59907x bekeken sinds 26 augustus 2013
Katwijk E1

Teamblog

Katwijk E1 - Quick Boys E3 (0-4)

Katwijk E1 - Quick Boys E3 (0-4)Zaterdag stond alweer de derde derby van het seizoen op het programma. Voorgaande twee werden gewonnen door Quick Boys. Ook deze keer zal Quick Boys er alles aan doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Verliezen van de noorderburen, dat gaan we ons natuurlijk niet laten gebeuren! Om aansluiting met de koploper(s) te houden, en misschien wel te passeren, moesten de punten behaald worden voor de mannen van Quick Boys. De aftrap van de wedstrijd was om 8:30.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Katwijk niet van plan was om aan te vallen. Er werd gekozen om in te zakken en één speler voorin te houden. Dit was in de beginfase van de wedstrijd lastig voor Quick Boys, omdat de ruimte achterin bij Katwijk erg klein gehouden werd. In de opbouw werd er onzuiver gespeeld. Daarom was het begin wat rommelig. Na een kwartier mochten we toch op een 0-1 voorsprong komen. De individuele kwaliteiten van het team kwamen naar boven doordat Sem een solo begon en niet meer in te halen viel. Hij schoot de bal daarna keurig achter de keeper. Het spel werd na deze goal iets beter, maar het bleef lastig om door de defensie van Katwijk heen te voetballen. We bleven soms iets te lang met een bal lopen en wisten de vrije speler niet genoeg te vinden. Net voor rust leken we de voorsprong te gaan vergroten. Sem kwam op rechts door en ging schuin om het doel af. Hij besloot zelf te schieten, maar zijn schot belandde in het zijnet.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Quick Boys voornamelijk aan het aanvallen en Katwijk dat de score zo laag mogelijk probeerde te houden. Natuurlijk kwam Katwijk er een aantal keer uit, maar Matthijs liet zien een goed meevoetballende keeper te zijn en was een aantal keer eerder bij de bal dan de spelers van Katwijk. Zo'n 10 minuten na rust wisten we wat gelukkig de score te vergroten. Een corner werd verlengd door Ibrahim en de bal belandde via de voet van een Katwijk verdediger in het doel. En niet veel later wisten we het duel te beslissen met een mooie goal. Juda en Kees combineerde er op los aan de zijkant en het was uiteindelijk Juda die de achterlijn kon halen en de bal voor kon geven. Bij de tweede paal was Jeroen goed opgesteld die de bal met zijn rechts in het doel kon schuiven, 0-3. Wedstrijd beslist, maar de spelers hadden nog een toetje voor de toeschouwers met een mooie aanval en een mooie goal. Kai kon Juda weg sturen met een mooie steekbal. Juda zag de opgekomen Mees staan en gaf de bal voor. Uit de lucht controleerde Mees de bal en hij wist de bal zo te controleren dat hij direct uit kon halen en de 0-4 kon binnen schieten.

Zo weten we ook de derde wedstrijd dit seizoen van Katwijk te winnen. Dat zijn zeges die tellen ! Omdat UDO en DoCoS hun wedstrijden ook wisten te winnen blijft het gat even groot. Deze ploegen nemen het volgende week tegen elkaar op. Wij spelen volgende week de thuis wedstrijd tegen Voorschoten 97 E2 en zullen de druk verder op moeten voeren. De wedstrijd is op Nieuw Zuid om 8:30.
Auteur: Vincent van der Plas | 20 maart 2014

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Reacties (1)

Yes, gewonnen tegen Kattek.
Prima gedaan jongens
Citeer kees Auteur: kees | 22 maart 2014 18:01

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in