58950x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Laatste 10 blogs

QUICK BOYS E3 - NOORDWIJK E1 (5-2)

Quick Boys E3 - Noordwijk E1 (5-2)Vorige week werd wel duidelijk dat het niveau van deze bekerpoule goed voor ons was. Er moest hard geknokt worden om Ter Leede uiteindelijk met 3-0 te verslaan. De verwachting was dat deze zaterdag minstens zo lastig zou gaan. Noordwijk E1 was namelijk de tegenstander. De Noordwijkers hadden tot dan toe een doelsaldo van +21 en hadden pas 1 keer verloren. Een mooie uitdaging voor de mannen van Quick Boys om de ongeslagen reeks voort te zetten. Om 10:30 begon de wedstrijd.

Dat beide ploegen voor de winst gingen was snel duidelijk. Beide partijen lieten de tegenstander niet opbouwen en dus waren de keepers vaak genoodzaakt de lange bal te spelen. De spelers vonden elkaar moeilijk en dus was het een rommelig begin. Wel werd er door beide ploegen hard geknokt waardoor het spannend en toch leuk werd om naar te kijken. Zonder echte kansen gecreëerd te hebben was het Quick Boys dat eigenlijk uit het niets de score opende. Mees kwam, na prima werken Juda, vrij in het midden en besloot het maar eens van afstand te proberen. Door de lastige stuit bleef de bal buiten het bereik van de keeper waardoor Mees de 1-0 op zijn naam kon zetten! Hij beloonde daarmee zijn uitstekende spel de 1e helft met een goal. Na de goal kreeg ook Noordwijk een paar mogelijkheden. Vaak doordat de spitsen niet genoeg of te laat mee verdedigde waardoor Noordwijk een mannetje meer had in de aanval. Gelukkig werd dit (soms met wat geluk) goed hersteld door de verdedigers en Matthijs. Zelf kreeg Quick Boys ook een paar keer de mogelijkheid om tot scoren te komen, maar 2x vrije trap en corner leverde helaas geen goal op. Toch zou Quick boys nog met een 2-0 voorsprong de rust in gaan. Na een goede aanval over rechts kon Ibrahim de bal ontvangen. Hij schoot de bal diagonaal aan doel. De keeper kon de bal nog aanraken, maar niet genoeg om een doelpunt te voorkomen.

Een 2-0 voorsprong voor Quick Boys in de rust. Niks te klagen dus eigenlijk tegen een goede tegenstander als Noordwijk. Toch waren er dingen die zeker beter konden. Zo kon er nog meer als team gespeeld worden. Dat betekend samen aanvallen, maar ook zeker samen verdedigen. En moesten we proberen, daar waar het mogelijk was, goed samen over te spelen.

De tweede helft begon zoals je hem kon verwachten. Noordwijk speelde gelijk de 'alles of niets' tactiek en probeerde Quick Boys snel onder druk te zetten. Quick Boys kwam hier moeilijk onder uit en het was wachten op de aansluitingstreffer. Deze zou er ook komen. Een goed schot van afstand ging over Matthijs heen en betekende dus de 2-1. Hierna volgde er enkele benauwde momenten voor het doel van Quick Boys. De bal kwam een aantal keer vlak voor het doel stil te leggen, maar gelukkig was er altijd een Quick Boys speler die zich voor de bal gooide. Er was dus genoeg strijd aanwezig de 2e helft. En als die aan de ene kant niet valt, dan.... juist maak hem zelf maar af. De 3-1 dus voor Quick Boys. Ibrahim legde een actie prima terug op Jeroen die de bal keurig achter de keeper schoot. Door dit doelpunt kantelde de wedstrijd eigenlijk. Quick Boys kon weer meer voetballen en kwam door de strijd vaak als winnaar uit de duels. Dat we over goed spel beschikken was in de voorgaande wedstrijden al duidelijk, maar dat we ook razendsnel zijn in de counter was bij de 4e goal van Quick Boys goed te zien. Sem kon een afgeslagen aanval van Noordwijk op eigen helft oppikken. Hij omspeelde zijn directe tegenstander die daarna alleen zijn hielen kon zien, omspeelde de keeper en schoot uit een moeilijke hoek toch prima de 4-1 binnen. Wedstrijd beslist ! Daarna volgde aanval na aanval van Quick Boys en bracht Sem met een mooi doelpunt de stand op 5-1. Dat de score niet verder oploop was voornamelijk te danken aan de keeper die prima redde op een inzet van dichtbij van Jeroen en goed uit kwam toen Ibrahim 1 op 1 kon. Nog vlak voor tijd scoorde Noordwijk de 2-5, maar deze was enkel voor de statistiek.

Een goede tweede helft die wat stroef begon. Maar als je met elkaar blijft knokken komt het goede spel van zelf wel weer. Daarom waren we ook trots met de 5-2 overwinning en hebben jullie dat patatje dik verdiend!

Aanstaande zaterdag wacht ons de moeilijke taak tegen UDO E1. Net als ons heeft UDO al zijn wedstrijden nog weten te winnen. Op papier dus een prachtige wedstrijd waarbij de jongens alle steun (dus ook van Arie ! die het steeds vaker laat afweten !!) kunnen gebruiken. Aanvang is 10:45.
Lees verder | Auteur: Vincent | 22 oktober 2013 | 2 Reacties

ZIEKENBOEG

ZiekenboegMaandag is Cees (Sem zijn vader) geopereerd en heeft een nieuwe heup gekregen.

Namens het hele team wensen wij Cees veel sterkte toe met het herstel !

Ryan is maandag naar de fysio geweest en zal 1/2 weken rust moeten houden vanwege zijn knie.

Zaterdag een nieuwe assistent en tot snel weer op het trainingsveld !
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 oktober 2013 | 2 Reacties

QUICK BOYS E3 - TER LEEDE E1 (3-0)

Quick Boys E3 - Ter Leede E1 (3-0)Na eerder te hebben gewonnen van Oegstgeest E1 en Katwijk E1 was vandaag de taak aan Quick Boys om Ter Leede aan de zegekar te binden. Dat het geen makkelijke klus gaat worden is wel aan de stand te zien. Ter Leede bezet de koppositie en zal er dus alles aan doen om deze koppositie te behouden en misschien wel verstevigen. Aan Quick Boys de taak om de eigen goede reeks door te zetten.

Na een goede warming up (heb ik vanuit de duinen weldegelijk meegekeken) konden we om 8:30 beginnen aan de wedstrijd.

Dat de teams aan elkaar gewaagd waren was in het begin al duidelijk te zien. Het spel golfde op en neer en was dus leuk om naar te kijken. Beide teams probeerde te voetballen vanaf de keeper. Door de goede verdediging van beide teams kwamen er nauwelijks kansen het 1e kwartier. En als er dan een kleine mogelijkheid was dan waren de ballen voor de keepster van Ter Leede en onze keeper (Matthijs). Het eerst echte gevaarlijke moment was van Ter Leede. Een corner werd (al dan niet bewust) in één keer op doel geschoten. Matthijs tikte de bal aan waardoor het leek dat de bal in het doel ging belanden. Doordat Kees goed naar het midden kwam kon hij de bal weg schieten. Of de bal de lijn heeft gepasseerd? We hebben bij de E's geen Hawkeye, maar de jongens waren overtuigd dat de bal nog voor de lijn werd weg getrapt en dus bleef het 0-0. Hierna volgde ook de eerste goede mogelijkheid voor Quick Boys om de score te openen. Juda kwam schuin voor het doel oog in oog te staan met de keepster en probeerde met een schot in de lange hoek te scoren. De keepster wist deze bal goed te keren en omdat de rebound net niet goed genoeg voor de voeten van inlopende spelers kwam konden we deze kans niet promoveren tot een doelpunt. De eerste helft leek af te gaan op een doelpuntloos gelijkspel wat ook een logische stand geweest zou zijn gezien het spelbeeld. Nog één keer mocht Quick Boys een aanval opzetten. Helemaal in eigen hoek werd de aanval begonnen met een uitbal van Kees. Hij gooide Jeroen aan die kaatste. Kees speelde vervolgens naar de vragende Sem in het midden. Sem maakte een actie en versnelde naar voren. Door zijn snelheid was hij meteen alle verdedigers van Ter Leede kwijt, kon hij alleen op het doel af en schoot heel beheerst de bal in de touwen, 1-0 !
Gelijk na de goal floot de scheids voor de rust.

Een flinke opsteker dus voor Quick Boys. Een goal vlak voor rust zorgt altijd voor een tik bij de tegenstander.
In de rust tegen de jongens gezegd dat het zeker niet slecht ging. Een pittige tegenstander van scoren af houden en zelf scoren is een mooie uitgangspositie voor de tweede helft. Wel moesten we meer het veld breed houden in balbezit waardoor we voorin ook ruimte kregen om 1 op 1 op te zoeken.

De tweede helft hetzelfde Quick Boys. Een Quick Boys dat met elkaar op zoek ging naar nog meer goals en met elkaar Ter Leede op eigen helft probeerde te houden. Ter Leede leek hier meer moeite mee te krijgen en dus was er een klein overwicht voor Quick Boys. Het was voornamelijk de uitstekende keepster van Ter Leede die aan het werk gezet werd met nog niet al te gevaarlijke schoten. Als Ter Leede er uit kwam werd de aanval een paar keer goed afgeslagen door prima naar binnen komen van de zijkanten. En Matthijs liet een aantal keer zien dat hij vandaag niet van plan was om een doelpunt tegen te krijgen. Zelf bleef het scoren van Quick Boys ook uit waardoor de wedstrijd spannend bleef. Met nog 10 minuten te spelen werd de wedstrijd beslist. Mees kwam goed door op links en schoot op doel. De keepster keerde (weer) het schot maar dit keer was Jeroen er als 1e bij om de 2-0 binnen te schieten. Ter Leede bleef proberen vanaf de keeper naar voren op te bouwen, maar kwam door goed jagen van Quick Boys vaak niet meer verder dan de eigen helft. In de slotminuten konden wij nog meer tevreden zijn doordat de aanwijzing in de rust tot uiting kwam. Juda zag de ruimte om zijn tegenstander op te zoeken, kwam er prima voorbij en gaf de bal op de vrijstaande Ibrahim die de 3-0 kon binnen schieten. Niet veel later besloot de overigens prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Een goede wedstrijd van Quick Boys. Na afloop werden de ouders/supporters weer bedankt door de spelers voor het supporten.

Door deze winst komen we nu op 9 punten uit 3 wedstrijden hebben (goede stand staat gewoon op onze site!). Volgende week spelen we thuis om 10:30 tegen Noordwijk E1.
Lees verder | Auteur: Vincent | 15 oktober 2013 | 2 Reacties

KATWIJK E1 - QUICK BOYS E3 (1-9)

Katwijk E1 - Quick Boys E3 (1-9)Onze tweede bekerwedstrijd in de 1e klasse was de derby tegen Katwijk E1. Het was heerlijk weer, het veld was vochtig en de vele toeschouwers stelden zich op in het zonnetje op langs het veld. Katwijk had uit de eerdere wedstrijden 2 punten behaald, maar dat zegt natuurlijk niets. De wedstrijden tussen Katwijk en Quick Boys zijn wedstrijden op zich en worden vaak beslist op inzet. Dit gaven we onze jongens dus ook mee in de bespreking. Gelijk fel op de bal jagen, maar vooral ons eigen spelletje spelen in balbezit. Om 8:45 was het begin van de wedstrijd.

Meteen was te zien dat Quick Boys maar voor één ding kwam en dat waren de 3 punten. Katwijk werd onder druk gezet en gedwongen de lange bal te spelen. Deze werd vaak gewonnen door de uitstekend spelende verdedigers van Quick Boys. Zelf kwam Quick Boys er een aantal keer gevaarlijk uit wat kleine kansen opleverde. Toch duurde het niet lang dat Quick Boys op voorsprong kwam. Sem kwam goed door op rechts en schoot de bal keurig achter de keeper, 0-1 ! Niet veel later volgde ook de 0-2, Jeroen ging zijn man voorbij en zag Ibrahim vrij staan voor het doel. Deze laatste faalde niet en breidde de voorsprong uit. Er werd goed geknokt en het veldspel werd met de minuut beter. Zo volgde ook de 0-3. Een goed lopende aanval werd door Katwijk tot corner verwerkt. Deze werd getrapt door Jeroen en prima binnen gekopt door Ibrahim. Katwijk kwam er nauwelijks uit de eerste helft en dus heeft Matthijs weinig te doen gehad. Toch was Matthijs wel betrokken bij de 0-4. Zijn dieptebal werd door iedereen gemist waardoor de net ingevallen Juda 1 op 1 kon met de keeper en prima binnen schoot. Met nog zo'n 5 minuten te spelen was Katwijk eigenlijk wel toe aan de rust en bleef Quick Boys doorgaan op zoek naar goals. Deze goal zou er op iet wat gelukkige wijze ook komen. Ibrahim kon vrij op doel schieten, maar de keeper redde met zijn voeten. Doordat een verdediger de afgevallen bal tegen zich aan kreeg verdween de bal toch in het doel wat de 0-5 betekende. Nog was het niet gedaan, want Juda mocht nog voor rust een van de lat gekomen vrije trap van Mees in de rebound binnen schieten.

Een hele goede 1e helft van onze mannen (want dat waren ze!) die bekroond werd met een 0-6 voorsprong.

Dan de tweede helft. Altijd maar de vraag of je het niveau van de 1e helft kunt halen en misschien nog wel verbeteren. Natuurlijk kwam Katwijk een stuk feller uit de startblokken. En zowaar kwamen ze al snel tot een treffer. De spits van Katwijk kon alleen op Matthijs af en schoot de 1-6 binnen. Quick Boys liet zich niet van de wijs brengen en koos gewoon weer de aanval. Niet zo goed als de eerste helft, maar er kwam genoeg dreiging uit met kansen. Deze kansen werden ook omgezet in doelpunten. De 1-7 werd gescoord door Juda, die na goed druk zetten van Sem alleen door kon op de keeper. Ook mocht Juda daarna zijn 4e van de ochtend maken en de stand op 1-8 brengen. Het slotwoord was aan Kai die een omstreden penalty goed in de hoek schoot.
Al met al een goede tweede helft gespeeld die vaak stil lag voor blessures voor één van de partijen. Hierdoor konden we niet in het hoge ritme komen van de eerste helft.

Een overwinning waarbij de lach dit weekend moeilijk van het gezicht te halen was. Na afloop werden de jongens (en de trainers en ouders) getrakteerd op heerlijke appeltaart en cake. Dik verdiend na zo'n wedstrijd !

Volgende week spelen we thuis om 8:30 tegen Ter Leede E1
Lees verder | Auteur: Vincent | 07 oktober 2013 | 2 Reacties

OEGSTGEEST E1 - QUICK BOYS E3 (1-11)

Een nieuwe bekerpoule. In deze bekerpoule krijgen we 5 wedstrijden om het niveau te testen. Onze eerste tegenstander daarin was Oegstgeest E1. Oegstgeest had uit de eerdere 3 wedstrijden nog geen punten behaald. Aan ons de taak om dat punten aantal zo te houden. Er werd om 8:30 afgetrapt.

Daar waar we voornamelijk tegen leeftijdsgenoten gespeeld hebben, moeten we het in deze poule tegen 2e jaars E's opnemen. Dat betekent dat de duels meer vermeden moeten worden en de bal goed en snel rond gespeeld moet worden. Bij balverlies veranderd er niets. Gewoon druk naar voren en naar de bal toe. Dit kwam in het begin goed over op de jongens. Oegstgeest kwam nauwelijks aan voetballen toe en Quick Boys was de bovenliggende partij. Het was dan ook wachten op de openingsgoal. Die goals zou er ook komen. Ibrahim werd door een mooie pass bereikt, omspeelde zijn tegenstander en kon alleen door op de keeper. Hij scoorde en bracht Quick Boys op een 0-1 voorsprong. Niet veel later was het weer Ibrahim die na keurig voorbereidend werk van Jeroen weer alleen op doel af kon en de 0-2 binnen schoot. Om zijn hattrick compleet te maken schoot Ibrahim bij een corner de 0-3 binnen. Een harde tik voor Oegstgeest dat kort daarna toch de spanning weer een beetje terug bracht. Een tegenaanval die uiteindelijk bij de spits van Oegstgeest terecht komt. Deze schiet de bal hard en hoog onhoudbaar boven Matthijs in het doel. 1-3. Nog voor rust werd de marge weer tot 3 goals gebracht. Ibrahim ging door op links en werd neergehaald vlak voordat hij wilde schieten. Een penalty dus. Deze werd prima benut door Kai.

Quick Boys ging dus rusten met een 1-4 voorsprong.

Dan de tweede helft. Het begin van deze helft ging gelijk op. Beide teams probeerde aan te vallen, maar kregen geen echte kansen voor de keeper. Na 10 minuten in de tweede helft deelde Quick Boys de definitieve tik uit aan Oegstgeest. Mees kreeg de bal in het midden en schoot prachtig in de kruising, 1-5. Niet veel later deed Mees dit kunstje nogmaals en de bal verdween weer hoog in het doel. Oegstgeest was geklopt en Quick Boys werd alleen maar sterker. Het was de verdienste van de keeper van Oegstgeest dat hij zijn team nog enigszins op de been hield. Toch had hij geen antwoord op een van richting verandert schot van Juda die daarmee de stand op 1-7 bracht. Ibrahim mocht zijn 4e van de ochtend maken, en Kai scoorde de 1-9 en de 1-10. Ook een hattrick voor Kai dus. De eindstand werd bepaald door Juda die na goed doorzetten van Sem en Ibrahim de bal vrij voor de keeper in kon schieten.

Na afloop werden de supporters bedankt en ging iedereen weer tevreden richting Katwijk.

Volgende week wacht de derby op 'de Krom' tegen Katwijk E1. De wedstrijd begint 8:30.

(Als er één wedstrijd niet verloren mag worden is dat wel tegen Katwijk. Deze week goed trainen dus en zaterdag 200% geven !!!)
Lees verder | Auteur: Vincent | 30 september 2013 | 4 Reacties

NIEUWE INDELING

Deze week hebben we bericht gekregen van de KNVB dat we heringedeeld zouden worden. Door onze goede prestaties in de bekerpoule (2e klasse) zijn we naar de 1e klasse geplaatst.

In deze klasse zullen we betere, fysiek sterkere tegenstanders treffen dan in de 2e klasse. Hier zullen de jongens alleen maar beter en sterker door worden.

Door onze prestaties zijn we wel geplaatst voor de volgende ronde van de beker.

Zaterdag beginnen we de 1e klasse met een uitdwedstrijd tegen Oegstgeest E1 om 8:30
Lees verder | Auteur: Vincent | 24 september 2013 | 2 Reacties

UVS E2 - QUICK BOYS E3 (3-12)

De vierde bekerwedstrijd alweer. Na 3 ruime zeges moesten we de 4e wedstrijd uit tegen UVS E2. UVS heeft de eerste 2 wedstrijden verloren maar heeft vorige week hun eerste overwinning behaald tegen Meerburg en ging dus met vertrouwen de wedstrijd in. Om 10:15 werd er afgetrapt.

De intentie van UVS werd vooraf luid duidelijk gemaakt door de trainer: 'Gelijk druk vooruit en laat ze niet voetballen'. Dit probeerde UVS ook, maar veel effect heeft het niet gehad. Quick Boys combineerde goed en begon (in tegenstelling tot eerdere wedstrijden) gelijk goed aan de wedstrijd. De vrije man werd gevonden en bij balbezit van UVS werd er goed druk naar de bal gegeven. Het duurde ook niet lang voor het verschil in goals werd gemaakt. Na ongeveer 10 minuten stond het al 0-4 via Mees, Kai, Juda en Ibrahim. Een start waar de supporters en wij trainers van konden genieten met mooie goals.
Dat we veel energie en snelheid in een wedstrijd willen leggen was al duidelijk. Daarmee neem je soms risico. Hier viel de 1-4 uit. Matthijs onderschepte een lange bal van UVS, zag daarna Jeroen vrij staan en probeerde goed snel het spel naar voren te verleggen. Helaas werd zijn bal onderschept en schoot de speler van UVS de bal goed binnen. Het spelbeeld veranderde niet door deze goal. Het was voornamelijk Quick Boys dat het spel maakte en UVS dat moest tegenhouden. Door een mooie actie/versnelling van Sem, die daarna 1 op 1 met de keeper uitstekend oog had voor Juda, werd de stand op 1-5 gebracht. Niet veel later was de dekking bij een corner niet goed waardoor UVS de 2-5 vrij kon binnen koppen. Nog voor rust maakte Jeroen (met een harde pegel) en Juda er 2-7 van.

Een uitstekende 1e helft met veel goals. Enig kritisch puntje was de 2-5 waarbij een speler helemaal vrij stond tijdens een corner. Voor de rest één van de betere helften van deze bekercompetitie.

Dan de tweede helft. Je hoopt dat het niveau van de eerste helft ook in de tweede helft weer bereikt word. Bij vlagen werd er weer goed gespeeld, maar UVS werd in de tweede helft ook gevaarlijker. Vooral de beginfase ging gelijk op. UVS ging feller de duels in en ging ook beter voetballen. Dit resulteerde in de 3-7. Toen Ibrahim even later de 3-8 maakte leek het verzet van UVS gebroken en werd het voor Quick Boys weer makkelijker om te voetballen. Hier resulteerde nog enkele goals uit. Kai mocht de 3-9 maken, Sem kon de 3-10 en 3-11 op zijn naam zetten en Ibrahim zorgde voor de 3-12 eindstand.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor Quick Boys dat alleen aan kop gaat in de beker competitie.

Woensdag spelen we weer een wedstrijd in de 9-9 competitie uit tegen Jodan Boys om 18:00.
Zaterdag hervatten we de beker met een thuiswedstrijd tegen Blauw Zwart E2. Aanvang 8:30.
Lees verder | Auteur: Vincent | 23 september 2013 | 2 Reacties

QUICK BOYS E3 - RCL E3 (8-1)

Op een regenachtig en winderig sportpark was de 3e bekerwedstrijd thuis tegen RCL E3. RCL heeft net als ons allebei hun wedstrijden weten te winnen. Op papier een mooie wedstrijd dus waar de koppositie op het spel staat. Na eerst de foto's te hebben genomen (te zien op de site, dank Petra) konden we starten aan de warming-up. Om 8:30 werd er afgetrapt.

Al snel was te zien dat Quick Boys meer tegenstand zou krijgen dan de voorgaande wedstrijden. RCL probeerde Quick Boys gelijk vast te zetten. Dit is ook onze speelstijl dus was het in de beginfase rommelig met veel hoge ballen naar voren. Dit leidde voor beide ploegen niet tot kansen. De 1e kans voor Quick Boys was wel direct raak. Sem mocht de 1-0 op zijn naam zetten. Na deze goal werd het veldspel van beide ploegen iets beter en werd het een spannende wedstrijd tussen twee goede teams. RCL kwam vaker op de helft van Quick Boys en ook hun 1e kans werd gelijk een goal, 1-1. Lang kon RCL niet genieten van de voorsprong. Een aanval van RCL liep vast in de hoek, Ryan onderschepte de bal en zag Sem 1 op 1 staan met zijn tegenstander en gaf de bal in de diepte. Door zijn snelheid kon Sem doorlopen naar de keeper en schoot de bal in de touwen, 2-1 ! Met deze voorsprong mocht Quick Boys blij zijn, want in deze fase van de wedstrijd was RCL de bovenliggende partij. Helaas veranderde het spelbeeld niet door deze voorsprong. Het bleef een spannende en gelijk opgaande 1e helft en eigenlijk waren we toe aan de rust. Dit zeker toen RCL vlak voor de rust de opgelegde kans kreeg om de stand gelijk te trekken. Gelukkig voor ons schoot de speler oog in oog met Matthijs naast. Toch was het Quick Boys die nog voor rust een tik uit deelde door de 3-1 op het scorebord te zetten. Een corner van Jeroen werd niet goed verwerkt door de keeper, Sem was er als de kippen bij en mocht zijn 3e van de ochtend binnen schieten.

Met deze stand gingen we rusten. Een eerste helft waarbij we te weinig de bal rond lieten gaan en iet wat slappig begonnen. Dit was dus ook de taak voor de tweede helft. Durven om een bal te vragen, actie maken wanneer dat moet en dan goed kijken waar de vrije man staat.

Dat de jongens dit begrepen hebben was duidelijk zichtbaar. Het Quick Boys van de 1e 2 bekerwedstrijden was weer zichtbaar. Er werd weer goed druk gezet als team en er werd scherp de duels in gegaan. RCL leek hier moeite mee te hebben. Het was dan ook Quick Boys die als eerste een goal mocht maken de 2e helft. Juda schoot de afvallende bal keurig binnen. Het veldspel van Quick Boys werd beter wat ook resulteerde in kansen. Helaas ontbrak de scherpte of stond de keeper van RCL in de weg. Het was eigenlijk wachten op de 5-1. Die kwam er ook, iet wat klungelig ging de bal via Ibrahim, Juda en de verdediger van RCL het doel in. Maar goed, ook die tellen. Doordat Quick Boys steeds volle druk bleef geven en RCL de koppetjes een beetje liet hangen liep de stand uiteindelijk via Ibrahim 2x en Sem op tot 8-1.

Een spannende 1e helft gezien. Niet altijd even goed voetbal, maar als je zonder goed te voetballen en een sterke tegenstander toch 3-1 voor staat getuigt dat van veel kwaliteit. Deze kwaliteit werd in de tweede helft ook in het veld laten zien. Er werd weer goed geknokt en gevoetbalt. Gefeliciteerd met deze overwinning !

Doordat ook Blauw Zwart verloor staan we nu alleen aan kop in de beker. Volgende week gaan we op bezoek bij UVS E2. Aanvang 10:15.
Lees verder | Auteur: Vincent | 16 september 2013 | 2 Reacties

9-9 COMPETITIE: QUICK BOYS - ARC (9-0)

De start van de 9-9 competitie. Een doordeweekse competitie met leuke tegenstanders als Feyenoord en ADO Den Haag. Het doel van de competitie is om de overstap naar een groter veld volgend jaar makkelijker te maken. De 1e wedstrijd van deze competitie was thuis tegen ARC. Met de gehele E3 en Tim en Stijn van de E4 werd er om half 6 afgetrapt.

De start was goed. Meteen werd ARC onder druk gezet en dit resulteerde al snel in een paar kansen. Lang hoefde de supporters niet op goals te wachten want het was Sem die de 1-0 binnen schoot. Niet veel later gaf Kai de voorzet die de keeper niet vast kon houden. Sem was er als de kippen bij en schoot de 2-0 binnen. Een droomstart voor Quick Boys dus. Quick Boys werd sterker en sterker en bleef kansen creëren. Dit zou ook in goals resulteren. De 3-0 kwam op naam van Tim, Ryan schoot prachtig de 4-0 in de kruising en Mees mocht na een kluts de 5-0 in de touwen jagen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging Quick Boys vrolijk verder en kwam ARC er eigenlijk niet aan te pas. Het was voornamelijk Quick Boys dat de bal rond liet gaan en de kansen creëerde. Het was dan ook wachten op de goals en het was voornamelijk de verdienste van de keeper van ARC dat er nog maar 4 in gingen de 2e helft. Juda mocht de 6-0 binnen schieten. Ryan deed zijn kunstje van de 1e helft nog eens na en schoot de bal van ver hoog in het doel. De 8-0 was voor de supporters, vanaf Matthijs werd er opgebouwd en het was Kai die de bal mocht afmaken na een schitterende aanval. Het slotwoord was aan Juda die goed doorjaagde op de keeper (die de bal niet meer mag pakken bij een terugspeelbal) en de 9-0 binnen schoot.

Een prima start van de 9-9 competitie en natuurlijk het belangrijkste dat er goed gevoetbald werd. Over 2 weken wacht de volgende wedstrijd uit tegen Jodan Boys.

Overige uitslagen 9-9 competitie:
ADO Den Haag – Rijnsburgse Boys 4-2
Feyenoord – Jodan Boys
Lees verder | Auteur: Vincent | 12 september 2013 | 1 Reactie

SJZ E1 - QUICK BOYS E3 (1-10)

De tweede bekerwedstrijd was uit tegen SJZ E1. SJZ had vorige week met 5-0 gewonnen van Meerburg dus we waren gewaarschuwd. Het was prachtig voetbalweer en we speelden op een prima grasmat. Daar kon het dus niet aan liggen deze wedstrijd. Om 8:45 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

SJZ probeerde gelijk druk te zetten. Het leek of onze jongens hier van schrokken. De duels werden verloren en SJZ was een stap eerder bij de bal. Dit resulteerde al snel in een 1-0 achterstand. Hierdoor leek Quick Boys wakker te worden en al snel konden we deze achterstand ombuigen in een voorsprong. Eerst scoorde Ibrahim na een mooie pass van Juda en niet veel later mocht Jeroen de bal binnen schuiven na een mooie actie van Ibrahim. Na deze goals werd het spel van Quick Boys veel beter. Er werd weer goed druk gezet als team en er werd prima over gespeeld. In de eerdere wedstrijden hebben we al gezien dat dit samen veel goals kan opleveren. Dat gebeurde dan ook de 1e helft. De 1-3 kwam op naam van Jeroen nadat Mees de bal onderschept had, de 1-4 en de 1-5 waren voor Ibrahim. Met deze stand gingen we meer dan tevreden rusten.

Na een lange rust gingen we weer van start aan de 2e helft. SJZ probeerde wat meer in de wedstrijd te komen, maar dit liet Quick Boys nu vanaf de 1e minuut niet gebeuren. Gretig gingen ze op zoek naar nog meer goals. Die goals zouden er ook komen. De 1-6 werd gemaakt door Kai die de bal van ver recht in de kruising schoot. Niet veel later dacht Kees: wat Kai kan, kan ik ook. Ook hij schoot de bal van ver recht in de bovenhoek, 1-7! Dat Quick Boys nog steeds goed en overtuigend de duels in bleef gaan was duidelijk te zien bij de volgende goal: Sem zette zijn twee(!) koppen grotere tegenstander opzij en schoot de bal achter de keeper. Diezelfde Sem mocht ook de 1-9 binnen schieten na goed door jagen op de keeper. Dan is het de vraag: Gaan ze de '10' halen? Het antwoord op de vraag is: JA ! Juda kreeg de bal aan de zijkant. Hij passeerde zijn tegenstander en schoot van ver over de keeper heen. Of hij het nou bedoelde of niet, het was een prachtig doelpunt!

Meer goals vielen er niet dus was de uitslag 1-10. Voor de meegereisde ouders/supporters een hele mooie wedstrijd waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Volgende week een thuiswedstrijd tegen RCL E3 die ook 6 punten uit 2 wedstrijden hebben gehaald.
Lees verder | Auteur: Vincent | 08 september 2013 | 2 Reacties