59907x bekeken sinds 26 augustus 2013
Teamblog

Laatste 10 blogs

DOORDEWEEKSE 9-9 COMPETITIE

Quick Boys E3 zal dit jaar samen met jongens van de E4 deelnemen aan een schaduwcompetitie. Hierbij zal er op een groter veld (16 meter tot 16 meter) gespeeld gaan worden. Er staat 1 keeper op doel en 8 spelers in het veld.

Het doel van de schaduwcompetitie is om de overgang van E-pupillen naar de competitie 9 tegen 9 beter en makkelijker te kunnen laten verlopen.

Aan de schaduwcompetitie doen zes teams mee. De deelnemende teams zijn:

Sc Feyenoord, Sc Excelsior, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, ADO Den Haag en ARC

Een hele mooie competitie dus. De wedstrijden staan in de agenda aangegeven.
Lees verder | Auteur: Vincent | 05 september 2013 | 0 Reacties

UDO E2 - QUICK BOYS E3 (0-7)

De eerste bekerwedstrijd dit jaar was uit tegen UDO E2. In de voorbereiding troffen we UDO al een keer dus wisten we dus welke ploeg we tegen over ons zouden krijgen. Om verder te komen in de beker moet je bij de 1e 2 teams eindigen en dus zou een eerste overwinning een goede stap zijn. Ook is het belangrijk om de beker goed te spelen, omdat de competitie wordt gemaakt op basis van de bekerprestaties.

Met deze gedachtes begonnen we ook aan de wedstrijd. We wilden UDO gelijk onder druk zetten om zo snel mogelijk de bal in bezit te hebben. Dit was gelijk zichtbaar in het veld en dus waren we vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. De 0-1 liet niet lang op zich wachten. Na goed samenspel kwam de bal bij Jeroen terecht, die passeerde zijn tegenstander en zag Mees vrij staan die keurig de bal binnen schoot. Een goed uitgespeelde goal !! Vlak daarna mocht Kai de 0-2 op zijn naam zetten: een corner werd niet goed weg gewerkt waardoor de bal voor zijn voeten kwam. Hij dacht niet na en schoot de bal keurig binnen. We bleven met z'n allen knokken voor de bal en dit was ook waardoor de 0-3 ontstond. Sem kreeg de bal diep, raakte enkele keren in de slag met de sterke verdediger van UDO. Maar door goed doorzetten kon hij de bal meegeven aan Jeroen die de bal keurig achter de keeper binnen schoot. Ook mocht Mees nog een goal meepikken voor rust waardoor we met een 0-4 voorsprong de rust in gingen.

In de rust de jongens gewaarschuwd voor gemakzucht in de tweede helft. Een 0-4 voorsprong is leuk, maar om de score uit te breiden nog veel leuker. Daarom verteld dat er samen gespeeld moest blijven worden en vooral om een ander ook een goal te gunnen. Dit bleek goed binnen te komen, want er werd uitstekend samen gespeeld. Dit resulteerde in een hoop kansen en ook nog goals. Ibrahim mocht na een dieptepass van achteruit zo door lopen op de keeper en faalde niet. Ook Juda pikte zijn goal mee door goed weg te kappen van zijn tegenstander en de bal binnen te schieten. Het slotwoord was aan Ibrahim die dit keer weg gestuurd werd door Mees en de bal keurig tegendraads via de paal binnen schoot.

Een prima start van de beker ! Met het vertoonde spel en de werklust kunnen wij alleen maar trots zijn. Deze week weer lekker trainen en volgende week wacht de zware klus uit tegen SJZ E1.
Lees verder | Auteur: Vincent | 01 september 2013 | 1 Reactie

QUICK BOYS E3 - AFC E5 (5-1)

Na zaterdag tegen de E2 gespeeld te hebben was AFC de tegenstander van de 2e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. We misten alleen Matthijs en Jeroen nog, maar hun plek werd keurig over genomen door Jack en Willem. Het was prachtig weer dus daar kon het niet aan liggen vandaag. Na wat aanwijzingen en een prima warming-up konden we beginnen aan de wedstrijd.

Het was meteen duidelijk dat onze jongens graag wilden winnen vandaag. Er werd gelijk druk naar voren gezet en als de bal in ons bezit was werd er goed gevoetbald met elkaar. Dit leverde al snel kansen op doordat AFC er niet uit kon komen. Na 10 minuten spelen kwamen we dan ook op een 1-0 voorsprong door Juda die de bal mooi over de keeper van AFC schoot. Daarna bleven we druk zetten en bleven de kansen voor ons. Na een corner van Willem was het Kai die het met een mooie omhaal probeerde, maar helaas werd zijn bal van de doellijn weg gekopt. Lang hoefde de supporters niet op een goal te wachten, want even later schoot Sem de 2-0 binnen. Ook mocht Sem nog voor rust de 3-0 inschieten waardoor wij als trainers alleen nog maar tevreden konden zijn in de rust.

In de rust gezegd dat de jongens vooral zo door moesten gaan en vooral samen moesten blijven spelen. Helaas ging het niet zo als in de eerste helft, maar dit komt ook doordat AFC verder naar voren ging spelen en ook beter in hun spel kwam. Zo kwam AFC ook op 3-1. Een goede counter van AFC kwam bij de spits terecht die de bal keurig over Jack heen schoot. Het leek of onze jongens hier weer wakker van werden. Er werd weer goed gestreden en AFC kwam er nauwelijks meer uit. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-1 overwinning.

Jongens, prima wedstrijd gespeeld. En zo zie je dat als wij druk naar voren zetten en samen de bal rond laten gaan dat we heel moeilijk te verslaan zijn. Zaterdag is onze 1e beker wedstrijd uit tegen UDO. Tot zaterdag !
Lees verder | Auteur: Vincent | 29 augustus 2013 | 1 Reactie