59907x bekeken sinds 26 augustus 2013
Blauw Zwart E1

Teamblog

Blauw Zwart E1 - Quick Boys E3 (1-6)

Blauw Zwart E1 - Quick Boys E3 (1-6)Zaterdag moesten we een inhaalwedstrijd uit tegen Blauw Zwart spelen. Door de hevige regenval enkele weken terug kon deze wedstrijd niet door gaan. Gelukkig kon de wedstrijd deze keer wel doorgaan, ondanks het zware veld. Om nog kans te willen maken op de titel moet Quick Boys er alles aan doen om de wedstrijden winnend af te sluiten. Te beginnen bij Blauw Zwart dus. Die ploeg bezet de 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd werd om 11:00 afgetrapt.

Eigenlijk was het spelbeeld vanaf het begin duidelijk. Quick Boys probeerde gelijk druk te zetten en Blauw Zwart had hier moeite mee. Mede doordat onze verdedigers veel duels wonnen werd de eerste helft voornamelijk afgespeeld op de helft van Blauw Zwart. We kwamen dan ook al snel op een 0-1 voorsprong. Ibrahim kon de bal ontvangen in het midden, dacht niet na en schoot de bal hard en hoog in het doel. We bleven doorgaan met aanvallen en dat zou ook de 0-2 opleveren. Het was Ibrahim die zijn 2e mocht maken uit een corner. Voetballend kon het misschien nog iets beter, vooral de juiste keuzes proberen te maken, maar de jongens werkte hard voor elkaar en wilde absoluut winnen. We kregen enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar deze schoten misten net het doel of de keeper wist de schoten te keren. Toch zouden we nog voor rust de wedstrijd beslissen. Ibrahim wist zijn hattrick compleet te maken met een harde schuiver, en even later was het weer Ibrahim die de 0-4 op zijn naam wist te zetten doordat de keeper niet helemaal goed in zijn doel stond en Ibrahim daar handig gebruik van maakte. Dit was tevens de ruststand.

Een eerste helft waar we tevreden over kunnen zijn. Er werd bij vlage goed gevoetbald en er waren enkele mooie aanvallen bij. De 0-4 voorsprong was dan ook geheel terecht. In de tweede helft proberen om nog meer de ruimte te zoeken in balbezit en vooral om samen te spelen (samen aanvallen en verdigen).

De tweede helft eigenlijk het zelfde spelbeeld als de eerst helft. Natuurlijk moeten we Blauw-Zwart niet te kort doen en heeft Matthijs ook enkele keren op moeten treden, maar het was voornamelijk Quick Boys dat de bal had en aan het aanvallen was. Over Matthijs gesproken, hij voetbalde zaterdag uitstekend mee en probeerde met de bal aan de grond een vrije verdediger te vinden. Een positieve ontwikkeling waardoor we nog meer ons eigen spel kunnen spelen. We wisten de score in de tweede helft iet wat gelukkig te vergroten. Kees wist op te komen aan de rechterkant en probeerde het met een schot op doel. Deze wist de keeper te keren, maar doordat zijn eigen verdediger gehaast de bal tegen zijn hoofd aan schoot verdween de bal alsnog in het doel en werd het 0-5. Daarna mocht Blauw Zwart een eretreffer maken doordat we even niet op staan te letten achterin. We kregen nog enkele goede kansen om te scoren, maar deze werden niet omgetoverd in goals. In de laatste minuut besloot Mees een solo door het midden op te zetten en dit deed hij met succes. Hij schoof de bal achter de doelman en bracht daarmee de eindstand op 1-6.

Een mooie overwinning tegen een hard werkende tegenstander. Het was niet allemaal perfect, maar er waren genoeg positieve dingen te melden. De volgende wedstrijd voor Quick Boys E3 is volgende week thuis tegen Rijnvogels E1. Wedstrijd begint om 8:30
Auteur: Vincent van der Plas | 24 februari 2014

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (38)

Reacties (1)

Weer een prima resultaat, het blijft echt spannend.
Laten we hopen op wat beter weer zodat jullie al jullie kunsten kunnen laten zien.

Zet hem op he, lekker blijven ballen de komende wedstrijden
Citeer kees Auteur: kees | 24 februari 2014 17:23

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in