59877x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Laatste 10 blogs

FORUM SPORT E1 - QUICK BOYS E3 (1-1 FORUM SPORT W.N.S)

Forum Sport E1 - Quick Boys E3 (1-1 Forum Sport w.n.s)Na de goede prestaties in de bekerpoule en de wedstrijd tegen Teylingen mochten we het zaterdag opnemen tegen Forum Sport E1 in de achtste finale van de beker. Forum Sport speelt net als ons in de 1e klasse en bezit daarin momenteel de 3e plek. In deze fase van de beker weet je dat de tegenstand steeds sterker word en dat de teams steeds meer gelijkwaardig zullen zijn. We zullen dus alles uit de kast moeten halen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Om 10:45 was het begin van de wedstrijd.

Net als de voorgaande wedstrijden was er een harde wind die recht over het veld blies. Dit zou het spel van beide ploegen lastiger maken. We begonnen de eerste helft tegen de wind in. Dit ging ons de laatste wedstrijden vaak beter af dan voor de wind.

Aangezien Forum Sport met de wind mee begon, besloten ze Quick Boys onder druk te zetten en de wedstrijd was nog geen minuut oud of de bal lag al in het netje. De centrale verdediger van Forum Sport kon oplopen en wist een vrije aanvaller te bereiken. Deze wist de bal achter Matthijs te schieten. Een valse start van Quick Boys en je hoopt dan maar dat de jongens wel wakker zijn en in het spel kunnen komen. Mede doordat iedereen er hard voor knokte kwamen we al snel in de wedstrijd en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel van Quick Boys werd beter en we kwamen wat vaker op de helft van Forum Sport. Dan toch een kleine tegenvaller. Jeroen kwam hard in aanraking met het stroeve kunstgrasveld en moest het veld verlaten. Ibrahim kwam voor hem in de plaats en kreeg direct de eerste kans om Quick Boys op gelijke hoogte te brengen. Helaas ging zijn inzet voorlangs. Met nog 5 minuten in de eerste helft kwam de tweede domper. Sem werd onderuit gehaald en ook hij moest even naar de kant. Daardoor moest Kai de spits positie invullen. Even alles geven nog tot de rust, want in deze fase waren we de betere ploeg. En we kwamen dan ook verdiend op gelijke hoogte. Het schot van Kai werd nog geblokt door de verdediger, maar Ibrahim was er als de kippen bij om de bal hard en laag in het doel te schieten.

In de rust werd er vooral een compliment gemaakt over de werklust van de jongens. Even was het niet scherp de 1e minuut, maar de rest van de helft werd er prima geknokt en waren er enkele mooie aanvallen bij. Dit moest de tweede helft doorgaan en als er een kans was om te schieten, moest dit zeker gedaan worden aangezien we nu met wind mee gevoetbald ging worden. Inmiddels was Jeroen weer terug met een verband om zijn knie en gelukkig ging het met Sem ook weer beter. Zij konden het laatste kwartier nog invallen.

De tweede helft begonnen we dus weer met Kai in de spits. Quick Boys begon met een overwicht en kreeg Forum Sport onder druk. Toch leek Forum Sport weer snel op voorsprong te komen. Een lange bal van de verdedigers op de spits van Forum Sport. Die liep op Matthijs af, die uit zijn goal was gekomen. Hij schoot de bal langs Matthijs, maar Mees was terug gesprint en kon de bal nog net voor de lijn weg schieten. Daarna waren er enkele goede mogelijkheden voor Quick Boys. Eerst ging een vrije trap van Mees over. Even later was Ibrahim het eindstation van een mooie aanval, maar werd zijn inzet goed gestopt door de keeper. En Juda zag zijn schot net voorlangs gaan na een aanval over meerdere schijven. Het werd spannender en spannender... Er waren nog enkele minuten te spelen en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. Ondanks dat een goal in de lucht ging, bleef de stand gelijk en werd deze wedstrijd dus beslist met penalty's.

Een spannende serie volgde en het was Forum Sport dat zijn penalty's uiteindelijk net iets beter nam, 4-3.

Jongens, jammer dat deze wedstrijd met penalty's beslist moest worden. Het was een mooie wedstrijd met een zeer goede tegenstander. Jullie hebben alles gegeven en zeker gezien de omstandigheden heel goed gevoetbald. Zaterdag gaan we gewoon weer verder en mogen we de jacht op DoCoS en UDO weer voort zetten tegen Blauw Zwart. De wedstrijd begint om 11:00.
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 februari 2014 | 0 Reacties

QUICK BOYS E3 - FEYENOORD F1 (5-2)

Quick Boys E3 - Feyenoord F1 (5-2)De tweede wedstrijd tegen Feyenoord dit seizoen. Vorige keer mochten we het tegen de E1 opnemen en werd de wedstrijd met 3-2 verloren. Gister kwam Feyenoord F1 op bezoek op Nieuw Zuid. Wederom veel wind waar we de laatste wedstrijden mee te maken hebben. Dit maakte het voetbal voor beide ploegen lastiger. Uiteindelijk wisten we deze wedstrijd met 5-2 te winnen. Na een vroege 0-2 achterstand werd er beter gewerkt en wisten we voor rust nog 2-2 te maken in de persoon van Ibrahim (2x). Na rust kwamen de jongens van Feyenoord moeilijk op onze helft door de harde tegenwind en omdat we nu wel fel genoeg waren om de duels te winnen. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Jeroen, Kai en Ibrahim.

Het was weer een leerzame wedstrijd. De jongens van Feyenoord waren in de beginfase veel feller dan ons en wonnen de meeste duels. Ook omdat het meeverdedigen vaker vergeten werd had Feyenoord vaak een mannetje meer in de aanval. De tweede helft ging dit beter.

Zaterdag gaan we voor de beker uit naar Forum Sport E1.
Lees verder | Auteur: Vincent | 10 februari 2014 | 0 Reacties

GHC E1 - QUICK BOYS E3 (1-7)

GHC E1 - Quick Boys E3 (1-7)Na vorige week afgelast te zijn, was het deze week ook maar even internet checken voordat we richting GHC vertrokken. Gelukkig konden we op het kunstgras terecht. Vorige wedstrijd tegen GHC eindigde in een 3-4 zege voor de leidenaren. Een makkelijke wedstrijd zal het op voorhand dus niet worden voor de blauw witten. Na een aangepast warming up (weinig ruimte) werd de wedstrijd om 10:30 gestart.

Vooraf was afgesproken om GHC direct onder druk te zetten en snel op voorsprong proberen te komen. We kregen GHC onder druk, maar waren te slordig om zelf voor gevaar te zorgen. Vaak werden acties te ver door gevoerd of was de pass net niet zuiver genoeg. Na een paar minuten kwamen we toch op voorsprong. Het was Ibrahim die een bal voor zijn voeten kreeg, niet na dacht, en de 0-1 op het scorebord zette. Een snelle voorsprong dus, die zeker welkom was. GHC kwam er nauwelijks uit en Quick Boys hield de druk naar voren. Dit resulteerde in enkele kleine kansen die niet benut konden worden. Vlak voor rust was het wel raak. Kai begon een solo van achteruit, omspeelde 3 tegenstanders en behield net op tijd het overzicht. Het was weer Ibrahim die de bal in de touwen schoot en daarmee de stand op 0-2 wist te zetten. Niet veel later besloot de scheids een einde te maken aan de eerste helft.

Een eerste helft waar we tevreden kunnen zijn over de stand. Het veldspel kon beter, maar verdedigend stond het prima waardoor Matthijs nauwelijks iets te doen kreeg. De tweede helft moest er nog meer gevoetbald gaan worden en moesten we zorgen dat GHC niet in de wedstrijd wist te komen.

De tweede helft begonnen we iets tegen de wind in. De laatste wedstrijden werd duidelijk dat tegen de wind in voetballen ons vaak beter af ging dan voor de wind qua veldspel. En dit bleek nu weer het geval te zijn. Al snel wisten we op 0-3 te komen en hoe ! Ibrahim wist de bal met links laag hard voor te geven, Sem stapte goed over de bal heen waardoor Juda de bal hoog in het doel in kon schieten, een trainingsgoal ! Niet veel later kwam GHC toch weer wat in de wedstrijd door een misverstand van Matthijs en Kees die beide voor de bal wilde gaan en elkaar daardoor in de weg liepen. De linksbuiten van GHC was goed doorgelopen en kon de 1-3 binnen schieten. Daarna een moment waardoor GHC de kans kreeg nog dichterbij te komen. Een lange bal werd door Matthijs te ver opgepakt waardoor GHC een vrije trap kreeg op een mooie plek. Gelukkig ging deze bal over. Door deze actie leken de spelers van Quick Boys weer veel adrenaline te krijgen en werd het de rest van de helft eenrichtings verkeer richting het doel van GHC en brak (denk ik) de beste 15 minuten tot nu toe aan. Aanval na aanval volgde en dit leverde enkele treffers op. Eerst wist Sem 3x zijn naam op het formulier te krijgen door 1-4, 1-5 en 1-6 te maken. Het slotwoord was aan Mees die na een mooie actie van Jeroen de 1-7 eindstand mocht aantekenen.

Wat vooraf een lastige uitwedstrijd leek te worden is toch, mede door jullie inzet, een goede overwinning geworden. Er werd geknokt vanaf het begin en met name de tweede helft zijn er hele mooie aanvallen geweest. Na de wedstrijd kregen jullie nog grote complimenten van de trainers van GHC die ons de beste ploeg van de competitie vonden.

Het verschil met koplopers is er, maar zolang wij onze wedstrijden winnen hebben wij er zeker vertrouwen in! Elke wedstrijd zal een finale zijn !!

Volgende week spelen we in het kader van de beker (8e finales) tegen Forum Sport E1. Aanvang van de wedstrijd is 10:45.
Lees verder | Auteur: Vincent | 10 februari 2014 | 0 Reacties

9:9 FC ZOETERMEER - QUICK BOYS (2-7)

9:9 FC Zoetermeer - Quick Boys (2-7) Woensdag 5 februari stond de wedstrijd tegen FC Zoetermeer in de 9-9 competitie op het programma.
Zoetermeer was voor ADO in de plaats gekomen die liever niet op woensdag voetballen met de jeugd.

We gingen met een gemixt elftal op pad, want Mees en Sem moesten spelen bij Feyenoord en Kees en Ibi schoven door naar de E1.
Door de afwezigheid van die jongens deden Jan en Mylan(F1) en Stijn,Jelle,Marijn,Willem en Tim Mol van de E4 mee.

Er werd afgetrapt op het kunstgrasveld van FC Zoetermeer, en meteen was het overwicht voor de mannen uit Katwijk zichtbaar.
Het was echter Zoetermeer die binnen 5 minuten de 1-0 op het bord zette, de spits kon vrij doorlopen uit het centrum en rondde prima af waardoor onze goalie Matthijs kansloos was.
Quick Boys liet zich niet gek maken en voetbalde rustig door en kregen goede kansen met vaak Marijn en Mylan als eindstation maar deze wisten ze niet te verzilveren.
De 1ste 20 minuten waren voorbij en we gingen rusten met een 1-0 achterstand waar denk ik 1-4 ook niet gek had gestaan.

Maar goed 2e helft met wind in de rug proberen zo door te gaan dan zouden de goals vanzelf komen.

De 2e helft begon zoals gepland en het duurde niet lang of de 1-1 stond op het bord, het was Jan die vanaf rechts naar binnen kapte en met links de bal prachtig over de keeper heen schoot en deze viel bij de 2e paal binnen.
Enkele minuten later viel de 1-2, het was een goede strakke voorzet van Willem en het was Marijn die attent reageerde en knikte keurig de 1-2 tegen de touwen.
Quick Boys zette vol druk en Zoetermeer kwam er niet meer uit en het was nu tijd om te score verder op te voren.
Het was Kai die de 1-3 op zijn naam mocht zetten na een goede solo vanaf achteruit schoof hij de bal binnenkant paal het doel in.
Er werd prima samen gespeeld en het was zelfs gelegenheid linksback Jeroen die meerdere keren gevaarlijk was door goed op te komen aan de linkerkant.
Aanval na aanval ging richting het doel van Zoetermeer en het was Willem die de 1-4 achter de keeper schoof!

Zo was de 2e periode voorbij en mogen we terugkijken op een prima helft waarin Zoetermeer geen enkel moment aan aanvallen toe gekomen is.

De derde en laatste helft hadden we tegen de jongens gezegd dat ze moesten proberen het 2-3 keer raken erin te krijgen.

De laatste helft gingen we windje in van start,
Quick Boys was het weer die de druk erop zette waardoor het voor de mannen uit Zoetermeer lastig voetballen werd.
Er volgde een serie van corners en het was tot 2 maal toe raak door Willem 1-5 en Jan 1-6.
Zoetermeer ging steeds meer de lange bal spelen en hoopte dichter naar onze goal toe te voetballen.. en met succes er volgde een lange bal van achteruit en Matthijs was even niet scherp en zag de bal langzaam de goal inrollen.2-6
Het slotakkoord was voor Jan die na een goede actie binnenkant paal de 2-7 en tevens ook de eindstand binnenschoot.

Al met al een goede wedstrijd gespeeld maar de krachtsverschillen waren duidelijk aanwezig.
Lees verder | Auteur: Gerard | 06 februari 2014 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - UDO E1 (2-2)

Quick Boys E3 - UDO E1 (2-2)Eindelijk was het zover ! De wedstrijd waar al een tijdje naar uitgekeken werd. Niet alleen omdat UDO de koploper van de competitie is, maar zeker ook omdat wij in twee eerdere ontmoetingen niet wisten te winnen van UDO (daar waar we zeker niet minder waren dan de tegenstander). De warming-up dit keer iets anders dan normaal. Doordat het regende besloten we op veld 2 warm te lopen. Na de warming-up nog even snel naar binnen om droge kleren aan te doen en fris aan de aftrap te verschijnen. Die aftrap was om 8:30.

Er stond een stevige wind recht over het veld. UDO, die al op het veld stond, koos ervoor om de eerste helft met de wind mee te spelen dus moesten wij tegen de wind in. Door de harde wind zou je verwachten dat UDO gelijk druk zou geven. En dit probeerde ze ook. Maar door goede uittrappen van Matthijs en hard werken door de rest wisten we UDO van onze goal af te houden. Toch zouden we al snel tegen een achterstand aan kijken. Een spits van UDO kon te makkelijk naar het doel komen en verschalkte Matthijs met een laag schot. Quick Boys trok de mouwen op, ging nog harder werken en kwam beter in de wedstrijd. Door goed combineren op rechts van Ibrahim en Sem kwamen we enkele keren voor het doel van UDO, maar wisten we onze schoten niet goed genoeg op doel af te vuren. Quick Boys leek op weg naar de gelijkmaker, maar het was UDO dat opnieuw wist te scoren. Een vrije trap vanaf de middellijn werd door de grote verdediger in één keer op doel geschoten. De bal werd gedragen door de wind en belandde boven Matthijs in de bovenhoek, 0-2. Wat doe je er tegen? Dan is het hopen dat de jongens hun koppies niet laten hangen en vooral verder gaan. Dit was gelukkig het geval. Toch werd UDO ook gevaarlijker en leken zij weer de score te gaan vergroten. Maar met twee uitstekende reddingen van Matthijs bleef de marge 2. De rust naderde toen Quick Boys er nog één keer uit kon komen. De bal kwam bij Sem terecht die daarna de actie tegen zijn directe tegenstander op zocht. Met de vechtlust die hij heeft kwam hij voorbij zijn tegenstander en kon hij de bal met zijn linkerbeen(!) hard in de bovenhoek jagen. 1-2 !

Een opsteker nog zo vlak voor rust. Zeker gezien het feit dat we tweede helft met de wind in de rug konden spelen en zo meer druk op de helft van UDO konden geven. Dit was dan ook de bedoeling. Gelijk druk geven, maar zeker ook over de grond voetballen, want we hebben de eerste helft bij UDO gezien dat het niet mee valt om met de wind in de rug te spelen.

Gelijk was te zien hoe de jongens gretig op zoek gingen naar de gelijkmaker. UDO werd gelijk onder druk gezet en kwam er nauwelijks uit. En als ze dan een lange bal speelde waren het onze verdedigers die het duel wisten te winnen. Zo konden we op de helft van UDO spelen en had Matthijs vrij weinig te doen de tweede helft. Toch kwamen er door het harde werken van UDO geen grote kansen voor Quick Boys. Er volgde een periode met veel corners voor Quick Boys. Vaak werd de bal net gemist, of wist een UDO speler de bal weg te halen. Maar op één van de corners wist UDO geen antwoord te geven. Of die het nu expres deed of niet, Juda wist een corner in één keer in het doel te krijgen en voor de 2-2 te zorgen. Op het veld was duidelijk te zien dat de jongens meer wilde dan een gelijkspel, dus gingen we gelijk weer verder om een winnende goal te kunnen maken. Een spannende slotfase was aangebroken en we kregen een vrije trap aan de zijkant van het doel. Ibrahim ging achter de bal staan. Hij zag Mees vrij staan in het midden, maar Mees raakte de bal niet goed waardoor de kans verloren ging. Het leek een gelijkspel te worden toen UDO er plotseling toch een keer gevaarlijk uit kwam met 3 man tegen 2 verdedigers van Quick Boys. Mees leek het duel te hebben gewonnen, maar de scheids besloot anders en gaf UDO een vrije trap op zo'n 10 meter van de goal. Het zal toch niet? Iedereen hield zijn adem in, maar zag dat de vrije trap van UDO hoog over het doel ging. Direct daarna floot de scheids voor het eind van de wedstrijd.

Een spannende wedstrijd die in 2-2 eindigt. De telleurstelling was toch een beetje op de gezichten af te lezen van Quick Boys. Gezien het spelbeeld terecht, maar we moeten niet vergeten dat we van een 0-2 achterstand zijn terug gekomen tegen een goede ploeg als UDO. We verdiende meer, maar UDO streed de tweede helft voor wat zij waard waren en dat deden ze goed.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen GHC E1. Daar hebben we nog wat recht tegen te zetten voor wie de thuiswedstrijd nog kan herinneren! Wedstrijd begint om 10:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 04 februari 2014 | 0 Reacties

RKAVV E1 - QUICK BOYS E3 (2-5)

RKAVV E1 - Quick Boys E3 (2-5)De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was gelijk een mooi affiche. We mochten het opnemen tegen RKAVV E1. Deze ploeg staat 4 punten boven ons op de ranglijst. Aangezien wij zo hoog mogelijk willen eindigen zullen we dus een goed resultaat moeten halen om bij te blijven bij de top. Met een fitte selectie konden wij richting RKAVV. Na een goede warming up kon er om 11:30 afgetrapt worden voor het begin van de wedstrijd.

Zoals wel vaker dit seizoen hadden we moeite met het beginnen van de wedstrijd. RKAVV probeerde gelijk vol druk te geven en stevig de duels in te gaan. Quick Boys leek hier even van onder de indruk. Het was dan ook RKAVV dat al binnen 2 minuten de score wist te openen. Na wat slap verdedigen was het de spits van RKAVV die de bal via de binnenkant van de paal achter Matthijs wist te schieten. Dat er wat moest veranderen was wel duidelijk. Gelukkig merkte de jongens dit zelf ook en gingen ze daarna goed de duels aan en wisten aan het voetballen te komen. Zo kwamen we ook beter in de wedstrijd. Al snel wisten we de gelijkmaker aan te tekenen. Ibrahim kon de bal op rechts ontvangen en zag Jeroen vrij bij de 2e paal staan. Jeroen kon de bal in het lege doel binnen schuiven. Quick Boys werd sterker en het was voornamelijk Jeroen die met zijn acties en snelheid voor veel gevaar zorgde. Helaas konden kansen van Jeroen en Ibrahim net niet afgemaakt worden. Ook RKAVV wist één keer gevaarlijk door te komen, maar door goed verdedigen van Kai hoefde Matthijs niet in actie te komen. Wel een corner. Deze corner werd keurig uit de lucht geplukt door Matthijs, die daarna snel het spel voortzetten met een lange bal richting de net ingevallen Sem. Dit wist met zijn snelheid de verdedigers van RKAVV te omspelen en Quick Boys op een voorsprong te schieten ! In deze fase van de wedstrijd niet geheel onverdiend ! Tot de rust zouden beide ploegen geen grote kansen meer krijgen en dus gingen we met een kleine voorsprong de rust in.

Een eerste helft waarin we slap begonnen. Tegen deze tegenstanders moet er scherp begonnen worden. Zoals we zaterdag begonnen zijn kun je het je zelf onnodig lastig maken. Gelukkig werd het al snel opgepakt en wisten we een hele goede helft te spelen.

Dan de tweede helft. Natuurlijk zijn er in de rust wat kleine dingetjes aangegeven die nog beter zouden kunnen. Het belangrijkste was dat de zijkanten gezocht gingen worden en dat er zeker de tweede helft scherp begonnen moest worden. RKAVV zal net als de eerste helft scherp willen beginnen en de aansluitingstreffer willen maken. In tegenstelling tot de eerste helft waren we nu wel scherp vanaf het begin en wisten we RKAVV meer van ons doel af te houden. We konden de score zelfs uitbreiden. 1-3 door Sem die met een hard schot in de hoek de keeper wist te verschalken. Niet veel later leek Sem weer te kunnen scoren, zijn inzet werd nog gestopt, maar Jeroen was er als de kippen bij om de bal in het doel de schieten en zo voor de 1-4 stand te zorgen. Gezien het spelbeeld en de stand leek de wedstrijd beslist, maar in het voetbal weet je het nooit.. Daarom de taak dus om verder te gaan en vooral te blijven aanvallen. Een fase met veel overtredingen volgde en één van de overtredingen leverde een vrije trap op dicht bij het doel van RKAVV. Ibrahim ging achter de bal staan en schoot de bal snoeihard richting de bovenhoek. De keeper wist zijn handen er nog tegen aan te krijgen, maar kon niet voorkomen dat Quick Boys op een 1-5 voorsprong kwam. Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan was dat nu wel het geval. RKAVV wist vlak voor tijd nog wel 2-5 te maken, maar niet veel later floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Een hele goede wedstrijd van onze kant op 2 minuten na, maar dat vergeven we jullie. Iedereen mag tevreden zijn over zijn spel. De verdediging die prima de goede spitsen wisten af te stoppen, de aanvallers die prima acties lieten zien en een uitstekende keeper die steeds moeilijker te kloppen lijkt en met zijn uittrap zelfs voor een assist zorgde. En het belangrijkste: Er werd als team geknokt ! Probeer dit elke wedstrijd vanaf het begin op te brengen, dan weet ik zeker dat het heel lastig zal worden om ons te kloppen.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Blauw Zwart E1. Wedstrijd begint om 11:00.
Lees verder | Auteur: Vincent | 20 januari 2014 | 1 Reactie

BEKER: QUICK BOYS E3 - TEYLINGEN E1 (4-2)

Beker: Quick Boys E3 - Teylingen E1 (4-2)De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten we thuis aantreden voor de beker. De tegenstander was Teylingen E1. Vorig weekend hebben de jongens een teambuilingsweekend gehad en werden er verschillende leuke dingen gedaan. Helaas hebben we uit dit weekend één geblesseerde speler over gehouden. Even de warming-up afwachten dus, maar daaruit bleek al snel dat Kai fit was om te beginnen en dus konden we met een complete selectie dit jaar proberen met winst te beginnen. Om half 11 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

Omdat er een harde wind stond besloten we de eerste helft te beginnen tegen de wind in. Aan de spelopvatting veranderd niets. We probeerde Teylingen gelijk onder druk te zetten en zelf aanvallend voetbal te spelen. Dit wierp al snel zijn vruchten af want binnen 5 minuten wisten we op voorsprong te komen. Een voorzet van Juda kon worden binnen geschoten door Sem. Een mooie start voor Quick Boys. Even later leek Quick Boys de score te vergroten maar een kopbal van Sem ging net voor langs. Daarna kwam Teylingen beter in de wedstrijd en wisten zij ook enkele grote kansen te krijgen. Het leek ook gelijk te worden. De spits kreeg de bal achter Matthijs, maar Mees gooide alles uit de kast om de bal uit het doel te houden en wist de bal keurig van de lijn weg te houden. En niet veel later was het Matthijs zelf die met een prachtige safe de gelijkmaker wist te voorkomen. Dit waren echter de enige kansen van Teylingen de eerste helft, want daarna was Quick Boys de betere. En wisten we de voorsprong nog voor rust te verdubbelen via Ibrahim. Hij draaide van zijn tegenstander weg en schoot de bal laag langs de keeper.

De tweede helft met de wind mee. Vaak zie je dat er met wind tegen beter gevoetbald word dan met wind mee. Dit leek er in eerste instantie niet op. Het begin van de helft was weer voor Quick Boys. Teylingen kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Het was dan ook Quick Boys dat als eerste scoorde. Rian kreeg de bal op links en zag ruimte in het midden. Hij speelde de bal op gevoel over de verdedigers heen. Juda was hier als eerste bij en kon de 3-0 op zijn naam schrijven. En niet veel later leek de wedstrijd beslist toen Ibrahim weer met een laag hard schot de 4-0 kon maken. Op dat moment leek Quick Boys weg te zakken en werd Teylingen iets sterker. Uit een corner kon Teylingen de 4-1 maken en daarna met een mooi schot de 4-2. Het werd nog even spannend dus. Er werd wel goed geknokt door de jongens die merkte dat de winst nog niet binnen was. Teylingen probeerde alles wat ze konden, maar verder dan 4-2 kwamen ze niet.

Een goed begin van 2014 dus. Volgende week spelen we weer een competitiewedstrijd. Tegenstander is RKAVV uit. Wedstrijd begint om 11:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 14 januari 2014 | 4 Reacties

9-9: DSVP - QUICK BOYS (1-7)

9-9: DSVP - Quick Boys (1-7)De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar was de oefenwedstrijd tegen DSVP. Er werd een 9 tegen 9 wedstrijd gespeeld. Na vorige week verloren te hebben van Docos was dit dus de mogelijkheid om dit jaar met winst te beëindigen. Van de E4 gingen Stijn en Tim Mol mee. Onder regenachtige omstandigheden werd er om 11 uur afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft oogde Quick Boys wat gemakzuchtig. Er werd te weinig bewogen waardoor we de bal niet bij een medespeler konden krijgen. Daarentegen probeerde DSVP goed te combineren, maar tot gevaarlijke momenten kwam dit niet. Toch was het Quick Boys dat de score kon openen. Sem ging zijn tegenstander op snelheid voorbij en schoot de bal prima tegen de touwen. Lang konden we niet van de voorsprong genieten, want even later was het DSVP die na een corner van ons heel snel omschakelde en 3 tegen 1 kwam. Ze speelde dit goed uit en konden op gelijke hoogte komen. De rest van de helft waren er nauwelijks kansen voor beide ploegen

De tweede helft een heel ander Quick Boys. Nu tegen de wind in. Er werd goed samen gespeeld en er werd veel bewogen. Zo werd het makkelijker om een vrije man te vinden en kansen te creëeren. Zo konden we ook weer op voorsprong komen. Jeroen werd na een goede combinatie op rechts vrij voor de keeper gezet en faalde niet. En nu wisten we de voorsprong ook verder uit te breiden. Kai kon de bal in het midden opvangen en besloot het van afstand te proberen. De bal was te hard voor de keeper en dus betekende het de 1-3. DSVP kwam nauwelijks meer aan voetballen toe en het was voornamelijk Quick Boys dat aan het aanvallen was. Dan was het wachten op de 1-4 en die zou er ook komen. Juda's schot werd eerst nog geblokt, maar besloot het gelijk nog eens te proberen. Deze bal ging langs iedereen heen het doel in.

Dan de laatste helft. Je hoopt dat de jongens het niveau van de tweede helft weer kunnen halen en de scoren nog verder konden uitbreiden. En dit gebeurde. Een mooie actie van Jeroen aan de linkerkant, die daarna Ibrahim vrij zag staan voor het doel, leverde de 1-5 op. Dat het daarna nog 1-6 en 1-7 werd was de verdienste van het goede spel.

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar dus winnend afgesloten. De eerste helft ging het nog gelijk op, maar de helften daarna waren we zeker de bovenliggende partij en waren er mooie acties.

Verder wil ik mede namens Gerard iedereen fijne kerstdagen toewensen en een gelukkig en sportief 2014 !


We beginnen 6 januari weer met trainen, 11 januari spelen we voor de beker thuis tegen Teylingen. Aanvang 10:30
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 december 2013 | 2 Reacties

DOCOS E1 - QUICK BOYS E3 (3-2)

DoCoS E1 - Quick Boys E3 (3-2)Na de heerlijke doordeweekse wedstrijd tegen Feyenoord in de benen, stond alweer de volgende topper op het programma. Zonder de trainers Vincent en Gerard die van een lekker weekendje Newcastle genoten togen we naar DoCoS. Door de afwezigheid van Ibrahim (zwemdiploma) en Kai (E1) werd Milan van de F1 bij de selectie gehaald.
De blonde aanvaller paste zich moeiteloos aan het niveau en speelde een goede wedstrijd. Om aansluiting te houden met de top van de ranglijst moest er gewonnen worden van DoCoS.

Vanaf minuut 1 begonnen we scherp aan de wedstrijd wat we juist de vorige wedstrijden misten. Tegen het fysieke DoCoS schroomden we niet om de duels aan te gaan en eigenlijk de gehele wedstrijd waren we ook wel de betere ploeg. Veel balbezit en opstomende verdedigers van achteruit werd DoCoS onder druk gezet. De E3 speelde met veel bezieling, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. DoCoS speelde vooral op de counter en hun twee snelle spitsen en kwam daardoor ook op 1-0. De jongens lieten het er niet bij zitten en gingen naarstig op zoek naar de 1-1 en via een bekeken schot van Juda scoorde hij de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, we waren de betere ploeg, en was het wachten op de 1-2. Net zoals in de eerste helft was het uitkijken voor de counter. En men weet het, als je zelf de goal niet maakt, krijg je hemzelf om de oren. Een ongelukkige tegengoal van DoCoS zorgde er weer voor dat we tegen een achterstand aan keken. Het bleef een boeiend duel wat alle kanten op kon. De jongens gaven niet op ondanks dat zo’n wedstrijd veel kracht kost. Met een prachtig afstand schot zorgde Mees voor de 2-2. Daarna ging de E3 vol voor de overwinning, DoCoS wist het even niet meer en deelde een paar flinke overtredingen uit. De kansen kwamen maar we sprongen daar niet goed mee om. Het slim uitspelen van kansen, daar schort het soms nog weleens aan bij ons. En bij dit soort topwedstrijden wordt dat gelijk afgestraft, een corner voor DoCos en je raadt het al, die wordt netjes binnengekopt, 3-2. Weer een tegenvaller maar de jongens gaven zich weer niet gewonnen. Alles werd uit de kast gehaald maar het mocht niet meer baten.

Teleurstelling bij de jongens, zonde dat we hebben verloren maar vooral trots op het vertoonde spel. Jammer dat we de eerste seizoenshelft niet hebben kunnen afsluiten met een overwinning. Complimenten aan de trainers en spelers voor de eerste seizoenshelft. Jullie hebben in en buiten Katwijk diepe indruk gemaakt met jullie vertoonde spel. Ter Leede had het zelfs over een ’’mysterieus voetbalteam’’ ,een beter compliment kan je denk ik niet krijgen. Jullie stralen echt uit dat jullie een vriendenteam zijn, laat dat de tweede seizoenshelft ook zien, dan is het seizoen meer dan geslaagd.
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 december 2013 | 2 Reacties

9-9: QUICK BOYS O10 - FEYENOORD O10 (2-3)

9-9: Quick Boys o10 - Feyenoord o10 (2-3)In het kader van de 9 tegen 9 competitie mochten we het deze keer opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Een wedstrijd die een bepaalde spanning bij de jongens brengt, want je speelt immers niet altijd tegen jongens van Feyenoord. Die spanning moet in de warming up wegvallen en er is één ding wat voorop staat: durven je eigen spel te spelen. Deze taak kregen de jongens ook mee de wedstrijd in. Vooral genieten, maar zeker ons eigen spel proberen te spelen en het Feyenoord zo moeilijk mogelijk maken.

Dan de wedstrijd. Daar waar we in het begin even moesten wennen aan de snelheid van het spel van Feyenoord hebben we het daarna prima opgepakt en keurig tegenstand geboden aan Feyenoord. De 2e helft waren we zeker niet minder dan Feyenoord. Daarin lieten we ook prima aanvallen zien !! We kwamen wel 0-2 achter, maar door een prima vrije trap van Mees konden we verdiend de 1-2 maken. Omdat Matthijs ook uitstekend stond te keepen kon Feyenoord de score niet verder uitbreiden.
De laatste helft hebben we ook weer prima geknokt met zijn allen en hadden we de beginfase Feyenoord onder druk. Daaruit wisten we uit een corner de 2-2 te maken. Dat we vlak voor tijd de 2-3 tegen krijgen is dan jammer, maar wat maakt het uit. Jullie hebben een mooie prestatie geleverd en we zijn aan ons eigen spel toegekomen ! Dat was het belangrijkst.

Nog even een dagje hiervan genieten en dan mogen jullie het zaterdag opnemen tegen DoCoS. Wij zijn er helaas niet bij, maar we hebben er alle vertrouwen in dat wij goed bericht gaan ontvangen !! Veel succes !
Lees verder | Auteur: Vincent | 12 december 2013 | 2 Reacties