9-9: Ter Leede - Quick Boys (2-3)

Toegevoegd op 6 april 2014 om 00:00 door Vincent Van der Plas
Whatsapp Facebook Twitter


9-9: Ter Leede - Quick Boys (2-3)
Omdat er afgelopen week voor ons geen competitie wedstrijd op het programma stond besloten we een vriendschappelijke wedstrijd te regelen. Daarin was Ter Leede deze keer de tegenstander. Het werd een 9 tegen 9 wedstrijd, waardoor Tim en Jason van de E4 meededen. Eerder dit seizoen wisten we in een mooie pot Ter Leede te verslaan. De wedstrijd werd om half 9 afgetrapt.

Vlak voordat de wedstrijd begon zei één van onze spelers nog de woorden: 'Het is toch maar vriendschappelijk.' Deze woorden vielen zwaar en we hebben ze duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd kosten wat het kost willen winnen, zeker om in het positieve ritme te blijven waarin we de afgelopen weken verkeren. Toch zouden we de wedstrijd slap beginnen. Een matige instelling van Quick Boys en het was Ter Leede dat de overhand nam. Dit leidde tot een grote kans voor de spits van Ter Leede die de bal in het lege doel kon schieten. Echter was deze kans niet aan de spits besteed want zijn inzet eindigde over het doel. Je hoopt dat dit een waarschuwing was voor Quick Boys, maar niets was minder waar. Ter Leede bleef de baas in de duels en zal niet veel later verdiend op een voorsprong komen. Een mooie aanval over rechts werd voor gezet en kwam bij de doorgelopen middenvelder van Ter Leede. Deze schoot de bal hard en hoog in het doel en zorgde zo voor de voorsprong van Ter Leede. We kwamen nog steeds moeilijk aan voetballen toe. Daardoor besloten we Kai in de spits te zetten. Toch zou Ter Leede de score gaan vergroten. Matthijs nam zijn achterbal te gehaast waardoor hij de bal in de voeten van de spits schoof. Deze kon daarna simpel de 2-0 binnen schieten. Dan nu wel wakker???? Gelukkig voetbalde we iets beter en was eigenlijk de eerste vloeiende aanval gelijk raak. Rain bereikte Kai, die daarna keurig de bal bezorgd bij Mees die doorgelopen was vanuit het middenveld. Mees kon 1 op 1 met de keeper en faalde niet. Tot de rust zouden beide ploegen geen grote kansen meer krijgen waardoor we gingen rusten met een verdiende 2-1 achterstand.

De tweede helft zouden we toch echt uit een ander vaatje moeten tappen als we deze wedstrijd winnend af wilden sluiten. Gelukkig hadden de jongens dit zelf ook door en werden de duels meer en meer gewonnen. Dit resulteerd dan dat we de bal hebben en dat we ons eigen aanvallende spel kunnen spelen. We zouden dan ook op gelijke hoogte komen. Een goede onderschepping op het middenveld van Mees die daarna schuin richting het doel af gaat. Op het juiste moment vind hij de vrije Juda voor het doel die de gelijkmaker binnen kon schieten. Ter Leede was het even kwijt en we kregen meer grip op de wedstrijd. Zonder echt kansen te krijgen. We leken op voorsprong te komen doordat we met 3 aanvallers tegen één verdediger af liepen. Helaas werd dit niet goed uitgespeeld. Toch zouden we wel op voorsprong gaan komen. Een bal op links kwam bij Ibrahim terecht die direct richting de goal draait. Doordat Sem goed doorloopt en daarmee ruimte maakt voor Ibrahim kon Ibrahim zelf doordribbelen en uiteindelijk uithalen op het doel van Ter Leede. De bal verdween naast de keeper in de hoek. 2-3! Verder kregen beide ploegen weinig mogelijkheden meer waardoor we deze wedstrijd uiteindelijk toch winnend weten af te sluiten.

Al met al een leerzame oefenwedstrijd. Het begin was matig, maar terugkomen van een 2-0 achterstand dan toon je wel karakter. Na de wedstrijd in de kleedkamer werd er plots gevraagd wat DoCoS had gedaan. Owja shit! In de competitie werd natuurlijk ook gevoetbald. Tot onze vreugde bleek DoCoS verloren te hebben waardoor er een klein feestje werd gevierd. We liggen op kampioenskoers, maar zullen daar wel beide wedstrijden voor moeten winnen !! Nog 2 finales, en dan.....


Voor het verslag van Ter Leede:
http://terleedee-selectie.ditismijnteam.nl/blog/608887-ter-leede-e1-quick-boys-oefenenwedstrijd-.html

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs