim het eindstation van een mooie aanval, maar werd zijn inzet goed gestopt door de keeper. En Juda zag zijn schot net voorlangs gaan na een aanval over meerdere schijven. Het werd spannender en spannender... Er waren nog enkele minuten te spelen en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. Ondanks dat een goal in de lucht ging, bleef de stand gelijk en werd deze wedstrijd dus beslist met penalty's.

Een spannende serie volgde en het was Forum Sport dat zijn penalty's uiteindelijk net iets beter nam, 4-3.

Jongens, jammer dat deze wedstrijd met penalty's beslist moest worden. Het was een mooie wedstrijd met een zeer goede tegenstander. Jullie hebben alles gegeven en zeker gezien de omstandigheden heel goed gevoetbald. Zaterdag gaan we gewoon weer verder en mogen we de jacht op DoCoS en UDO weer voort zetten tegen Blauw Zwart. De wedstrijd begint om 11:00.
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 februari 2014 | 0 Reacties

QUICK BOYS E3 - FEYENOORD F1 (5-2)

Quick Boys E3 - Feyenoord F1 (5-2)De tweede wedstrijd tegen Feyenoord dit seizoen. Vorige keer mochten we het tegen de E1 opnemen en werd de wedstrijd met 3-2 verloren. Gister kwam Feyenoord F1 op bezoek op Nieuw Zuid. Wederom veel wind waar we de laatste wedstrijden mee te maken hebben. Dit maakte het voetbal voor beide ploegen lastiger. Uiteindelijk wisten we deze wedstrijd met 5-2 te winnen. Na een vroege 0-2 achterstand werd er beter gewerkt en wisten we voor rust nog 2-2 te maken in de persoon van Ibrahim (2x). Na rust kwamen de jongens van Feyenoord moeilijk op onze helft door de harde tegenwind en omdat we nu wel fel genoeg waren om de duels te winnen. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Jeroen, Kai en Ibrahim.

Het was weer een leerzame wedstrijd. De jongens van Feyenoord waren in de beginfase veel feller dan ons en wonnen de meeste duels. Ook omdat het meeverdedigen vaker vergeten werd had Feyenoord vaak een mannetje meer in de aanval. De tweede helft ging dit beter.

Zaterdag gaan we voor de beker uit naar Forum Sport E1.
Lees verder | Auteur: Vincent | 10 februari 2014 | 0 Reacties

GHC E1 - QUICK BOYS E3 (1-7)

GHC E1 - Quick Boys E3 (1-7)Na vorige week afgelast te zijn, was het deze week ook maar even internet checken voordat we richting GHC vertrokken. Gelukkig konden we op het kunstgras terecht. Vorige wedstrijd tegen GHC eindigde in een 3-4 zege voor de leidenaren. Een makkelijke wedstrijd zal het op voorhand dus niet worden voor de blauw witten. Na een aangepast warming up (weinig ruimte) werd de wedstrijd om 10:30 gestart.

Vooraf was afgesproken om GHC direct onder druk te zetten en snel op voorsprong proberen te komen. We kregen GHC onder druk, maar waren te slordig om zelf voor gevaar te zorgen. Vaak werden acties te ver door gevoerd of was de pass net niet zuiver genoeg. Na een paar minuten kwamen we toch op voorsprong. Het was Ibrahim die een bal voor zijn voeten kreeg, niet na dacht, en de 0-1 op het scorebord zette. Een snelle voorsprong dus, die zeker welkom was. GHC kwam er nauwelijks uit en Quick Boys hield de druk naar voren. Dit resulteerde in enkele kleine kansen die niet benut konden worden. Vlak voor rust was het wel raak. Kai begon een solo van achteruit, omspeelde 3 tegenstanders en behield net op tijd het overzicht. Het was weer Ibrahim die de bal in de touwen schoot en daarmee de stand op 0-2 wist te zetten. Niet veel later besloot de scheids een einde te maken aan de eerste helft.

Een eerste helft waar we tevreden kunnen zijn over de stand. Het veldspel kon beter, maar verdedigend stond het prima waardoor Matthijs nauwelijks iets te doen kreeg. De tweede helft moest er nog meer gevoetbald gaan worden en moesten we zorgen dat GHC niet in de wedstrijd wist te komen.

De tweede helft begonnen we iets tegen de wind in. De laatste wedstrijden werd duidelijk dat tegen de wind in voetballen ons vaak beter af ging dan voor de wind qua veldspel. En dit bleek nu weer het geval te zijn. Al snel wisten we op 0-3 te komen en hoe ! Ibrahim wist de bal met links laag hard voor te geven, Sem stapte goed over de bal heen waardoor Juda de bal hoog in het doel in kon schieten, een trainingsgoal ! Niet veel later kwam GHC toch weer wat in de wedstrijd door een misverstand van Matthijs en Kees die beide voor de bal wilde gaan en elkaar daardoor in de weg liepen. De linksbuiten van GHC was goed doorgelopen en kon de 1-3 binnen schieten. Daarna een moment waardoor GHC de kans kreeg nog dichterbij te komen. Een lange bal werd door Matthijs te ver opgepakt waardoor GHC een vrije trap kreeg op een mooie plek. Gelukkig ging deze bal over. Door deze actie leken de spelers van Quick Boys weer veel adrenaline te krijgen en werd het de rest van de helft eenrichtings verkeer richting het doel van GHC en brak (denk ik) de beste 15 minuten tot nu toe aan. Aanval na aanval volgde en dit leverde enkele treffers op. Eerst wist Sem 3x zijn naam op het formulier te krijgen door 1-4, 1-5 en 1-6 te maken. Het slotwoord was aan Mees die na een mooie actie van Jeroen de 1-7 eindstand mocht aantekenen.

Wat vooraf een lastige uitwedstrijd leek te worden is toch, mede door jullie inzet, een goede overwinning geworden. Er werd geknokt vanaf het begin en met name de tweede helft zijn er hele mooie aanvallen geweest. Na de wedstrijd kregen jullie nog grote complimenten van de trainers van GHC die ons de beste ploeg van de competitie vonden.

Het verschil met koplopers is er, maar zolang wij onze wedstrijden winnen hebben wij er zeker vertrouwen in! Elke wedstrijd zal een finale zijn !!

Volgende week spelen we in het kader van de beker (8e finales) tegen Forum Sport E1. Aanvang van de wedstrijd is 10:45.
Lees verder | Auteur: Vincent | 10 februari 2014 | 0 Reacties

9:9 FC ZOETERMEER - QUICK BOYS (2-7)

9:9 FC Zoetermeer - Quick Boys (2-7) Woensdag 5 februari stond de wedstrijd tegen FC Zoetermeer in de 9-9 competitie op het programma.
Zoetermeer was voor ADO in de plaats gekomen die liever niet op woensdag voetballen met de jeugd.

We gingen met een gemixt elftal op pad, want Mees en Sem moesten spelen bij Feyenoord en Kees en Ibi schoven door naar de E1.
Door de afwezigheid van die jongens deden Jan en Mylan(F1) en Stijn,Jelle,Marijn,Willem en Tim Mol van de E4 mee.

Er werd afgetrapt op het kunstgrasveld van FC Zoetermeer, en meteen was het overwicht voor de mannen uit Katwijk zichtbaar.
Het was echter Zoetermeer die binnen 5 minuten de 1-0 op het bord zette, de spits kon vrij doorlopen uit het centrum en rondde prima af waardoor onze goalie Matthijs kansloos was.
Quick Boys liet zich niet gek maken en voetbalde rustig door en kregen goede kansen met vaak Marijn en Mylan als eindstation maar deze wisten ze niet te verzilveren.
De 1ste 20 minuten waren voorbij en we gingen rusten met een 1-0 achterstand waar denk ik 1-4 ook niet gek had gestaan.

Maar goed 2e helft met wind in de rug proberen zo door te gaan dan zouden de goals vanzelf komen.

De 2e helft begon zoals gepland en het duurde niet lang of de 1-1 stond op het bord, het was Jan die vanaf rechts naar binnen kapte en met links de bal prachtig over de keeper heen schoot en deze viel bij de 2e paal binnen.
Enkele minuten later viel de 1-2, het was een goede strakke voorzet van Willem en het was Marijn die attent reageerde en knikte keurig de 1-2 tegen de touwen.
Quick Boys zette vol druk en Zoetermeer kwam er niet meer uit en het was nu tijd om te score verder op te voren.
Het was Kai die de 1-3 op zijn naam mocht zetten na een goede solo vanaf achteruit schoof hij de bal binnenkant paal het doel in.
Er werd prima samen gespeeld en het was zelfs gelegenheid linksback Jeroen die meerdere keren gevaarlijk was door goed op te komen aan de linkerkant.
Aanval na aanval ging richting het doel van Zoetermeer en het was Willem die de 1-4 achter de keeper schoof!

Zo was de 2e periode voorbij en mogen we terugkijken op een prima helft waarin Zoetermeer geen enkel moment aan aanvallen toe gekomen is.

De derde en laatste helft hadden we tegen de jongens gezegd dat ze moesten proberen het 2-3 keer raken erin te krijgen.

De laatste helft gingen we windje in van start,
Quick Boys was het weer die de druk erop zette waardoor het voor de mannen uit Zoetermeer lastig voetballen werd.
Er volgde een serie van corners en het was tot 2 maal toe raak door Willem 1-5 en Jan 1-6.
Zoetermeer ging steeds meer de lange bal spelen en hoopte dichter naar onze goal toe te voetballen.. en met succes er volgde een lange bal van achteruit en Matthijs was even niet scherp en zag de bal langzaam de goal inrollen.2-6
Het slotakkoord was voor Jan die na een goede actie binnenkant paal de 2-7 en tevens ook de eindstand binnenschoot.

Al met al een goede wedstrijd gespeeld maar de krachtsverschillen waren duidelijk aanwezig.
Lees verder | Auteur: Gerard | 06 februari 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - UDO E1 (2-2)

Quick Boys E3 - UDO E1 (2-2)Eindelijk was het zover ! De wedstrijd waar al een tijdje naar uitgekeken werd. Niet alleen omdat UDO de koploper van de competitie is, maar zeker ook omdat wij in twee eerdere ontmoetingen niet wisten te winnen van UDO (daar waar we zeker niet minder waren dan de tegenstander). De warming-up dit keer iets anders dan normaal. Doordat het regende besloten we op veld 2 warm te lopen. Na de warming-up nog even snel naar binnen om droge kleren aan te doen en fris aan de aftrap te verschijnen. Die aftrap was om 8:30.

Er stond een stevige wind recht over het veld. UDO, die al op het veld stond, koos ervoor om de eerste helft met de wind mee te spelen dus moesten wij tegen de wind in. Door de harde wind zou je verwachten dat UDO gelijk druk zou geven. En dit probeerde ze ook. Maar door goede uittrappen van Matthijs en hard werken door de rest wisten we UDO van onze goal af te houden. Toch zouden we al snel tegen een achterstand aan kijken. Een spits van UDO kon te makkelijk naar het doel komen en verschalkte Matthijs met een laag schot. Quick Boys trok de mouwen op, ging nog harder werken en kwam beter in de wedstrijd. Door goed combineren op rechts van Ibrahim en Sem kwamen we enkele keren voor het doel van UDO, maar wisten we onze schoten niet goed genoeg op doel af te vuren. Quick Boys leek op weg naar de gelijkmaker, maar het was UDO dat opnieuw wist te scoren. Een vrije trap vanaf de middellijn werd door de grote verdediger in één keer op doel geschoten. De bal werd gedragen door de wind en belandde boven Matthijs in de bovenhoek, 0-2. Wat doe je er tegen? Dan is het hopen dat de jongens hun koppies niet laten hangen en vooral verder gaan. Dit was gelukkig het geval. Toch werd UDO ook gevaarlijker en leken zij weer de score te gaan vergroten. Maar met twee uitstekende reddingen van Matthijs bleef de marge 2. De rust naderde toen Quick Boys er nog één keer uit kon komen. De bal kwam bij Sem terecht die daarna de actie tegen zijn directe tegenstander op zocht. Met de vechtlust die hij heeft kwam hij voorbij zijn tegenstander en kon hij de bal met zijn linkerbeen(!) hard in de bovenhoek jagen. 1-2 !

Een opsteker nog zo vlak voor rust. Zeker gezien het feit dat we tweede helft met de wind in de rug konden spelen en zo meer druk op de helft van UDO konden geven. Dit was dan ook de bedoeling. Gelijk druk geven, maar zeker ook over de grond voetballen, want we hebben de eerste helft bij UDO gezien dat het niet mee valt om met de wind in de rug te spelen.

Gelijk was te zien hoe de jongens gretig op zoek gingen naar de gelijkmaker. UDO werd gelijk onder druk gezet en kwam er nauwelijks uit. En als ze dan een lange bal speelde waren het onze verdedigers die het duel wisten te winnen. Zo konden we op de helft van UDO spelen en had Matthijs vrij weinig te doen de tweede helft. Toch kwamen er door het harde werken van UDO geen grote kansen voor Quick Boys. Er volgde een periode met veel corners voor Quick Boys. Vaak werd de bal net gemist, of wist een UDO speler de bal weg te halen. Maar op één van de corners wist UDO geen antwoord te geven. Of die het nu expres deed of niet, Juda wist een corner in één keer in het doel te krijgen en voor de 2-2 te zorgen. Op het veld was duidelijk te zien dat de jongens meer wilde dan een gelijkspel, dus gingen we gelijk weer verder om een winnende goal te kunnen maken. Een spannende slotfase was aangebroken en we kregen een vrije trap aan de zijkant van het doel. Ibrahim ging achter de bal staan. Hij zag Mees vrij staan in het midden, maar Mees raakte de bal niet goed waardoor de kans verloren ging. Het leek een gelijkspel te worden toen UDO er plotseling toch een keer gevaarlijk uit kwam met 3 man tegen 2 verdedigers van Quick Boys. Mees leek het duel te hebben gewonnen, maar de scheids besloot anders en gaf UDO een vrije trap op zo'n 10 meter van de goal. Het zal toch niet? Iedereen hield zijn adem in, maar zag dat de vrije trap van UDO hoog over het doel ging. Direct daarna floot de scheids voor het eind van de wedstrijd.

Een spannende wedstrijd die in 2-2 eindigt. De telleurstelling was toch een beetje op de gezichten af te lezen van Quick Boys. Gezien het spelbeeld terecht, maar we moeten niet vergeten dat we van een 0-2 achterstand zijn terug gekomen tegen een goede ploeg als UDO. We verdiende meer, maar UDO streed de tweede helft voor wat zij waard waren en dat deden ze goed.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen GHC E1. Daar hebben we nog wat recht tegen te zetten voor wie de thuiswedstrijd nog kan herinneren! Wedstrijd begint om 10:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 04 februari 2014 | 0 Reacties