58950x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Blogs van Mei 2014

QUICK BOYS E3 - RKAVV E1 (8-0)

Quick Boys E3 - RKAVV E1 (8-0)Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. We mochten aan gaan treden tegen RKAVV E1. Bij winst zouden we kampioen van de 1e klasse worden (samen met DoCoS mits zij ook weten te winnen). De afgelopen weken leek er wat spanning in de ploeg te zijn gekomen. In de wedstrijd tegen Blauw Zwart kwamen we pas laat in de wedstrijd tot ons eigen spel, en in de wedstrijd doordeweeks tegen Rijnsburgse Boys (die met 2-1 werd gewonnen) kwamen we ook moeilijk in ons spel door goed strijden van Rijnsburg. Maar we zijn nog steeds ongeslagen in 2014 en we gingen dus met grote vertrouwen richting deze wedstrijd toe. In de kleedkamer heerste er voor de wedstrijd een goede sfeer en hebben we ons wedstrijdplan gemaakt. We wilden RKAVV direct onder druk zetten en in balbezit laten zien dat we een echte kampioensploeg zijn. We moesten RKAVV niet in hun spel laten komen.

De wedstrijd werd om 9:30 afgetrapt. Een hoop toeschouwers hadden zich naast het veld begeven om de jongens van de E3 te supporten richting de overwinning. Dat Quick Boys daar vol voor ging was vanaf de eerste seconde duidelijk. Daar waar we nog wel eens stroef starten was dat zaterdag absoluut niet het geval. Onze jongens gaven goed druk naar voren en RKAVV had hier moeite mee. Dit zou ook een snelle voorsprong opleveren voor de mannen in het blauw-wit. Ibrahim kon de 1-0 binnen schieten na een goede voorzet van Juda. Quick Boys bleef doorgaan met druk zetten en vele aanvallen in de richting van het doel van RKAVV volgde. Dit kwam vooral doordat onze verdedigers hun mannetje stonden en de duels wonnen van de aanvallers van RKAVV. Zo konden we de bal op de helft van RKAVV houden. Na 10 minuten spelen wisten we de score te vergroten. Rian veroverde de bal, speelde 2 man uit en zag Juda vrij staan. Of Juda het nou zo bedoeld heeft of niet, de bal verdween via zijn rechter op zijn linkerbeen en de bal draaide over de keeper het doel in, 2-0! Nog voor rust wisten we onze goede eerste helft te bekronen met doelpunt. Het doelpunt werd gemaakt door Sem, die net ingevallen was en ook voor veel dreiging zorgde met zijn snelheid aan de zijkant. Daarna kregen beide ploegen geen kansen meer en dus heeft Matthijs nog niet veel te doen gehad in de eerste helft.

In de rust hebben we de spelers een groot compliment gemaakt met de wijze waarop er geknokt en gespeeld is. Op deze weg moesten we doorgaan de tweede helft dan zou niet meer mis kunnen gaan. Natuurlijk is een wedstrijd nooit gespeeld totdat de scheids heeft afgefloten, en natuurlijk is RKAVV geen verkeerde ploeg. Maar de wijze waarop er gespeeld werd en de 3-0 voorsprong mochten wij dit nooit meer weg gaan geven de tweede helft.

Bij de jongens was het al snel duidelijk wat de bedoelingen waren. Gewoon verder gaan en RKAVV niet in de wedstrijd laten komen. RKAVV vocht voor wat zij waard waren, maar Quick Boys bleek gewoon te sterk in de duels te zijn. Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was gebeurde dit vlak na rust. De bal verdween na een hard schot via de keeper het doel in wat de 4-0 voor Quick Boys opleverde. Niet veel later werd het ook al 5-0. Daarna volgde wat pech momenten voor Sem en zat het even niet mee. Eerst schoot hij hard tegen de paal en direct daarna trof hij de lat. Nog geen grotere voorsprong dus voor Quick Boys. Die zou er wel gaan komen. Daar waar Sem het geluk niet mee had, had Juda dit geluk wel. Zijn schot verdween via de onderkant van de lat in het doel en betekende de 6-0. RKAVV was gebroken en gaf direct vanaf de aftrap een goede kans voor Jeroen weg. Hij schoot de bal echter naast. Toch zou Jeroen zijn doelpunt gaan mee pikken. Na een goede actie aan de rechterkant kwam de bal voor het doel terecht, daar stond Jeroen goed opgesteld zodat hij de bal in het lege doel kon schuiven. Het slotwoord van deze mooie wedstrijd was weer aan Jeroen en eigenlijk was deze goal een kopie van zijn vorige. Weer stond hij op de goede plek om de bal in het doel te schuiven. Met deze goal zorgde hij voor de 8-0 eindstand.

Door deze goede wedstrijd kunnen wij zeggen dat we op punten aantal de kampioen zijn geworden van de eerste klasse ! Na de wedstrijd werd het feestje gevierd door de spelers. En dik verdiend ! Wat een mooie prestatie om in de hoogste klasse kampioen te worden. Jullie hebben er een heel seizoen hard voor geknokt en we hebben vaak gehoord dat andere teams het ons gunnen vanwege het goede spel dat wij spelen ! Dat is alleen een mooi compliment voor jullie !!
Verder graag alle ouders/supporters die zaterdag aanwezig waren erg bedankt voor de steun !

Deze week spelen wij nog een toernooi bij ARC (woensdag) en gaan we volgend weekend een toernooi spelen in Geldrop.
Lees verder | Auteur: Vincent | 18 mei 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - BLAUW ZWART E1 (4-0)

Quick Boys E3 - Blauw Zwart E1  (4-0)Eindelijk mochten we weer ! Een competitiewedstrijd. De laatste competitiewedstrijd dateerde van 29 maart. Toen werd er op eigen veld met 4-1 gewonnen van Voorschoten '97 E2. Zaterdag was het voor de mannen de taak om de drie punten te pakken tegen Blauw Zwart E1. De uit wedstrijd tegen Blauw Zwart eindigde in een 1-6 overwinning voor Quick Boys. Omdat Quick Boys nog volop in de race is om het kampioenschap zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. De wedstrijd werd om 8:30 afgetrapt.

Het was al snel duidelijk wat de bedoelingen van beide ploegen waren. Snel druk zetten en de tegenstander niet op laten bouwen. Dit resulteerde in veel lange ballen wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Het werd een rommelig begin waarbij er veel duels waren. Doordat de verdedigers vaak de baas waren kwamen beide ploegen nauwelijks in de buurt bij het doel van de tegenstander. En als we in de buurt bij het doel van Blauw Zwart kwamen (door twee goede acties van Juda) wisten we het niet goed uit te spelen waardoor Blauw Zwart de bal nog weg kon werken. Toch wisten we iets beter in de wedstrijd te komen. We werden gretiger in de duels en kwamen iets meer aan voetballen toe. Eindelijk kregen we een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de keeper wist een schot van Sem uit de hoek te keren. Met nog een paar minuten te spelen kregen we een corner te nemen. De vorige corners werden vaak weg gewerkt door de keeper, maar deze bal ging richting de tweede paal waar Kai goed opgesteld stond om de bal binnen te knikken, 1-0 !! Niet geheel onverdiend, want we werden sterker. Niet veel later werd er afgefloten voor het eind van de eerste helft.

De tweede helft probeerde Blauw Zwart op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ze waren in het begin sterker en wilden ons direct onder druk zetten. Doordat er dan ruimte ontstaat moeten wij snel omschakelen naar voren en onze snelheid gebruiken. Dit gebeurde ook. Ibrahim kon vanuit het midden met de bal opkomen en bereikte Sem met een mooie steekbal. Het was voor Sem een koud kunstje om de score op 2-0 te brengen. Na deze goal leek er iets van de jongens af te vallen. Er werd weer beter gevoetbald en er volgde enkele kansen. Soms werden deze niet goed uitgespeeld, andere keren wist de goede keeper van Blauw Zwart de bal uit het doel te houden. Toch zou één van deze betere aanvallen tot een doelpunt leiden. Deze goal kwam uiteindelijk op naam van Jeroen. Wedstrijd beslist. Blauw Zwart zal nog wel een grote kans krijgen om een doelpunt te maken, maar de spits schoot de bal voor open doel (wel met een lastige stuit) over. Het slotwoord was aan Mees. Hij had al enkele keren geprobeerd te scoren, maar moest wachten tot de laatste minuten. De keeper wist zijn eerste inzet nog te stoppen, maar in de rebound had hij geen antwoord. De 4-0 was tevens de eindstand.

Zo weten we deze wedstrijd ook winnend af te sluiten en zijn we in 2014 nog ongeslagen. Als we dit nog een wedstrijd vol weten te houden kunnen we ons met trots kampioen noemen. Volgende week spelen we die wedstrijd tegen RKAVV E1 om 9:30 op ons mooie Nieuw Zuid.
Lees verder | Auteur: Vincent | 07 mei 2014 | 2 Reacties