58950x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van Maart 2014

QUICK BOYS E3 - VOORSCHOTEN '97 E2 (4-1)

Quick Boys E3 - Voorschoten '97 E2 (4-1)Op een zonnige ochtend mochten de mannen van Quick Boys E3 het afgelopen zaterdag opnemen tegen Voorschoten '97 E2. De heenwedstrijd eerder dit seizoen werd vrij eenvoudig met 0-8 gewonnen door Quick Boys. Om kans te blijven maken op het kampioenschap moest deze partij gewonnen worden. Zeker omdat de concurrenten het tegen elkaar op moesten nemen in een onderling duel. De wedstrijd werd om 8:30 afgetrapt.

Het plan was om Voorschoten direct onder druk te krijgen en zo snel mogelijk de voorsprong te nemen. Echter wist Voorschoten zich in het begin van de wedstrijd zich een aantal keer goed onder de druk van Quick Boys uit te voetballen. Het was dus duidelijk dat dit geen makkelijke morgen voor Quick Boys zal gaan worden. Zeker niet toen Voorschoten na 12 minuten op voorsprong wist te komen. Een aanval kwam terecht bij de linkeraanvaller van Voorschoten. Die besloot het eens van afstand te proberen en de bal verdween over Matthijs in de bovenhoek. 0-1. De jongens leken wakker te worden en kwamen wat beter in de wedstrijd. Enkele kansen volgde, maar de keeper van Voorschoten liet zien moeilijk te kloppen te zijn. Toch zouden we de stand nog voor rust in ons voordeel weten te draaien. Een voorzet van Juda werd voor een verdediger van Voorschoten van richting veranderd waardoor de bal in het doel verdween, 1-1. En vlak voor rust maakte Mees met een prachtig schot in de kruising de 2-1 voor de blauw witten.

De tweede helft een ander spelbeeld dan de eerst helft. Het was voornamelijk Quick Boys dat in de aanval was. Matthijs kreeg nauwelijks nog iets te doen. Het was dan ook weer de keeper van Voorschoten die veel ballen op zich af zag komen en zich veel kon laten zien. Dit deed hij goed waardoor we de score nog niet konden uitbreiden. En vaak misten we het overzicht om tot hele goede kansen te komen. Maar met nog zo'n 10 minuten te spelen was daar dan toch de bevrijdende treffer. En één zoals we ze heel graag zien. Kai kon na een goede opening doorlopen richting het doel. Hij bewaarde goed het overzicht en gunde de goal aan Sem die de bal daarna in het lege doel kon schuiven. Niet veel later wist Sem zijn tweede te maken. Met een actie aan de zijkant omspeelde hij zijn tegenstander en met een hard schot in de korte hoek verschalkte hij de keeper en werd de wedstrijd beslist, 4-1. Daarna kregen we nog enkele kansen om de score nog verder uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer.

Het was een lastige wedstrijd. De complimenten gaan uit naar Voorschoten die vanaf het begin tot het eind geprobeerd hebben om te voetballen. Dit maakte de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken. Uiteindelijk kwamen onze kwaliteiten naar boven waardoor we deze wedstrijd wisten te winnen. Omdat DoCoS wist te winnen van UDO zijn we UDO nu gepasseerd en bezetten we minimaal een week de eerste plaats. DoCoS krijgt de komende twee weken de kans om deze plaats in te nemen. Wij zijn de komende weken niet ingepland.
Lees verder | Auteur: Vincent | 27 maart 2014 | 1 Reactie

9-9: ARC - QUICK BOYS (0-11)

9-9: ARC - Quick Boys (0-11)Gisteren hebben we een wedstrijd in de 9-9 competitie gespeeld uit tegen ARC. Er werd hartstikke goed gevoetbald en uiteindelijk wisten we deze wedstrijd met 0-11 te winnen. Hieronder een beschrijving van de goals voor de gene die niet aanwezig konden zijn:

0-1 Na een goede actie van Sem aan de zijkant kon Mylan zijn voorzet binnen tikken bij de tweede paal.
0-2 Een corner van Juda kwam in de kluts voor de voeten van Sem die de bal hard in de touwen schoot.
0-3 Weer een corner die via de kluts voor de voeten van Kees kwam die deze met links binnen schoot.
0-4 En weer een corner, dit keer binnen getikt door Mylan.

0-5 Na een corner van ARC konden we counteren. Ibrahim liep samen met Mylan richting het doel en zette Mylan alleen voor de keeper die daarna keurig binnen schoot.
0-6 Ibrahim haalde de achterlijn en gaf voor. Jeroen kon de bal ontvangen en behield het overzicht. Sem kon daarna de bal in het doel mikken.
0-7 Na een goede opening van Mylan kon Jeroen recht op het doel af en maakte hij de zevende treffer.
0-8 Sem mocht zijn derde goal noteren na een goede een-twee met Jeroen.
0-9 Matthijs was doorgeschoven naar het andere doel bij een corner. Hij leek de bal te gaan ontvangen, maar Sem was hem voor. Sem gaf de bal voor en Ibrahim mocht de bal binnen koppen.

0-10 Een mooie solo van Juda die daarna zijn actie bekroonde met een doelpunt.
0-11 Het slotwoord was aan Kai. Een mooie aanval over links die Mylan voor kon geven en Kai prima binnen schoot.
Lees verder | Auteur: Vincent | 27 maart 2014 | 0 Reacties

KATWIJK E1 - QUICK BOYS E3 (0-4)

Katwijk E1 - Quick Boys E3 (0-4)Zaterdag stond alweer de derde derby van het seizoen op het programma. Voorgaande twee werden gewonnen door Quick Boys. Ook deze keer zal Quick Boys er alles aan doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Verliezen van de noorderburen, dat gaan we ons natuurlijk niet laten gebeuren! Om aansluiting met de koploper(s) te houden, en misschien wel te passeren, moesten de punten behaald worden voor de mannen van Quick Boys. De aftrap van de wedstrijd was om 8:30.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Katwijk niet van plan was om aan te vallen. Er werd gekozen om in te zakken en één speler voorin te houden. Dit was in de beginfase van de wedstrijd lastig voor Quick Boys, omdat de ruimte achterin bij Katwijk erg klein gehouden werd. In de opbouw werd er onzuiver gespeeld. Daarom was het begin wat rommelig. Na een kwartier mochten we toch op een 0-1 voorsprong komen. De individuele kwaliteiten van het team kwamen naar boven doordat Sem een solo begon en niet meer in te halen viel. Hij schoot de bal daarna keurig achter de keeper. Het spel werd na deze goal iets beter, maar het bleef lastig om door de defensie van Katwijk heen te voetballen. We bleven soms iets te lang met een bal lopen en wisten de vrije speler niet genoeg te vinden. Net voor rust leken we de voorsprong te gaan vergroten. Sem kwam op rechts door en ging schuin om het doel af. Hij besloot zelf te schieten, maar zijn schot belandde in het zijnet.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Quick Boys voornamelijk aan het aanvallen en Katwijk dat de score zo laag mogelijk probeerde te houden. Natuurlijk kwam Katwijk er een aantal keer uit, maar Matthijs liet zien een goed meevoetballende keeper te zijn en was een aantal keer eerder bij de bal dan de spelers van Katwijk. Zo'n 10 minuten na rust wisten we wat gelukkig de score te vergroten. Een corner werd verlengd door Ibrahim en de bal belandde via de voet van een Katwijk verdediger in het doel. En niet veel later wisten we het duel te beslissen met een mooie goal. Juda en Kees combineerde er op los aan de zijkant en het was uiteindelijk Juda die de achterlijn kon halen en de bal voor kon geven. Bij de tweede paal was Jeroen goed opgesteld die de bal met zijn rechts in het doel kon schuiven, 0-3. Wedstrijd beslist, maar de spelers hadden nog een toetje voor de toeschouwers met een mooie aanval en een mooie goal. Kai kon Juda weg sturen met een mooie steekbal. Juda zag de opgekomen Mees staan en gaf de bal voor. Uit de lucht controleerde Mees de bal en hij wist de bal zo te controleren dat hij direct uit kon halen en de 0-4 kon binnen schieten.

Zo weten we ook de derde wedstrijd dit seizoen van Katwijk te winnen. Dat zijn zeges die tellen ! Omdat UDO en DoCoS hun wedstrijden ook wisten te winnen blijft het gat even groot. Deze ploegen nemen het volgende week tegen elkaar op. Wij spelen volgende week de thuis wedstrijd tegen Voorschoten 97 E2 en zullen de druk verder op moeten voeren. De wedstrijd is op Nieuw Zuid om 8:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 20 maart 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - DOCOS E1 (4-1)

Quick Boys E3 - DoCoS E1 (4-1)Zaterdag 15 Maart was het dan zover, de dag waarnaar de hele week werd uitgekeken namelijk koploper Docos kwam naar Nieuw Zuid.
Voor ons was het namelijk tijd om revanche te nemen op een eerdere verliespartij tegen Docos en bovendien het gat met de nummer 1 kleiner te maken.

We hebben nog weleens het probleem dat we slap beginnen maar daar was nu niks van te merken.
Quick Boys zat er bovenop en er werd prima gevoetbald, zo waren er leuke combinaties tussen Sem en Jeroen.
De mannen waren er uit op Docos gelijk te laten zien dat er op Nieuw Zuid niks te halen valt voor ze.
De 1-0 viel dan ook terecht, het was Mees die de bal in het midden van het veld oppikte speelde 2 man uit en rondde geweldig af in het dak van het doel.
Maar een paar minuten later kregen we wel een tegenslag want Rian raakte zo geblesseerd dat deze de wedstrijd niet kan afmaken.
Het leek alsof de tegengoal Docos goed deed want de mannen uit Leiden kwamen steeds beter in de wedstrijd en kwam steeds verder van de goal af.
Voornamelijk met hoge ballen van achteruit waren ze gevaarlijk.
De 1-1 viel ook uit zo'n hoge bal, de bal werd achteruit lang gegeven op de spits van Docos en het leek alsof zowel Kees of Matthijs deze bal zouden hebben maar er was twijfel tussen deze 2 en de spits van Docos kon zijn voet tegen de bal zetten en prikte de 1-1 binnen.
Dit was tevens ook de ruststand.

Ook het begin van de 2e helft starten we sterk en zette Docos gelijk onder druk zodat het voor hun moeilijk was.
De mannen van Quick Boys wonnen vaak de duels en ze laten lekker in de wedstrijd.
Dit resulteerde in een corner die door Jeroen genomen werd en door niemand werd aangeraakt en plots bij Ibi voor de voeten viel en die moet je zo'n kans niet geven want dan hangt ie , en inderdaad de stand was weer in ons voordeel 2-1.
We zetten goed door en het duurde ook niet lang of de 3-1 ging ook tegen de touwen , het was wederom Ibi die na een goede actie de bal goed in de hoek plaatste.
Docos kwam er niet vaak uit en dat kwam mede door de uitstekende verdediging die er stond vandaag!
De 4-1 mocht Kai op zijn naam schrijven, de verdediger kopte goed binnen na een goede corner van Juda.
Quick Boys voetbalde de wedstrijd goed uit en kwam niet meer in de problemen.
Zo werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen en de druk op UDO en Docos neemt meer en meer toe!
Niks is onmogelijk!

À.s zaterdag staat de derby tegen Katwijk op het programma!
Lees verder | Auteur: Vincent | 13 maart 2014 | 4 Reacties

OEGSTGEEST E1 - QUICK BOYS E3 (3-4)

Oegstgeest E1 - Quick Boys E3 (3-4)Afgelopen zaterdag stond ons de taak om Oegstgeest E1 te verslaan. Mochten we nog kans willen maken op het kampioenschap zullen we al onze wedstrijden moeten winnen en hopen dat UDO en DoCoS meerdere punten laten liggen. De thuiswedstrijd tegen Oegstgeest werd eerder dit seizoen met 4-1 gewonnen. De omstandigheden waren zaterdag prachtig: zonnetje, weinig wind en een prima veld. Daar kon het dus niet aan liggen. Om 10:45 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd begon van rommelig. Het was stil op het veld en beide ploegen slaagden er niet in om bij het doel van de tegenstander te komen. Dit kwam vaak doordat het te druk in het midden werd en de flanken nauwelijks bezet waren. Uit het niks wisten we eigenlijk op 0-1 te komen door Sem die met een laag schot in de hoek de keeper wist te verschalken. Hierna werd, mede door het inbrengen van Jeroen, het spel beter en beter. Het veld werd weer breed gehouden waardoor er meer ruimte ontstond om te voetballen. En dat de jongens goed kunnen voetballen werd de rest van de eerste helft heel duidelijk. We wisten ook op 0-2 te komen door Juda. Het spel ging voornamelijk richting het doel van Oegstgeest en er zaten een paar hele goede en snelle aanvallen bij! Matthijs hoefde de eerste helft maar 1 keer in actie te komen en deed dat prima. We zouden de score voor rust nog iets verder uitbreiden. Door een goede actie van Jeroen mocht Juda nog voor rust de 0-3 binnen schieten.

De tweede helft begon zo als de eerste helft geeindigd was. Quick Boys in de aanval en Oegstgeest vooral aan het tegenhouden. We moesten de score nog verder uitbreiden, maar hadden wat pech in de afronding. Zo stuitte Ibrahim 2x op de keeper en zag Mees een prachtige uithaal recht op de kruising belanden. Daar waar wij de kansen niet wisten om te zetten in doelpunten, was het voor Oegstgeest de eerste kans wel gelijk raak. Ze wisten de stand terug te brengen tot 1-3. En niet veel later wisten zij ook de 2-3 te maken door een afstandschot over Matthijs heen. We hebben deze pot dus nog niet gewonnen en zullen alles uit de kast moeten halen. Het spel werd minder goed en Oegstgeest kwam wat beter in de wedstrijd. Geheel onnodig, want we hadden de wedstrijd in handen en hadden met 0-6 voor kunnen staan. Toch wisten we weer uit te lopen (2-4) doordat Juda zijn 3e van de ochtend wist te maken door wederom een goede actie van Jeroen binnen te schieten. De wedstrijd leek nu wel beslist, maar niets is minder waar. Oegstgeest wist weer dichterbij te komen door weer een prachtige goal over Matthijs heen. Toch weer oppassen dus. Zeker toen Oegstgeest in de laatste minuut (was het niet al tijd?) een vrije trap kreeg. Ze besloten om allemaal mee naar voren te gaan dus was het maar afwachten waar de bal zou gaan vallen. Gelukkig voor ons verdween de bal over het doel en floot de scheids niet veel later af.

Een wedstrijd waarin we uitstekend voetbal lieten zien, vooral de laatste 20 minuten van de eerste helft was een lust voor het oog. Helaas wisten we de kansen de tweede helft niet te benutten en hebben we het ons zelf nog moeilijk gemaakt. Ondanks dat een mooie overwinning. DoCoS en UDO wisten hun wedstrijden ook te winnen waardoor we niet dichterbij konden komen. Maar volgende week krijgen we zelf de kans om dichterbij te komen. DoCoS komt op bezoek. De wedstrijd begint 8:30. We kunnen alle steun gebruiken dus komt allen !
Lees verder | Auteur: Gerard | 07 maart 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - FC RIJNVOGELS E1 (6-2)

Quick Boys E3 - FC Rijnvogels E1 (6-2)Vandaag stond de wedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma.
Dit was ook een weerzien met verschillende vriendjes bij de tegenpartij.
De vorige wedstrijd werd overigens op de Kooltuin met 3-5 gewonnen.

Met een topfitte groep konden we aantreden tegen Rijnvogels.
We begonnen de wedstrijd en de intenties van FC Rijnvogels waren ook duidelijk, ze wilde ons gelijk vastzetten achterin om zo moeilijker aan voetballen toe te komen.
FC Rijnvogels speelde fel en kwam gelijk voor de goal bij ons wat resulteerde in een corner en deze kwam voor de goal van Mathijs en kon worden binnen gewerkt door een speler in een Rood shirt.. 0-1 dus na 3 minuten, niet het ideale begin waar je op hoopt.
Het leek erop of de jongens hier zelf ook van schrokken en plots werd er voor elke meter gestreden en bij vlagen prima samenspel vertoond.
De volgende goal viel gelukkig wel aan de goede kant en het was er 1 ''uit het boekje'' zoals ze zo mooi zeggen. Kai kwam vrij in het midden,hield het overzicht, gaf een prima pass op Juda,die de bal in 1 keer klaar lag op het hoofd van Sem die prima binnen kopte.
Het spel was leuk van beide kanten en golfde op en neer.
Toch was het Sem die de volgende goal op zijn naam mocht schrijven,
Hij kwam prima vrij schuin voor de goal en schoot hem prachtig in de bovenhoek,keeper zat er niet meer aan 2-1 dus!!
Dit zou ook de ruststand zijn.

De 2e helft was het vooral Quick Boys wat de betere ploeg was en zette goed druk vooruit.
Doordat we vooruit druk zette kon FC Rijnvogels er alleen uitkomen met de snelheid van hun spitsen.
Dit leverde ook de 2-2 op die prima werd afgerond door de spits van Rijnvogels.
Quick Boys was vooral gevaarlijk via de zijkanten alleen het laatste zetje ontbrak vaak.
De 3-2 kwam op naam van Ibrahim die na een goede individuele actie zichzelf vrij speelde en knap de bal binnenschoot.
Zo konden de toeschouwers weer iets rustiger toekijken.
Op dat moment was het een periode wat het Quick Boys was dat aan het aanvallen was en het perfecte moment was om de score te vergroten.
Dit gebeurde ook en de 4-2 kwam op naam van Jeroen die attent reageerde op een afvallende bal en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek.
Het was vaak Jeroen die zijn tegenstander op links opzocht en zo een aantal corners eruit haalde.
Uit 1 van de vele corners zou uiteindelijk gescoord worden en het was Ibrahim die attent reageerde en tikte binnen 5-2.
Het zou uiteindelijk 6-2 worden en wat voor 1.. Het was Kees die een de bal prefect voor Juda in de diepte speelde en Juda ging 1 op 1 met de keeper en zette de keeper met een schijnbeweging op het verkeerde been en kon zo de bal binnenlopen.

Al met al leuk voetbal gezien en ook complimenten aan FC Rijnvogels wat een stugge tegenstander was en prima bleef voetballen ondanks de achterstand!

a.s Woensdag spelen we een wedstrijd in de 9-9 competitie tegen Jodan Boys, aanvang is 17:30
Lees verder | Auteur: Gerard | 04 maart 2014 | 0 Reacties