59907x bekeken sinds 26 augustus 2013
Oegstgeest E1

Teamblog

Oegstgeest E1 - Quick Boys E3 (3-4)

Oegstgeest E1 - Quick Boys E3 (3-4)Afgelopen zaterdag stond ons de taak om Oegstgeest E1 te verslaan. Mochten we nog kans willen maken op het kampioenschap zullen we al onze wedstrijden moeten winnen en hopen dat UDO en DoCoS meerdere punten laten liggen. De thuiswedstrijd tegen Oegstgeest werd eerder dit seizoen met 4-1 gewonnen. De omstandigheden waren zaterdag prachtig: zonnetje, weinig wind en een prima veld. Daar kon het dus niet aan liggen. Om 10:45 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd begon van rommelig. Het was stil op het veld en beide ploegen slaagden er niet in om bij het doel van de tegenstander te komen. Dit kwam vaak doordat het te druk in het midden werd en de flanken nauwelijks bezet waren. Uit het niks wisten we eigenlijk op 0-1 te komen door Sem die met een laag schot in de hoek de keeper wist te verschalken. Hierna werd, mede door het inbrengen van Jeroen, het spel beter en beter. Het veld werd weer breed gehouden waardoor er meer ruimte ontstond om te voetballen. En dat de jongens goed kunnen voetballen werd de rest van de eerste helft heel duidelijk. We wisten ook op 0-2 te komen door Juda. Het spel ging voornamelijk richting het doel van Oegstgeest en er zaten een paar hele goede en snelle aanvallen bij! Matthijs hoefde de eerste helft maar 1 keer in actie te komen en deed dat prima. We zouden de score voor rust nog iets verder uitbreiden. Door een goede actie van Jeroen mocht Juda nog voor rust de 0-3 binnen schieten.

De tweede helft begon zo als de eerste helft geeindigd was. Quick Boys in de aanval en Oegstgeest vooral aan het tegenhouden. We moesten de score nog verder uitbreiden, maar hadden wat pech in de afronding. Zo stuitte Ibrahim 2x op de keeper en zag Mees een prachtige uithaal recht op de kruising belanden. Daar waar wij de kansen niet wisten om te zetten in doelpunten, was het voor Oegstgeest de eerste kans wel gelijk raak. Ze wisten de stand terug te brengen tot 1-3. En niet veel later wisten zij ook de 2-3 te maken door een afstandschot over Matthijs heen. We hebben deze pot dus nog niet gewonnen en zullen alles uit de kast moeten halen. Het spel werd minder goed en Oegstgeest kwam wat beter in de wedstrijd. Geheel onnodig, want we hadden de wedstrijd in handen en hadden met 0-6 voor kunnen staan. Toch wisten we weer uit te lopen (2-4) doordat Juda zijn 3e van de ochtend wist te maken door wederom een goede actie van Jeroen binnen te schieten. De wedstrijd leek nu wel beslist, maar niets is minder waar. Oegstgeest wist weer dichterbij te komen door weer een prachtige goal over Matthijs heen. Toch weer oppassen dus. Zeker toen Oegstgeest in de laatste minuut (was het niet al tijd?) een vrije trap kreeg. Ze besloten om allemaal mee naar voren te gaan dus was het maar afwachten waar de bal zou gaan vallen. Gelukkig voor ons verdween de bal over het doel en floot de scheids niet veel later af.

Een wedstrijd waarin we uitstekend voetbal lieten zien, vooral de laatste 20 minuten van de eerste helft was een lust voor het oog. Helaas wisten we de kansen de tweede helft niet te benutten en hebben we het ons zelf nog moeilijk gemaakt. Ondanks dat een mooie overwinning. DoCoS en UDO wisten hun wedstrijden ook te winnen waardoor we niet dichterbij konden komen. Maar volgende week krijgen we zelf de kans om dichterbij te komen. DoCoS komt op bezoek. De wedstrijd begint 8:30. We kunnen alle steun gebruiken dus komt allen !
Auteur: Gerard van der Plas | 07 maart 2014

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Reacties (1)

Weer lekker gewonnen jongens.
We houden de druk hoog voor Docos en Udo.
Zaterdag weer knallen boys
Citeer kees Auteur: kees | 10 maart 2014 14:29

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in