Quick Boys E3 - Blauw Zwart E1 (4-0)

Toegevoegd op 7 mei 2014 om 00:00 door Vincent Van der Plas
Whatsapp Facebook Twitter


Quick Boys E3 - Blauw Zwart E1  (4-0)
Eindelijk mochten we weer ! Een competitiewedstrijd. De laatste competitiewedstrijd dateerde van 29 maart. Toen werd er op eigen veld met 4-1 gewonnen van Voorschoten '97 E2. Zaterdag was het voor de mannen de taak om de drie punten te pakken tegen Blauw Zwart E1. De uit wedstrijd tegen Blauw Zwart eindigde in een 1-6 overwinning voor Quick Boys. Omdat Quick Boys nog volop in de race is om het kampioenschap zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. De wedstrijd werd om 8:30 afgetrapt.

Het was al snel duidelijk wat de bedoelingen van beide ploegen waren. Snel druk zetten en de tegenstander niet op laten bouwen. Dit resulteerde in veel lange ballen wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Het werd een rommelig begin waarbij er veel duels waren. Doordat de verdedigers vaak de baas waren kwamen beide ploegen nauwelijks in de buurt bij het doel van de tegenstander. En als we in de buurt bij het doel van Blauw Zwart kwamen (door twee goede acties van Juda) wisten we het niet goed uit te spelen waardoor Blauw Zwart de bal nog weg kon werken. Toch wisten we iets beter in de wedstrijd te komen. We werden gretiger in de duels en kwamen iets meer aan voetballen toe. Eindelijk kregen we een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de keeper wist een schot van Sem uit de hoek te keren. Met nog een paar minuten te spelen kregen we een corner te nemen. De vorige corners werden vaak weg gewerkt door de keeper, maar deze bal ging richting de tweede paal waar Kai goed opgesteld stond om de bal binnen te knikken, 1-0 !! Niet geheel onverdiend, want we werden sterker. Niet veel later werd er afgefloten voor het eind van de eerste helft.

De tweede helft probeerde Blauw Zwart op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ze waren in het begin sterker en wilden ons direct onder druk zetten. Doordat er dan ruimte ontstaat moeten wij snel omschakelen naar voren en onze snelheid gebruiken. Dit gebeurde ook. Ibrahim kon vanuit het midden met de bal opkomen en bereikte Sem met een mooie steekbal. Het was voor Sem een koud kunstje om de score op 2-0 te brengen. Na deze goal leek er iets van de jongens af te vallen. Er werd weer beter gevoetbald en er volgde enkele kansen. Soms werden deze niet goed uitgespeeld, andere keren wist de goede keeper van Blauw Zwart de bal uit het doel te houden. Toch zou één van deze betere aanvallen tot een doelpunt leiden. Deze goal kwam uiteindelijk op naam van Jeroen. Wedstrijd beslist. Blauw Zwart zal nog wel een grote kans krijgen om een doelpunt te maken, maar de spits schoot de bal voor open doel (wel met een lastige stuit) over. Het slotwoord was aan Mees. Hij had al enkele keren geprobeerd te scoren, maar moest wachten tot de laatste minuten. De keeper wist zijn eerste inzet nog te stoppen, maar in de rebound had hij geen antwoord. De 4-0 was tevens de eindstand.

Zo weten we deze wedstrijd ook winnend af te sluiten en zijn we in 2014 nog ongeslagen. Als we dit nog een wedstrijd vol weten te houden kunnen we ons met trots kampioen noemen. Volgende week spelen we die wedstrijd tegen RKAVV E1 om 9:30 op ons mooie Nieuw Zuid.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs