Quick Boys E3 - RKAVV E1 (8-0)

Toegevoegd op 18 mei 2014 om 00:00 door Vincent Van der Plas
Whatsapp Facebook Twitter


Quick Boys E3 - RKAVV E1 (8-0)
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. We mochten aan gaan treden tegen RKAVV E1. Bij winst zouden we kampioen van de 1e klasse worden (samen met DoCoS mits zij ook weten te winnen). De afgelopen weken leek er wat spanning in de ploeg te zijn gekomen. In de wedstrijd tegen Blauw Zwart kwamen we pas laat in de wedstrijd tot ons eigen spel, en in de wedstrijd doordeweeks tegen Rijnsburgse Boys (die met 2-1 werd gewonnen) kwamen we ook moeilijk in ons spel door goed strijden van Rijnsburg. Maar we zijn nog steeds ongeslagen in 2014 en we gingen dus met grote vertrouwen richting deze wedstrijd toe. In de kleedkamer heerste er voor de wedstrijd een goede sfeer en hebben we ons wedstrijdplan gemaakt. We wilden RKAVV direct onder druk zetten en in balbezit laten zien dat we een echte kampioensploeg zijn. We moesten RKAVV niet in hun spel laten komen.

De wedstrijd werd om 9:30 afgetrapt. Een hoop toeschouwers hadden zich naast het veld begeven om de jongens van de E3 te supporten richting de overwinning. Dat Quick Boys daar vol voor ging was vanaf de eerste seconde duidelijk. Daar waar we nog wel eens stroef starten was dat zaterdag absoluut niet het geval. Onze jongens gaven goed druk naar voren en RKAVV had hier moeite mee. Dit zou ook een snelle voorsprong opleveren voor de mannen in het blauw-wit. Ibrahim kon de 1-0 binnen schieten na een goede voorzet van Juda. Quick Boys bleef doorgaan met druk zetten en vele aanvallen in de richting van het doel van RKAVV volgde. Dit kwam vooral doordat onze verdedigers hun mannetje stonden en de duels wonnen van de aanvallers van RKAVV. Zo konden we de bal op de helft van RKAVV houden. Na 10 minuten spelen wisten we de score te vergroten. Rian veroverde de bal, speelde 2 man uit en zag Juda vrij staan. Of Juda het nou zo bedoeld heeft of niet, de bal verdween via zijn rechter op zijn linkerbeen en de bal draaide over de keeper het doel in, 2-0! Nog voor rust wisten we onze goede eerste helft te bekronen met doelpunt. Het doelpunt werd gemaakt door Sem, die net ingevallen was en ook voor veel dreiging zorgde met zijn snelheid aan de zijkant. Daarna kregen beide ploegen geen kansen meer en dus heeft Matthijs nog niet veel te doen gehad in de eerste helft.

In de rust hebben we de spelers een groot compliment gemaakt met de wijze waarop er geknokt en gespeeld is. Op deze weg moesten we doorgaan de tweede helft dan zou niet meer mis kunnen gaan. Natuurlijk is een wedstrijd nooit gespeeld totdat de scheids heeft afgefloten, en natuurlijk is RKAVV geen verkeerde ploeg. Maar de wijze waarop er gespeeld werd en de 3-0 voorsprong mochten wij dit nooit meer weg gaan geven de tweede helft.

Bij de jongens was het al snel duidelijk wat de bedoelingen waren. Gewoon verder gaan en RKAVV niet in de wedstrijd laten komen. RKAVV vocht voor wat zij waard waren, maar Quick Boys bleek gewoon te sterk in de duels te zijn. Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was gebeurde dit vlak na rust. De bal verdween na een hard schot via de keeper het doel in wat de 4-0 voor Quick Boys opleverde. Niet veel later werd het ook al 5-0. Daarna volgde wat pech momenten voor Sem en zat het even niet mee. Eerst schoot hij hard tegen de paal en direct daarna trof hij de lat. Nog geen grotere voorsprong dus voor Quick Boys. Die zou er wel gaan komen. Daar waar Sem het geluk niet mee had, had Juda dit geluk wel. Zijn schot verdween via de onderkant van de lat in het doel en betekende de 6-0. RKAVV was gebroken en gaf direct vanaf de aftrap een goede kans voor Jeroen weg. Hij schoot de bal echter naast. Toch zou Jeroen zijn doelpunt gaan mee pikken. Na een goede actie aan de rechterkant kwam de bal voor het doel terecht, daar stond Jeroen goed opgesteld zodat hij de bal in het lege doel kon schuiven. Het slotwoord van deze mooie wedstrijd was weer aan Jeroen en eigenlijk was deze goal een kopie van zijn vorige. Weer stond hij op de goede plek om de bal in het doel te schuiven. Met deze goal zorgde hij voor de 8-0 eindstand.

Door deze goede wedstrijd kunnen wij zeggen dat we op punten aantal de kampioen zijn geworden van de eerste klasse ! Na de wedstrijd werd het feestje gevierd door de spelers. En dik verdiend ! Wat een mooie prestatie om in de hoogste klasse kampioen te worden. Jullie hebben er een heel seizoen hard voor geknokt en we hebben vaak gehoord dat andere teams het ons gunnen vanwege het goede spel dat wij spelen ! Dat is alleen een mooi compliment voor jullie !!
Verder graag alle ouders/supporters die zaterdag aanwezig waren erg bedankt voor de steun !

Deze week spelen wij nog een toernooi bij ARC (woensdag) en gaan we volgend weekend een toernooi spelen in Geldrop.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs